Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Velká Británie Randall and Hopkirk (Deceased) (více)
Akční / Komedie / Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (více)
(další profese)

Epizody(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

nascendi 

všechny recenze uživatele

V danej dobe a jej zodpovedajúcej programovej ponuke bol tento seriál niečím, na čo sme sa každý týždeň tešili. Dnes mi je už jasné, že každý seriál, ktorý má na začiatku nejaký nápad postupom času prestane baviť. U tohto je výhodou, že som ho odvtedy už nevidel a tak sa jeho hodnotenie odvíja od poriadne vyblednutých spomienok. Výhoda pominula, pretože ho na nejakom retro kanáli reprízovali. Nebolo treba veľa, aby som si uvedomil, že v hodnotení sa nesmie vyskytovať ospravedlnenie typu "ale veď na tú dobu". A hviezdička bola fuč. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi ten seriál tehdy líbil. Ale už je to skoro 50 roků. Nepamatuji si vůbec nic, kromě jediné scény - v kasinu měl Hopkirk "zařídit", aby nějaká starší ženská nebo bába nevyhrála. Ruleta se dotočila, zastavila a kulička přeskočila na sousední číslo... Docela bych věřil, že tehdejší ČST koupilam "zápaďáckej seriál" aby lidi co nejdříve zapomněli a "internacionální pomoc bratrských zemí". Když jej ovšem recenzent oznámkuje jako "odpad", to svědčí spíš o neschopnosti povznést se nad časovou nepřenositelností. Já bych třeba ohodnotil jako odpad současnou holyvůdskou akční produkci. Když vidím tyhle pyrotechnické kousky a vybuchující ohníčky, neprůstřelného hrdinu, válím se smíchy nad tou trapností. něco jako když se honí několik aut a převrhnou stánek s pomeranči... To samé tady. Nemožné "outfity" žen (z dnešního hlediska), detektiv si kouří klidně během oběda, předpotopní technika... Neustálé zmínky o finanční nedostatečnosti zase docela připomínají detektiva Colomba a jeho zmínky o manželce. Dějová schémata příběhů jsou rovněž na stejné brdo - zločinci jsou opravdu velcí lumpové a chtějí zabít i samotného detektiva. Duchařská červená nit nám ovšem jasně napovídá, že se spíš jedná o zábavný, než detektivní seriál... ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně o tom všichni básnili, zejména ze starší generace, jaký to byl fantastický a ohromující seriál. Ano, byl. Ale leda tak pro pamětníky, kteří se v životě nepotkají s moderními postupy kinematografie, a jsou rádi, co jim úpadkový čt1, který mimochodem nenávidím, nabídne. Ani jeden z dvou hlavních protagonistů mně nebyl sympatický. No, dva hnusní a nevzhlední Britové, co vám mám povídat, jistě jste někdy nějakého Brita v životě viděli. A navíc se mně jména těch dvou kreténů neustále pletla. Stručně řečeno, nevím který byl který. Ale to je jedno, protože mě to stejně nezajímalo. A pak ten příběh.Ten byl opravdu "fascinující". A nejlepší byla technická zachovalost seriálu. Zub času na obrazu a spol. zahlodal tak vydatně, až jsem měl obavu, že se v polovině celuloid rozpadne, a tenhle seriál k mé radosti skončí. Neskončil, ale moje sledovanost ano. Pamětníci máte zelenou. 0% ()

LLenin 

všechny recenze uživatele

V označení dílů je trochu b... je to dost přeházené Všechny díly jsou barevné, my jsme je viděli černobílé, protože jsme neměli barevné televize. 01- Můj zesnulý společník. 02- Potíže se ženami. 03- Noční trezor. 04- Milovníci ptactva. 05- Peníze ke spálení. 06- To je sladký pokojíček. 07- Kalnější než voda. 08- Duch, jenž zachránil Monte Carlo. 09- Poznáváte toho muže? 10- Co vyprávěl duch. 11- Strašidelný dům. 12- Ani vražda není, co bývala. 13- Muž odnikud. 14- Sentimentální cesta. 15- Těžký případ. 16- Od kdy už nemáš vidění. 17- Čtenář myšlenek. 18- Návštěva v archívu. Díly 19-26 jsou s titulky, protože u nás nikdy nebyly vysílané. 19- Samá práce, žádné peníze. 20- Nikdy nevěřte duchovi. 21- Kdo kdy slyšel, aby duch umíral. 22- Pro dívku, která má vše. 23- Někdo prostě chodil po mám hrobě. 24- Vendeta za mrtvého muže. 25- Obětní beránek se vždy najde. 26- Falešný úsměv. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jak dlouho jsem ten seriál neviděl, snad 25 let? A ačkoli teď vidím, jak moc se na něm podepsal zub času, pořád mě to baví, je to úplně jiný styl než dnešní kriminálky. Hlavní hrdinové jsou sympaťáci (a Anette Andre fakt kočka), povedl se i tehdejší český dabing (navíc František Němec je Miku Prattovi opravdu dost fyzicky podobný). Sedí mi i humor a nadsázka, která seriál provází. "Fun" fact: zatímco představitel ducha Hopkirka Kenneth Cope nedávno oslavil devadesátku, v reálu to byl naopak Randall - Mike Pratt, který zemřel mladý jen pár let po natočení seriálu na rakovinu plic. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (32)

  • Randall (Mike Pratt) diktuje novináři do telefonu, že byl kouzelník trefen do prsou, ten se ale při produkci chytil za břicho. (sator)
  • Pozorné oko diváka zaznamená v průběhu seriálu změnu účesu Hopkirka (Kenneth Cope). Je to proto, že tvůrci chtěli zamaskovat prořídlé vlasy herce a pořídili mu paruku. V průběhu natáčení zjistili, že tato volba se moc nepovedla, tak mu paruku sundali. Maskéři museli dělat co uměli, aby zamaskovali kštici ducha. (sator)
  • Bílý oblek Marty Hopkirkka (Kenneth Cope) nemá kapsy, protože „duchové nepotřebují kapsy“. (sator)

Reklama

Reklama