Reklama

Reklama

Quantum Leap

(seriál)
  • Velká Británie Quantum Leap
Akční / Dobrodružný / Sci-Fi / Mysteriózní / Drama / Rodinný
USA, (1989–1993), 76 h 9 min (Minutáž: 45–92 min)

Hrají:

Scott Bakula, Dean Stockwell, Deborah Pratt, Stephen Lee, Jeff Hochendoner, Frances Bay, Ian Buchanan, Liz Sagal, Peter Spears, Kristoffer Tabori, Ken Foree (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(96)

Když fyzik Dr. Sam Beckett uvízne v časové deformaci, přeskakuje do těl různých lidí v různých časových obdobích, aby zlepšil jejich životy, napravil křivdy a zlepšil stav světa. (SkyShowtime)

Recenze (9)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vídal jsem to celkem pravidělně, ale německy (rozuměl jsem možná tak polovině toho co tam probírali) na RTL, SAT 1 nebo PRO 7, když jsem byl ještě kluk. Chápal jsem základní myšlenku cestování časem skrze jiná lidská těla, ale tím že jsem neviděl pilot nebylo mi jasné proč a hlavně jak. Nakonec na tom moc nezáleželo protože to bylo poutavé a líbilo se mi to. Mohla by to už konečně odkoupit nějáká česká televize ať se konečně dovím jak to dopadlo. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (2) - 47. ročník (za rok) 1989 - *Nejlepší herec ve vedlejší roli - Dean Stockwell, 49. ročník 1991 - *Nejlepší herec v seriálu (drama) - Scott Bakula + nominace (5) - 48. ročník 1990 - Nejlepší herec v seriálu (drama) - Scott Bakula, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Dean Stockwell, 49. ročník 1991 - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Dean Stockwell, 50. ročník 1992 - Nejlepší herec v seriálu (drama) - Scott Bakula, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Dean Stockwell ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který je sice sci-fi, ale těch sci-fi prvků tam tolik není. Cestuje se tu v čase, ale spíš je to o osobních příbězích, s hodně dobrými historickými reáliemi. V rozmezí od roku 1953 do zhruba roku 1985, tu Sam Beckett projde všemi možnými situacemi a vžije se do neobvyklých rolí. Perfektně se střídá tempo - dramatické epizody s odlehčenými, s některými až emocionálně hodně silnými (vrah odsouzený na smrt, mladý černošský lékař v době rasových nepokojů atd.). Scott Bakula hraje v každé epizodě někoho úplně jiného, a je v tom perfektní (z pěti nominací na Emmy nedostal ani jednu, Zlatý Glóbus už ho ale neminul). Dean Stockwell jako Al je taky dokonalý a spolu tvoří nerozlučnou, sehranou dvojici. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov môjho detstva, pozeral som na to prilepený na obrazovke a až teraz v dospelom veku si uvedomujem aký bol ten seriál geniálny a prevratný. Scott Bakula sa počas seriálu prevteľuje do rôznych charakterov...žien,postihnutých,černochov, vrahov, celebrity...Je naozak zaujímavé sledovať jeho skoky do minulosti a zmeny jeho chovania podľa človeka v ktorom sa práve nachádza... ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Úplne parádna záležitosť. Pôvodne som si myslela, že tu bude viacej toho sci-fi, ale ukazuje sa, že je to skôr o ľuďoch a dobe ako o fyzike. Každý diel má originálne prostredie, napínavú dejovú líniu, celkom fajn humor a vždy sa končí tak, že máme teplo pri srdci. Navyše mladý Scott Bakula bol strašný fešák. ()

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál o cestovaní v čase a prevteľovaní sa hlavnej postavy do iných ľudí, ktoré vzniklo z tak trochu pokakaného experimentu (doslova "[it] went a little ca-ca" :)). A nielenže ma baví dej, ale zakaždým, keď pozerám na mladého Scotta Bakulu, tak sa po celý čas musím prihlúplo usmievať, pretože v tom čase bol fakt na zožratie. ()

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama