Reklama

Reklama

Neuvěřitelné příběhy

(seriál)
  • USA Amazing Stories (více)
USA, (1985–1987), 19 h 41 min (Minutáž: 25–60 min)

Hrají:

Steve Antin, Christina Applegate, Eve Arden, Drew Barrymore, Paul Bartel, Dirk Benedict, Luca Bercovici, Milton Berle, Barbara Billingsley, Brad Bird (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(45)

Věci "mezi nebem a zemí" je těžké pochopit. A zcela nemožné je racionálně vysvětlit.
V seriálu je trochu duchařiny, spousta napětí i humoru, ale hlavně notná dávka hravé fantazie Stevena Spielberga, který uvádí příběhy odehrávající se někde "mezi nebem a zemí". Spielberg, který se na tomto seriálu podílel jako producent i jako režisér, získal pro tento projekt plejádu předních hollwoodských celebrit. Přesvědčí nás o tom, že se i v našem docela všedním světě mohou odehrávat příběhy, nad kterými zůstává obyčejný lidský rozum v bezradných rozpacích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Já mám moc rád povídkové, nadpřirozené příběhy - Creepshow, Příběhy ze záhrobí... (i Twiligh zone je docela fajn), ale tohle je opruz. Příběhy jsou buď úplně infantilní, nebo pitomoučké, některé jsou brutálně nudné a jiné zas mají potenciál, ale skončí bez pointy. To všechno v lepším případě. V tom horším narazíte na mix všeho, tedy nudnou, infantilní volovinu bez pointy. Jediné díly, co za něco stály, byly dva - ten s Patrikem Švejzím a druhý s Christopherem Lloydem. Seriál jsem ale nebyl schopen dokoukat. Vzdal jsem to po povídce o scénáristovi, kterému pomáhala s psaním skečů rostlina, co uměla psát na stroji. Ne, nedělám si srandu, vážně to tam bylo. P.S. A ta znělka mě neuvěřitelně srala (hudba i vizuál). ()

janny 

všechny recenze uživatele

No Števo Spielberg v tých 85tych rokoch si musel aj s kolegami na niečom fičať. Tak polovica tých príbehov je blbá(ako tá kde si chlapík predstavil kolesá pod poškodeným lietadlom a prežil pristátie-to bola v skratke 2-epizoda alebo tá kde učiteľ prišiel o hlavu). To že sa objavili známi herci v pár epizódach, to neznamená že je to dobrý seriál. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +žánrová pestrost, pár známých tváří tu zahlédnete, většina příběhů má především v závěru zajímavou pointu -bohužel dějově občas trvá, než pochopíte o čem to je, nebo v čem je pointa, některé příběhy opravdu nezajímavé, nebo jsem je nepochopil, obraz působí zastarale/// Zvládl jsem nějakých cca 20 epizod abych si udělal obrázek o tom, že to už dnes moc nefunguje. Ve své době snad mohlo, ale dnes?. A nedá se říct, že by příběhy ztratili něco ze svého kouzla. Některé z nich si dokonce pamatuji. Jenže nějak to na mě nezabírá. Kvalita epizod je velice odlišná a to stejné platí pro příběh. Popravdě jsem čekal trochu víc. Možná někdy později dokoukám zbývající, až se budu hodně nudit./// Celkem 53%/// ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tedy seriál je to dobrý, ale udělat první sérii za 5* a druhou serii za 2* to chce hodně odvahy. FAkt je že ta první série mě neskutečně bavila ale jak nastoupila druhá měl jsem co dělat abych to dokoukal. Herci překvapivý a dvoudílná povídka Prokletý let byla geniální. Jo a celý soundtrack rozhodně stojí zato. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem všechny díly, ale kvalita kolísala od průměru lehce nahoru nebo lehce dolů, nikdy ale tak, že by byla epizoda vyloženě nekoukatelná nebo naopak geniální. Pointy dost často předvídatelné - prostě nastane beznadějná situace, aby mohlo dojít k wtf momentu, co jiným slovem než zázrak nevysvětlíš. Nakonec nejchytlavější na celém seriálu je Williamsova ústřední melodie. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jméno Neuvěřitelné příběhy původně přináleželo časopisu, který ve světě vědecké fantasy vyvolal doslova revoluci. (Olík)
  • Příběhy v seriálu jsou inspirované povídkami ze stejnomeného časopisu, který vycházel v období let 1926 - 2005 a byl prvním v žánru sci-fi. (Fenk)

Reklama

Reklama