Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele DocBrown k tomuto seriálu (100)

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) 

Ještě během 6. sezony bych dal jasných 4*, ale od její půlky po díle In the Pale Moonlight je to katastrofa a tak musím jednu ubrat. 1. sezona 82%, 2.sezona 75%, 3.sezona 80%, 4.sezona 86%, 5. sezona 78%, 6. sezona 58%, 7 sezona 46%. Nej díly: Q-Less, Duet, The Wire, Civil Defense, Prophet Motive, Improbable Cause, The Way of the Warrior, Little Green Men, Our Man Bashir, Trials And Tribble-ations , In the Pale Moonlight, Inter Arma Enim Silent Leges ()

Série 1 (1993) (S01) 

Po průměrném pilotu velmi příjemné překvapení, naštěstí ubrali tu mystiku. Možná to bylo dlouhou abstinencí, protože jsem se k DS9 dostal až dost dlouho po ostatních třech ST seriálech + ENT. Poznávání nových postav, mezi kterými narozdíl od TOS a TNG nikdo nedominuje a všichni mají tak zhruba stejně prostoru. Plus vedlejší postavy - Garak, Dukat, Zek a dvakrát Primin. A dost odkazů na TOS a TNG, škoda, že je tu Q poprvé a naposled. ()

Vyslanec (1993) (S01E01) 

Ačkoli je tu pilot lépe hodnocený než seriál, tak mně se narozdíl od první série tolik nelíbil. Představení nových postav a úplně nového prostředí je dobré, ale děj na 90 minut nevydá, hlavně druhá půlka byla hodně zdlouhavá. Jasná snaha kopírovat Střetnutí na Farpointu. Picardova rolička mi připadala až nedůstojná, byl tam jen aby to nějak provázali s probíhající TNG, ne kvůli ději. Od začátku je jasné, že sérii bude táhnout hlavně Quark a Odo. (první díl 70%, druhý díl 55% - do nebe volající nesmysl se snížením setrvačnosti, tedy hmoty). Po shlédnutí celého seriálu je evidentní, že Siskův původ vymyšlený v sedmé sezoně je v přímém rozporu s tímto pilotem. ()

Poslední prolog (1993) (S01E02) 

Návrat Durasových sester a první role budoucí nejlepší postavy seriálu - Garaka. Zde ještě poněkud přiteplalého. ()

Bez Q (1993) (S01E06) 

Q poprvé a bohužel naposled. Líbilo se mi srovnání Siska s Picardem. Před tisíci lety měla Země charakter. Křižácké výpravy, Španělská inkvizice, Watergate .... ()

Daxová (1993) (S01E07) 

Přechylovat jméno slimáka je už neskutečná úchylka hrůzného českého dabingu. ()

Pasažér (1993) (S01E08) 

Primmin, jedna z prvních velkých vedlejších postav. Škoda, že se tam moc dlouho neohřál. ()

Postupujte k domovu (1993) (S01E09) 

Pěkná chujovina, ale zasmál jsem se. Taky díky druhému a poslednímu angažmá Primmina. Pointa také nebyla špatná. Proč je tu proboha německý název epizdody? ()

Nagus (1993) (S01E10) 

Rom se pokusí zavraždit svého bratra kvůli baru. Ten samý Rom, co o pár sérií později zakládá odbory, buduje socialismus a odmítá úplatky. ()

Klamné představy (1993) (S01E15) 

Ta slaďoučká Jadzia byla neskutečná. Nejvtipnější ale Odova představa. ()

Duet (1993) (S01E18) 

Skvělý koncert Marritzy (mimochodem soudce z Ghost Busters II). Tahle epizoda stojí čistě na něm a měla by se spíš jmenovat sólo než duet. ()

Série 2 (1993) (S02) 

Hned v druhé sérii je vidět pokles kvality, hlavně první půlka je plná nudných dílů. Závěrečná třetina je ale zase lepší a nabízí pěkné vyhlídky do budoucna (Makisté, Dominium) ()

Cardassiané (1993) (S02E05) 

Výborný nápad vrátit Garaka ()

Melora (1993) (S02E06) 

Tohle měla být stálá postava seriálu, nakonec ale zvolili Jadziu. To bylo geniální rozhodnutí. ()

Útočiště (1993) (S02E10) 

Nejprve pár nebohých uprchlíků před válkou hledá útočiště na Bajoru. Když je mile uvítají, dorazí další miliony. Dokonalá alegorie skutečné invaze do Evropy, která začla v roce 2014. Asi by se měl Frontex poučit z tohoto řešení. ()

Zisk a ztráta (1994) (S02E18) 

Garak! Ten předčí i interakci Oda s Quarkem. ()

Krvavá přísaha (1994) (S02E19) 

Setkání třích legendárních klingonů z TOS. Koloth je ale daleko míň zábavnější než zamlada, a je to poslední role Williama Campbella v kariéře. Jen ta rádobydrsná Jadzia mezi nima moc přesvědčivě nevypadá. ()

Drát (1994) (S02E22) 

A zase Garak v hlavní roli .... A Elim ještě lepší ()

Průnik (1994) (S02E23) 

První návštěva zrcadlového vesmíru se spoustou odkazů na TOS. Bohužel později se ty návštěvy staly častější než návštěvy toalet. ()

Jem'Hadarové (1994) (S02E26) 

A mračna se začínají zatahovat. ()

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama