Reklama

Reklama

Neuvěřitelné příběhy

(seriál)
  • USA Amazing Stories (více)
USA, (1985–1987), 19 h 41 min (Minutáž: 25–60 min)

Hrají:

Steve Antin, Christina Applegate, Eve Arden, Drew Barrymore, Paul Bartel, Dirk Benedict, Luca Bercovici, Milton Berle, Barbara Billingsley, Brad Bird (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(45)

Věci "mezi nebem a zemí" je těžké pochopit. A zcela nemožné je racionálně vysvětlit.
V seriálu je trochu duchařiny, spousta napětí i humoru, ale hlavně notná dávka hravé fantazie Stevena Spielberga, který uvádí příběhy odehrávající se někde "mezi nebem a zemí". Spielberg, který se na tomto seriálu podílel jako producent i jako režisér, získal pro tento projekt plejádu předních hollwoodských celebrit. Přesvědčí nás o tom, že se i v našem docela všedním světě mohou odehrávat příběhy, nad kterými zůstává obyčejný lidský rozum v bezradných rozpacích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

NightPorter

všechny recenze uživatele

Eeeeh, Spielbergova Mise ze se povedla? WTF? Nic horsiho jsem snad jeste nevidel, Costner tam sice usel, ale ten pribeh... to se dalo do tech 20 min v pohode vtesnat a neroztahavat na 2 dily klasickym Spielbergovskym patosem... a ten zaver... ten zaver... ODPAD jak vysitej! ale pak jsem videl uz jen jeden dil, kterej byl sice podobne debilni, presto by bylo po 2 dilech nefer hodnotit... budu radej delat, ze jsem to nevidel. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +žánrová pestrost, pár známých tváří tu zahlédnete, většina příběhů má především v závěru zajímavou pointu -bohužel dějově občas trvá, než pochopíte o čem to je, nebo v čem je pointa, některé příběhy opravdu nezajímavé, nebo jsem je nepochopil, obraz působí zastarale/// Zvládl jsem nějakých cca 20 epizod abych si udělal obrázek o tom, že to už dnes moc nefunguje. Ve své době snad mohlo, ale dnes?. A nedá se říct, že by příběhy ztratili něco ze svého kouzla. Některé z nich si dokonce pamatuji. Jenže nějak to na mě nezabírá. Kvalita epizod je velice odlišná a to stejné platí pro příběh. Popravdě jsem čekal trochu víc. Možná někdy později dokoukám zbývající, až se budu hodně nudit./// Celkem 53%/// ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Značně neurovnaný seriál, plný na jednu stranu nesmírně zajímavých epizod, které bohužel čas od času nabourá přiblblá snaha o umění od těch méně nadaných. I když, kriticky viděno, nelze obviňovat režiséra zcela, protože některé hádankovity přebujelé části poněkud zapomínají na logiku. Každopádně Spielberg je značkou a pozval mnoho zvučných jmen, některé za to stojí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Některé povídky slabší, většina hodně dobrá, celkově nanejvýš zajímavé. Příběhy s pointou, občas vtipné, občas hororové a pro mě velmi zajímavé i když je to občas jaksi dost ulítlé. Zajímavý seriál, který rozhodně stojí za pozornost. Tak dobré seriály se bohužel už netočí. Rozhodně je to v podobném žánru vysoký nadprůměr a účast známých hvězd mnohokrát potěšila. A já to řeknu. Ne každý díl od Spielberga je dobrý. 80%, Cool to vysílá jako filmovou sérii a to se skutečně vyplatí. Nejlepší příběhy (zatím): Vlak duchů a hlavně Jak připravit profesora o hlavu, to je malá genialitka. kterou musíte vidět!!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Neuveriteľné príbehy" (Amazing Stories) je americký televízny projekt, ktorý bol zameraný predovšetkým na divákov, ktorí majú radi horror, thriller a sci-fi. V priebehu rokov 1985 až 1987 boli vyprodukované dve série, ktoré dohromady obsahujú štyridsať päť samostatných dielov. Hlavou tohto projektu, mecenášom a producentom bol Steven Spielberg. Spolu s ním sa na "Neuveriteľných príbehoch" podieľalo mnoho známych režisérov, scenáristov, hudobných skladateľov a hercov. Svojim spôsobom sa z toho stala kultová záležitosť, ktorú dnes dokážu oceniť predovšetkým diváci, ktorí sú odchovaní na americkej filmovej produkcii z osemdesiatych rokov minulého storočia. Nostalgia pre pamätníkov a rarita pre horrorových fanúšikov. **** ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Příběhy v seriálu jsou inspirované povídkami ze stejnomeného časopisu, který vycházel v období let 1926 - 2005 a byl prvním v žánru sci-fi. (Fenk)
  • Jméno Neuvěřitelné příběhy původně přináleželo časopisu, který ve světě vědecké fantasy vyvolal doslova revoluci. (Olík)

Reklama

Reklama