Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Velká Británie Randall and Hopkirk (Deceased) (více)
Akční / Komedie / Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (více)
(další profese)

Epizody(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

route60 

všechny recenze uživatele

Britská klasika se slušným humorem, dnes možna pro některé diváky rozežrané akcí a rychlím střihem je pomalé tempo nuda, chudák Marty Hopkirk byl poslán na onen svět ale smrt není překážkou k detektivní práci prostřednictvím kolegy Jeffa Randalla. 80% ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jak dlouho jsem ten seriál neviděl, snad 25 let? A ačkoli teď vidím, jak moc se na něm podepsal zub času, pořád mě to baví, je to úplně jiný styl než dnešní kriminálky. Hlavní hrdinové jsou sympaťáci (a Anette Andre fakt kočka), povedl se i tehdejší český dabing (navíc František Němec je Miku Prattovi opravdu dost fyzicky podobný). Sedí mi i humor a nadsázka, která seriál provází. "Fun" fact: zatímco představitel ducha Hopkirka Kenneth Cope nedávno oslavil devadesátku, v reálu to byl naopak Randall - Mike Pratt, který zemřel mladý jen pár let po natočení seriálu na rakovinu plic. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Dal som 5*... hodnotenie ako som to vnímal za mlada... dnes by to boli len 4*, kedže viac udalostí v seriály je takých narýchlo ukončených v prospech hlavných hrdinov. ()

DAJAAAA 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším, co se mi na tomhle jako dítěti tak moc líbilo.Serial je stupidní a ten původní dabing je hrozný.Celou dobu jsem si myslel, že to předábovala nová.Tady není o co stát. ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Z některých recenzí nabývám dojmu, že pokud detektivka není přeplněná průhlednými LCD a 3D animacemi, střih scén nevypadá jako by ho dělal epileptik na speedu a krev necáká jak z voda z hasičského vozu, tak to nestojí za nic. V roce 1990 mi bylo šest, viděl jsem tehdy možná jeden či dva díly. Teď, při příležitosti vysílání na ČT3, jsem si sehnal vše v původním znění a za dva týdny to zkoukl od A do Z (anglická abeceda má 26 písmen, stejně jako seriál dílů) a jsem skutečně nadšen. Je to přesně ten druh klidné zábavy, který mám rád. Takové se dneska už netočí, protože by byly jen kritizovány, nezbude tedy než pro ně chodit 57 let do minulosti. ()

Moraldo 

všechny recenze uživatele

páni, i po těch letech to má své nezaměnitelné kouzlo. Pravda, příběhy jsou jednoduché, ale to není v tomto případě vůbec na škodu, naopak. Divák má více času vnímat tu podivuhodnou atmosféru..... ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

veľmi originálne. veľmi štýlové. veľmi britsko-humorné. vkusné. kult. ach, kde sú tie klasické seriály ako profesionáli, dempsey a makepeacová, robin hood z 80´ rokov... prekliata pretechnizovaná a preefektovaná novota. nech žije klasika. ()

PSyk 

všechny recenze uživatele

Dobrá, Dobrá, je to možná kultovní seríál našeho mládí a dětství (mluvím o kategorii 50+), ale přátelé, pohleďme pravdě do očí, vždyť jsou skoro všechny díly SLABODUCHÉ, některé kiksy jsou jako z céčkové matlaniny - např, jak se prohýbají kartónové stěny při rvačce v Monte Carlu... Klíčový nápad se velmi rychle okouká a většina zápletek - třeba ta s výměnou peněz před spálením je naprosto pitomá. Jedna hvězda za nápad, druhá hvězda za vzpomínku na děství. Dabing slušný. Ustřední melodie vlezlá, ale to je součást hry. Jenom škoda, že se toho nechopil scénárista, který dokončil alespoň základní školní docházku! ()

wiollet 

všechny recenze uživatele

Tento nesmrtelný britský seriál jsem si pustila po několika letech znovu a opět mě nezklamal. Filmařsky jsou v dnešní době vyspělé technologie určité záběry sice spíše vtipné, ale vzhledem k roku natáčení se to musí brát s rezervou :-) ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi ten seriál tehdy líbil. Ale už je to skoro 50 roků. Nepamatuji si vůbec nic, kromě jediné scény - v kasinu měl Hopkirk "zařídit", aby nějaká starší ženská nebo bába nevyhrála. Ruleta se dotočila, zastavila a kulička přeskočila na sousední číslo... Docela bych věřil, že tehdejší ČST koupilam "zápaďáckej seriál" aby lidi co nejdříve zapomněli a "internacionální pomoc bratrských zemí". Když jej ovšem recenzent oznámkuje jako "odpad", to svědčí spíš o neschopnosti povznést se nad časovou nepřenositelností. Já bych třeba ohodnotil jako odpad současnou holyvůdskou akční produkci. Když vidím tyhle pyrotechnické kousky a vybuchující ohníčky, neprůstřelného hrdinu, válím se smíchy nad tou trapností. něco jako když se honí několik aut a převrhnou stánek s pomeranči... To samé tady. Nemožné "outfity" žen (z dnešního hlediska), detektiv si kouří klidně během oběda, předpotopní technika... Neustálé zmínky o finanční nedostatečnosti zase docela připomínají detektiva Colomba a jeho zmínky o manželce. Dějová schémata příběhů jsou rovněž na stejné brdo - zločinci jsou opravdu velcí lumpové a chtějí zabít i samotného detektiva. Duchařská červená nit nám ovšem jasně napovídá, že se spíš jedná o zábavný, než detektivní seriál... ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

I na můj vkus je to až moc archivní záležitost. Akčních scén minimum (byť se najdou výjimky), hlavní hrdina koneckonců ani nenosí pistoli, je to opravdu úplně jinde, než jen o necelé desetiletí mladší Profesionálové. Přesto je to zábava. Některé díly jsou nudnější, ale v jiných skutečně není o dobrodružství a o legraci nouze (zejména díky Martymu). Nedivím se tomu, že byl ten seriál u nás ve své době velký hit, a že si ve světě i u nás získává nové fanoušky. Jediná škoda je, že na několik dílů se zapomnělo, a až na jednu výjimku se na ně nevzpomnělo ani v roce 90. Jejich nový dabing je v porovnání s ostatními dabingy posledních let těžký nadprůměr, ale na starou školu prostě nemá. ()

MagyG 

všechny recenze uživatele

Co robi R&H vynimocnym je prave cas, kedy bol natoceny a na tu dobu naozaj efektne a putave spracovanie. Z pohladu anglanov a ich humoru je to doslova klasika ktorej sa da len maloco vytknut. Je to nadpriemerny, pointou vynimocny serial s lahko stravitelnym humorom. Samozrejme ze je nutne sa na neho divat z pohladu casov, kedy bol natoceny, nie z pohladu dnesku. Rozhodne ma svoje vynimocne kuzlo a originalitu, pretoze ani remake z 2004 nedokazali natocit dost dobre na to, aby sa na to dalo aspon divat. Navyse pre mna je R&H hlboko nostalgicky zafixovany z detstva, ked som hltal kazdy diel s doslova otvorenymi ustami. Je to vsak samozrejme moj subjektivny pohlad na dielo, ale tento pocit, ako vidim ostatne komentare, zdiela viacero inych ludi... :) R&H sa neda porovnavat s kvalitou ci uspechom serialov ako bol Dempsey a Makepeace, ci "Z archivu Sherlocka Holmesa" so skvelym Jeremym Brettom. Oba boli natocene omnoho pozdejsie a aj zanrovo su inde. 4 hviezdicky patria R&H opravnene za jeho vynimocnost a cistu krasu a neoficialne pridavam este pol hviezdicky za tu nostalgiu. :) ()

Zbygniev 

všechny recenze uživatele

Mám všechny díly koupeny na DVD a nechápu proč se tento seriál nevysílal vícekrát. Výborné zpracování, dobré herecké výkony, člověk se ani jeden díl nenudí a povedl se skvěle i dabing. Hlasy Františka Němce a Václava Postráneckého dvoum hlavním hrdinům skvěle padnou. Tyhle kriminálky prostě miluju. Má to hlavu a patu jako všechny starší filmy... a herci jsou opravdovými herci ()

Reklama

Reklama