Reklama

Reklama

Piková dáma

(festivalový název)
  • Rusko Pikovaja dama: Zazerkalje (více)

Obsahy(1)

Zlověstný duch Pikové dámy opět žízní po krvi a tentokrát jeho oběti jsou žáci internátní školy, umístěné ve starém sídle a zahalené ponurými pověstmi. Vypráví se hrůzostrašné příběhy o vraždách dětí, které byly v tomto domě spáchány v devatenáctém století.  Jednoho dne najdou teenageři v opuštěném křídle budovy zrcadlo pokryté tajemnými kresbami. Jen tak pro zábavu provedou studenti před tímto zrcadlem mystický obřad, který vyzývá ducha Pikové královny. Přejí si různé věci a doufají, že jim je duch splní. Mládež si ale neuvědomuje, že cenou za jejich rozmary bude jejich vlastní duše. Piková královna nebude odpočívat, dokud je všechny nedostane... (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (25)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

O mnoho lepší než jednička. Pobavila mne ta tlustá, co se neustále přejídala - vyslovila přání: "JÁ CHCI PŘESTAT ŽRÁT!" Tak si asi umíte představit, co způsobilo tohle přání :-) Normální člověk by řekl, chci být krásná a štíhlá :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Síce to nedosahuje kvalít perfektnej prvej časti, ale vyložene prúser to nie je. Akurát už ani neviem, ktorý americký duchársky horor tu Rusi vykrádajú viac. Bola tu štipka z Insidious, štipka z Annabelle, štipka z La Llorona, alebo The Woman in Black? Skúsme si to celé skombinovať a dostaneme približne toto. Síce už aj prvá časť sa dosť "inšpirovala", ale táto dvojka je už iný extrém. Režisér a scenáristi sa tu veľmi nenatrápili, o to viac si cením prácu Podgajevského, ktorý nakrútil jednotku, keďže tento sa vybral vlastnou cestou a namiesto ďalších napodobenín vyťahuje o dosť originálnejšie mytologické postavy. Po technickej či hereckej stránke je to v poriadku, ale desivé to veľmi nie je a mnohých divákov už asi nebude baviť pozerať dookola to isté. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat, rodinu si člověk nevybírá a tak, když máte smůlu a Váš malej bráška je neskutečně postiženej, trapnej, ubohej, ubulenej, lůzerskej kokot, můžete se stavět třeba na hlavu, ale toho malýho zmrda se nezbavíte, dokud nevypadnete z baráku. Naše hlavní hrdinka, buddhožel, právě takového bráchu má (troufám si říct, že to je dokonce megakokot) a tak než řekne na svidaňa, tak má, díky "bráškovi" mrtvou mámu, brášku-kokota po boku a internátní školu před sebou. Absolutně chápu, že s tím malým kreténem nechtěla mít už nic společnýho a tak ho ignoruje jak to jen jde. Jenže jí to je k hovnu, jelikož on neignoruje jí a tak, aby toho nebylo málo, jí jako bonus ještě zatáhne do prokletí Pikové krávy, díky čemuž jí začnou chcípat kamarádi, zkurví se jí útěk ze školy a i když si jako jediná nic nepřála, tak všichni čekaj, že toho malýho vyjebance bude zachraňovat. No šlak by mě na jejím místě trefil. Měla ho umlátit lopatou a vykálet se mu na hlavu. Jenže, jak se říká, "Čůrák nebo hrdina, vždyť jsme jedna rodina". Tudíž se ho samo sebou snaží zachránit a to by nebylo, aby dobrej skutek nebyl po zásluze potrestán. Piková kráva se tak stává hlavní nemesis naší, velice šukézní hrdinky, a ta si div neurve vaječníky samou námahou, toho debila zachránit. Jak já jí litovala. Chudák holka, tohle si prostě nezaslouží nikdo. Na konci filmu už sem doslova řvala vzteky, jelikož to by bylo, aby to bráška nepojebal úplně nejvíc jak to šlo...Jinak film je milej průjem a rozhodně mě, na rozdíl od toho debila, ani trochu nesral. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Není to jednoduché, když jste malý kluk a vaše sestra je protivná a nafrněná nána. A místo aby se o vás postarala, klidně vás předhodí krvelačnému přízraku. Další varianta Krvavé Mary je o proti předchozímu snímku přeci jen svižnější. Sice moc nevyděsí, ale místy jisté napětí má. Po řemeslné stránce není co vytknout, solidní vizuál odpovídá současnému standardu. Příběhově samozřejmě opět nic nového a připomínka dalších podobných filmů je očividná, na druhou stranu nejde o mizernou duchařinu s trapnými lekačkami, jak nám to poslední dobou předvádí nejen série ze světa Insidous. Líbily se mi starý dům, polorozpadlý hřbitov v mlze i svět za zrcadlem. Vraždění mohlo být samozřejmě vynalézavější, o gore nemluvě, ale i přání nejíst svůj půvab mělo. Objektivně 2,5*, na tři ale zaokrouhlím díky posledním záběrům - potěšily. Jinak kladná postava, snad s výjimkou učitele, tu nebyla. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Slušný a hodně, atmosféra slabá ale dobrá, příběh zaujal ale čekám většinou od pokračování mnohem víc, uspokojivé, třeba bude trojka to nejlepší, konec zapůsobil. Způsob utrpení nebo vražd byl uspokojivý ale přeci bych čekal dnes větší maso či větší děsivost. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pokud jste někdy v životě hráli "hercky", jistě mi potvrdíte, že není nic horšího k vidění než piková dáma (tedy pokud vyjde na vás). Ve filmu se sice karty nehrají, ale to pravidlo o pikové dámě tu platí o to silněji. Ruští tvůrci se opět pustili cestou kopírování amerických imperialistů a překvapivě se jim to povedlo lépe než u předchozího pokusu. Atmosféra byla ještě o něco vydařenější než minule, hlavní hrdince nebylo dvanáct a docela slušně jsem se bavil. Za postavu toho chlapce by si scénárista zasloužil ocenění, když někdo napíše charakter, který mi vytáčí budíky do červených hodnot od první chvíle, kdy se objeví, až do samotného konce, asi dělá svou práci velmi dobře. Ten parchant mě sere ještě teď, když o něm píšu... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ve druhém dílu se z moskevského sídliště přesuneme do luxusní internátní školy pro rozmazlené spratky z bohatých rodin (ale i pro chudé stipendisty nebo sirotky), která ovšem tak trochu připomíná socialistický pasťák. Inu v Rusku se s mládeží moc nemažou. A dělají dobře, protože z ní pak vyroste tvrdé a statečné pokolení a ne takoví změkčilí a zbabělí "západní" lidičkové, kteří si při slovu "koronavirus" nadělávají do kalhot. Sakra, jsem nějak odbočil... No a právě dvě siroty jsou hlavními hrdiny pokračování duchařské pohádky o babě zpoza zrcadla, která si žádá nějakou tu lidskou oběť, atd atd, já vím, pořád na jedno brdo. Ale líbilo se mi to stejně jako o čtyři járy starší jednička, pěkná výprava, hutná atmosféra, dobrá filmařina, no a nejvíc se mi líbila představitelka Olji. Tehle drsné holce s boxerskými copánky by to zatraceně slušelo třeba s katanou nebo nožem v nějakém brutálním řežebném akčňáku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná vykrádačka všeho možného a vyjmenovávat, co všechno Rusové opsali je házení hrachu na zeď, ale přesto se na to dá dívat. Film se může pochlubit solidní technickou stránkou a relativně slušným gotickým nádechem, který překvapivě dobře funguje se snahou o teenagerskou duchařinu. Celkem fajn byli i herci, ačkoliv představitel toho mladšího dokáže lézt silně na nervy. Mínusem je absence napětí a zapracovat se mělo na samotné dámě, ať už jde o její nástupy či o masku. Podle mě má druhá Piková dáma stejnou úroveň jako ta první. Nenadchne, neurazí, relativně pobaví. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to vykrádačka všetkého, čo i len trocha pričuchlo k ducharčine. Moc to nevadí, ale zas už sa dá predvídať, kam sa film bude uberať a čo príde vo finále. Môžem za seba povedat, že je to i nelogická kravina. Lebo obsah hovorí niečo ako, že za splnenie priania si čierna mula zoberie ich duše. Lenže ani jedno prianie nebolo splnené, hádam len to, že chcem prestať žrať, ale ostatne, neboli splnené a i tak duše zobraté boli. Nelogickosť i fádnosť scenára zamrzí. Je to zena v ciernom, len z iného kraja, ale okopirovana veľmi obstojne. Jednotka bola priemer a tato, taký tak. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ruský snímek „Piková dáma“ je trochu smutnou ukázkou toho, jak se do současného hororu jen stěží dostávají národnostní prvky, jak se i jiní než američtí filmaři snaží přizpůsobit určitému standardu. A to je velká škoda. Myslím si, že zrovna Rusko by v tomhle ohledu dovedlo přinést mnoho vlastního. Filmu „Piková dáma“ se ale musí nechat, že místy má velmi dobrou atmosféru a sem tam i povedený vizuál. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je případ hororu kdy druhý díl je lepší jak první. Jedničce jsem dal tehdy odpad jelikož mě vůbec nebavila dvojka je o několik tříd lepší. Po smrti matky jdou děcka (kluk a holka) do sirotčince kde vyvolají Pikovou dámu a ta jich chce zabít. V podstatě je to kopírka Ženy V Černém 1,2 a Nebezpečných Přání najdou se zde i prvky Kruhu (studna) Insidiousu (přechod na druhou stranu) a kdoví čeho ještě. Ale zase na druhou stranu proč ne dobře to odsýpá postava tlusťošky baví navíc scény kdy ji urážejí patří k těm nejvtipnějším (dlouho jsem se u hororu tak nezasmál) a konec mě vyloženě potěšil do takové míry , že jsem přemýšlel i o čtvrté hvězdě. Pokud bude někdy další díl (tipuji, že jo) jsem ochoten do něho klidně jít. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Kvalitovo podobné ako jednotka od Svjatoslava Podgajevského. Nie je to úplne na zahodenie, ale problematické budovanie atmosféry a ľakačiek, či nevýrazní herci ukazujú že Rusi majú pred sebou ešte veľa práce, ak chcú natočiť vyslovene kvalitný a desivý horor. Dvojka Pikovej dámy neobsahuje žiadne vyslovené nezmysly, presne vie čím chce byť a je na nej viditeľná aj istá snaha. Akurát v kľúčových scénach proste väčšinu času nevydesí a postraší len veľmi mierne. Presne ten typ filmu, ktorý po pár dňoch od dopozerania vyšumí z hlavy... aj keď nie je vyslovene zlý. 45% a lepšie 2* ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ruská ducharina ktorá je priemerná, veľmi nevystraší a tak isto ani nič nové neponúkne. Herci hrajú dobre avšak sympatický teda nie sú(hlavne ten najmladší Arťom). Maska pikovej dámy slabá, teda skôr priemerná. Po hororovej stránke nič moc a dlho trvá kým sa aspoň niečo udeje. Koniec priemer. Sčítané dokopy za 3*. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Další z řady duchařin na kterou se celkem hezky kouká, ale nic nového či extra nepřináší. Průměrná podívaná s místy dobrou atmosférou a pár lekačkami se slušným závěrem. Na zkrácení dlouhé chvíle zcela dostačující. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Riadna inšpirácia u konkurencie za veľkou mlákou, ale to nevadí. V záplave tých rôznych srájd čo sa teraz vyhlasujú za horor sa to dalo pozerať. ()

Reklama

Reklama