Reklama

Reklama

Tom a Jerry - Hanna-Barbera era (1940) (série)


Kočičí koncert (S01E29)

(epizoda)
  • USA The Cat Concerto

Obsahy(1)

Krátký film s legendární dvojicí Tomem a Jerrym se tentokrát odehrává v koncertním sále. Tom má koncert na piano a naneštěstí pro něj je v něm zabydlený Jerry, kterého Tomovo hraní probudí. Jerry se pokusí Tomovi představení co možná nejvíce znepříjemnit. Také díky spojení úžasné animace a známých melodií ze světa vážné hudby, byl tento snímek oceněn Oscarem. (jonyyy)

(více)

Recenze (36)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Aj pri starých animákoch sa dalo zjavne rozmýšľať geniálne, inovatívne, nadčasovo... Bohužiaľ výsledok málokedy odkáže všeobecnej verejnosti (a detto paradoxne u filmových nadšencov) akým umením tu máme vlastne dočinenia. Pre tvorcu ako filmára to musí byť hrozitánsky frustrujúca práca, ale pre tvorcu ako človeka asi tá úplne najkrajšia :) ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

YouTube/// Prostředí 7/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Animace 10/10/// +jejich společná hra, některé fórky -málo akční, omezuje se to jen na prostředí klavíru/// A tak jo, není to nakonec tak špatný. Jen ze začátku je to trochu zívačka a v podání Toma to není žádná vypalovačka. Jak se do toho ale vloží Jerry, tak to má šmrnc a jde jim to. Ale nebavil jsem se tak jako u jiných částí./// Celkem 85%/// ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější díl Toma a Jerryho. Hlavní kouzlo tkví v tom, že kočce i myši tentokrát ke svým groteskním kouskům poslouží jeden obyčejný klavír - nic jiného! Tom rozehrává svůj klavírní koncert a budí tím uvnitř spícího Jerryho, co následuje potom, se zde velmi těžko popisuje, ale jedním slovem je to geniální. Tvůrcům se podařilo na velmi omezeném prostoru překrásně manévrovat a spřádat jeden humorný moment za druhým. Inteligentní, geniální, vtipné, dokonalé. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající souhra hudby a animace, originální a geniálně vymyšlený skeč na vážnou hudbu, úžasně vtipný a dokonale fungující, zkráka jeden z nejlepších dílů Toma a Jerryho. Je vidět, že ke skvělé zábavě není třeba ani zdevastovat celý dům, postačí jedna kreativní hra na klavír... 10/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Tom hraje na klavír ústřední motiv skladby "Uherská rapsodie č. 2". Jejím autorem je maďarský klavírní virtuóz a skladatel Ferenc "Franz" Liszt. Složil ji roku 1847. (JohnnyBane)

Reklama

Reklama