Reklama

Reklama

Neuvěřitelné příběhy

(seriál)
  • USA Amazing Stories (více)
USA, (1985–1987), 19 h 41 min (Minutáž: 25–60 min)

Hrají:

Steve Antin, Christina Applegate, Eve Arden, Drew Barrymore, Paul Bartel, Dirk Benedict, Luca Bercovici, Milton Berle, Barbara Billingsley, Brad Bird (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(45)

Věci "mezi nebem a zemí" je těžké pochopit. A zcela nemožné je racionálně vysvětlit.
V seriálu je trochu duchařiny, spousta napětí i humoru, ale hlavně notná dávka hravé fantazie Stevena Spielberga, který uvádí příběhy odehrávající se někde "mezi nebem a zemí". Spielberg, který se na tomto seriálu podílel jako producent i jako režisér, získal pro tento projekt plejádu předních hollwoodských celebrit. Přesvědčí nás o tom, že se i v našem docela všedním světě mohou odehrávat příběhy, nad kterými zůstává obyčejný lidský rozum v bezradných rozpacích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako dítě jsem si seriál pamatoval jako mnohem lepší. Velmi mě zklamal - opravdu podprůměrný. Většina dílů je úplná kravina. Horor tu opravdu žádný není. Opravdu mě štve, jaké kraviny to většinou byly. Asi bych doporučil zhruba 7 dílů z těch 45. První série je celkem uvěřitelná. Nestojí opravdu za sledování. Krátkost nepomáhá, stejně ubíhá ve většině případech pomalu. NEJLEPŠÍ DÍL: Skryté obrázky NEJHORŠÍ DÍL: Miss Galaxie VYHODNOCENÍ: FIZIHO BAŤOH ()

Stegman

všechny recenze uživatele

Ze všech epizod jsem viděl jen čtvrtinu, ale zato jsem si vybíral pečlivě. Pohlídal jsem si epizody od slavných tvůrců (resp. těch, co se v následujících letech osvědčili), a také zvlášť vychvalované epizody. Někteří slavní režiséři mě ale bohužel zklamali (Mirror, mirror, Go to the Head of the Class a docela i Mission). Jako vítěze vidím epizody Mummy daddy a Family Dog. Ale za vidění stojí i Ghost train, Vanessa in the Garden, One for the Road, The Doll a You Gotta Believe Me. Co jsem viděl, bych celkově zhodnotil ****. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +žánrová pestrost, pár známých tváří tu zahlédnete, většina příběhů má především v závěru zajímavou pointu -bohužel dějově občas trvá, než pochopíte o čem to je, nebo v čem je pointa, některé příběhy opravdu nezajímavé, nebo jsem je nepochopil, obraz působí zastarale/// Zvládl jsem nějakých cca 20 epizod abych si udělal obrázek o tom, že to už dnes moc nefunguje. Ve své době snad mohlo, ale dnes?. A nedá se říct, že by příběhy ztratili něco ze svého kouzla. Některé z nich si dokonce pamatuji. Jenže nějak to na mě nezabírá. Kvalita epizod je velice odlišná a to stejné platí pro příběh. Popravdě jsem čekal trochu víc. Možná někdy později dokoukám zbývající, až se budu hodně nudit./// Celkem 53%/// ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem žral, většina dílů měla to osmdesátkové kouzlo, některý byly napínavý, jiný dojemný, u některých jsem se mohl potrhat smíchym, jen pár slabších. Spielberg si to ošéfoval. Bylo to něco jako Krajní Meze pro menší z 80. let se spoustou známých herců a hlavně režisérů. Takže za pět, ať tomu trošku zvednu hodnocení. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Značně neurovnaný seriál, plný na jednu stranu nesmírně zajímavých epizod, které bohužel čas od času nabourá přiblblá snaha o umění od těch méně nadaných. I když, kriticky viděno, nelze obviňovat režiséra zcela, protože některé hádankovity přebujelé části poněkud zapomínají na logiku. Každopádně Spielberg je značkou a pozval mnoho zvučných jmen, některé za to stojí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jméno Neuvěřitelné příběhy původně přináleželo časopisu, který ve světě vědecké fantasy vyvolal doslova revoluci. (Olík)
  • Příběhy v seriálu jsou inspirované povídkami ze stejnomeného časopisu, který vycházel v období let 1926 - 2005 a byl prvním v žánru sci-fi. (Fenk)

Reklama

Reklama