Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Velká Británie Randall and Hopkirk (Deceased) (více)
Akční / Komedie / Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (více)
(další profese)

Epizody(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele DocBrown k tomuto seriálu (17)

Randall a Hopkirk (1969) 

Pamatuju, jak to přišlo do TV těsně po revoluci, byl to pro malé dítě úplný přízrak jako samotný Hopkirk. Moc mi toho v paměti neutkvělo, jen hudba s dlaní, Hopkirk s doutníkem a tomíkem a psychiatr ovládaný Hopkirkem. Až po více než dvaceti letech jsem se dotal k originálu. Častečně je to teda blbost, ale s tou britskou nadsázkou to funguje skvěle, některé epizody jsou opravdu velmi originální až geniální. A k tomu nenapodobitelná britská atmosféra, kterou už ani dnes v UK nenajdete, starší herci s akcentem který už dnes neuslyšíte. Zajímavostí je, že v britské televizi byly epizody odvysílané v úplně jiném pořadí než natočené (to odpovídá řazení na ČSFD) a nejlepší epizody jsou ty natočené později, ale odvysílané na začátku. Druhou zajímavostí je, kolik krásných angličanek do toho seriálu dostali a to nejen Džíny. ()

Milovníci ptactva (1969) (E06) 

Já milovník ptactva rozhodně jsem, ale ještě víc mě zaujala ta Angličanka. Někteří vycpaní ptáci na šňůrkách byli dost směšní. ()

Falešný úsměv (1970) (E07) 

Není nad to mít krásný záznam v trestním rejstříku. Pořadí epizod v britské televizi je úplně přeházené a tohle je poslední epizoda. Pořadí na ČSFD je podle data natáčení. ()

Potíže se ženami (1970) (E09) 

Výborná epizoda, smysluplná a vtipná. Ty karty by člověka napadly asi dřív. A vrcholem Marthy čekající ve frontě na seanci. Paul Maxwell i Denise Buckley mají krásný hlas, podle něj bych jí asi poznal. ()

Samá práce, žádné peníze (1969) (E12) 

Výborný díl Duch vašeho manžela je tu! Stojí hned vedle vás! ... Néé, já jsem tady (vedlě něho) ... Mám zprávu od vašeho manžela ... Já mám zprávu, nevěřím mu, řekni jí, že ti nevěřím. ()

Noční trezor (1970) (E13) 

Vidí ducha jen když se ožere, kam na ty nápady chodí ()

Nikdy nevěřte duchovi (1969) (E14) 

Tak na takového kazišuka bych už povolal exorcistu... no málem. Vaughana jsem fakt nepoznal. ()

Peníze ke spálení (1970) (E15) 

Zajímavostí je krátký záběr na plně hulící Battersea elektrárnu. Dnes už je dávno mimo provoz, ale tento architektonický skvost se podařilo zachránit (zatím). Netradiční epizoda mi tolik nevadí, to spíš několik klasických blbostí, ale je to sranda, že. ()

Od kdy už nemáš vidění? (1969) (E18) 

Tohle je opravdu jeden z mála dílů, který si pamatuju z počátku 90. let. Ten psychiatr byl super... jako panter. Randall je všude (podobně jako Gogo). Začínají mi docházet pacienti ()

Návštěva v archivu (1969) (E19) 

Lord Dorking a Surrey :-D, tam jsem byl hodněkrát :-D. A ta Ruska (Jan Rossini), ta dokázala vylepšit jinak hrozně naivní krádež. Ačkoli technické zpracovaní scén točených se zadní projekcí je hodně mizerné, je tu přehlídka nádherných historiků (TVR Vixen, policejní Jaguar S-type). ()

Těžký případ (1969) (E22) 

V britském vysílání hned druhá epizoda (natočená jako jedna z posledních). To dává trochu větší smysl, že ho načapali hned na začátku. Psychiatr se stereotypním německým přízvukem a zřízenci mi silně připomněli Hlinomaze s Husákem. Jedna z nejvtipnějších a nejlepších epizod, včetně závěrečného Randallova vysvětlení. ()

Reklama

Reklama