Reklama

Reklama

Čtyři roční doby práva

  • Řecko I earini synaxis ton agrofylakon (více)

Obsahy(1)

Netradiční pohled na svérázný svět jednoho řeckého ostrova, kde se v roli strážců místních polností vystřídají během jednoho roku hned čtyři hlídači. Film Dimose Avdeliodise, který okouzlí zemitou krásou obrazů přírody, je smutným podobenstvím o vývoji Řecka v druhé polovině 20. století. (LFŠ 2006) (oficiální text distributora)

Recenze (4)

lobodlak odpad!

všechny recenze uživatele

Tři hodiny utrpení v kině Sirius pod hlavním nádraží v Pardubicích. Byl jsem vděčný, že s sebou mám placatici, jinak bych se asi zbláznil. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění - 50. MFF v Berlíně 2000: Cena FICC Don Quijote, 40. MFF v Soluni 1999: 3. cena za nejlepší řecký film, Cena za režii řeckého filmu, Cena řecké filmové kritiky. Film. který se zdá zpočátku jako totální blbost je ve své podstatě skoro geniální. Hudba - Antonio Vivaldi. Hrají - Angeliki Malinti jako Eliso, Angelos Pantelaras jako Sitaras, Takis Agoris jako Rural Guard 'Summer', Yannis Tsoubariotis jako Matsaganos nabo Stelios Makrias jako Lavidas. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Z diváckého hlediska takřka nedívatelný snímek. Je to dlouhé, děje se toho sice dost, ale přeci jen tempo vyprávění je vcelku velmi velmi pomalé. Ovšem ten konec, zábavný, romantický, nádherné prostředí, krásná žába (uhrančivá Angeliki Malanti) a dokonalá Vivaldiho hudba. Určeno jen opravdovým fanouškům. Za sebe musím říct, že pokud autor čerpal námět z vlastních zkušeností, muselo se leccos změnit. Dnes jsou řecké ostrovy synonymem bezpečnosti, kriminalita nulová, nic se tu neztrácí a policii prakticky nepotkáte. Ironie, že v šedesátých letech si museli obyvatelé sami před sebou střežit plody svého zemědělství. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Jako hudba použita nahrávka Čtvera ročních dob v interpretaci houslisty Fabia Biondiho a jeho souboru barokní hudby Europa galante. (Cascabel)

Reklama

Reklama