Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (162)

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se dá rozdělit na "do 4. řady" a "po čtvrté řadě" První půlka je upovídaný (někdy až moc) úvod do velkého schématu a pak se to náhle rozjede. U nás se myslím ani poslední řady nevysílaly, takže se ani nedivím zdejšímu hodnocení. Ale akční scény z války a podle mě nejlepší epizody s klingony, které byly natočeny, to vše tam je a pěkně provedeno. Takže bych to zdaleka nezahazoval. Navíc je třeba zmínit skvělou práci s postavami a jejich vývojem, která u ostatních sérií nemá obdoby. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál vypráví o posádce Federace na bajorské (původně cardassijské) vesmírné stanici. Ta je ohrožována ze všech stran. Bohužel to není tak dobré jako Nová generace. Posádka je hodně smíšená. Celou stanici vede kapitán Benjamin Sisko. Dále zde máme i pár starých známých postav, jako je například náčelník Miles O' Brien a nadporučík Worf, který se připojí později. Dále je zde doktor Julian Bashir a trillský vědecký důstojník Jadzia Dax. Nemohu opomenout ani bajorský personál, za který odpovídá major Kira Nerys. Dále je tu ještě měňavec konstábl Odo a barman Quark. Taky bych chtěl zmínit roztomilou poradkyni Ezri, která se k posádce připojí až na konci seriálu. Stanice se nachází blízko červí díry, která představuje riziko. Celou dobu válčí s Dominionem, který je na druhém konči červí díry v kvadrantu Gama a ohrožuje celý kvadrant Alfa. Během seriálu se posádka vydá na mnoho dobrodružství a prozkoumá spoustu planet. Také uzavře řadu spojenectví a pár postav i seriál opustí. Děj bohužel není příliš zajímavý a je dost vleklý. Seriál se spíš zaměřuje na jednotlivé postavy. Dost často jsou zde i Klingoni. Obsahuje také celou řadu tzv. výplňových epizod, které se samotným dějem vůbec nesouvisí. O dost z nich se postará i oblíbený simulátor. "Vítězství je naše!" ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rules of Acquisition: (1) Once you have their money, you never give it back. (3) Never spend more for an acquisition than you have to. (6) Never allow family to stand in the way of opportunity. (7) Keep your ears open. (9) Opportunity plus instinct equals profit. (10) Greed is eternal. (16) A deal is a deal. (17) A contract is a contract is a contract. (21) Never place friendship above profit. (22) A wise man can hear profit in the wind. (31) Never make fun of a Ferengi's mother! (33) It never hurts to suck up to the boss. (34) War is good for business. (35) Peace is good for business. (47) Don't trust a man wearing a better suit than your own. (48) The bigger the smile, the sharper the knife. (57) Good customers are as rare as latinum. Treasure them! (59) Free advice is seldom cheap. (62) The riskier the road, the greater the profit. (74) Knowledge equals Profit. (75) Home is where the heart is, but the stars are made of latinum. (76) Every once in a while, declare peace. It confuses the hell out of your enemies. (94) Females and finances don't mix. (95) Expand or die. (109) Dignity and an empty sack is worth the sack. (111) Treat people in your debt like family. Exploit them. (112) Never have sex with the boss's sister. (125) You can't make a deal if you're dead. (168) Whisper your way to success. (190) Hear all, trust nothing. (194) It's always good business to know about new customers before they walk in your door. (203) New customers are like razor-toothed gree-worms. They can be succulent, but sometimes they bite back. (208) Sometimes the only thing more dangerous than a question is an answer. (211) Employees are the rungs on the ladder of success. Don't hesitate to step on them. (214) Never begin a business negotiation on an empty stomach. (217) You can't free a fish from water. (229) Latinum lasts longer than lust. (239) Never be afraid to mislabel a product. (263) Never allow doubt to tarnish your lust for latinum. (285) No good deed ever goes unpunished. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Na začátku Sisko ztratí ženu v borgském útoku s Picardem. Nesnáší ho za to a tato předehra člověka natěší. To je bohužel konec. Picard a Borgové nikdy víc. Příběh se přesouvá na periferii Federace s malou planetou a jejími politickými a náboženskými problémy. To je 1/2 epizod, 1/2 jsou díly o postavách a životu na stanici. Postavy mě spíše nezaujaly než ano (až na doktora, O'Briena, Ferengy a později i Siska). Tak je to aspoň víceméně v prvních čtyřech sériích, které jsou safra nudné. V páté a šesté se konečně začne pracovat s hlavním nepřítelem (bravurně zahraný Weyoun) a Sisko nabere charisma. Sedmá je pak asi se třetí sérií ENT ta nejlepší z celého ST. Hlavně druhá půlka navazuje díl na díl, šlape, přijdou velké bitvy a vůbec přiblížení galaktické války komplexně. Takže jestli dokážete vydržet a proskákat půlku seriálu, budete odměněni. A jestli se vám zalíbí postavy, tak bude celkový dojem daleko lepší. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn spin-off aj keď trochu z iného pohľadu, ale treba si uvedomiť, že lietanie vesmírnymi loďami nebude jediné čo nás čaká v budúcnosti (mal by som skôr napísať "čo bude čakať našich potomkov v budúcnosti", ale chcem byť optimista) a nejaké tie vesmírne stanice určite bude treba. Dej je trochu viac súvislejší ako v TNG, predsa len na vesmírnej stanici k prílišným zmenám často nedochádza. Quark rulez! ()

Galerie (198)

Zajímavosti (62)

  • V době natáčení pilotu nebyla ještě zcela hotová maska ferengijského barmana Quarka (Armin Shimerman). Jeho představitel proto nosil umělý nos určený pro jeho seriálového bratra Roma (Max Grodénchik). (mirliflore)
  • Barman Quark nebyl pro Armina Shimermana prvním Ferengem, kterého hrál. Objevil se už v epizodě Nejzazší výspa (1987) seriálu Star Trek: Nová generace, která Ferengy představila. Nebyl s tímto vykreslením Ferengů však vůbec spokojen a často říkal, že roli Quarka přijal také proto, aby napravil škodu, kterou Ferengům tento díl učinil. (mirliflore)
  • Všechny runabouty (malé čluny pro krátké vzdálenosti) na DS9 jsou pojmenovány po významných řekách na Zemi. Jejich jména jsou Rio Grande, Yangtzee Kiang, Ganges, Mekong, Orinoco, Rubicon, Shenandoah, Volga, Yukon a Gander. (Doctorow)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama