Reklama

Reklama

Méďa Béďa

  • Česko Méďa Béďa ve filmu (více)
Trailer

Ve vzduchu je cítit jaro – a Cindy se budí do lásky. Jenomže pak si Béďa zahraje na Robina Hooda (“bohatým bral a medvědovi dával”) a ranger Smith ho pošle do ZOO v San Diegu. Tedy alespoň si to myslí. Cindy se vydá hledat Béďu do Kalifornie a skončí v cirkusu bratří Chizzlingových v Missouri! Béďa a Bubu ji spěchají zachránit “a když se do toho Béďa dá, tak nikdy nezklame!” (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Dellylah 

všechny recenze uživatele

Pohádka mého dětství, na kterou nedám dopustit ani dnes. Velice zajímavá myšlenka medvěda ve velkoměstě, ale to malé děti pochopitelně nezajímá.Vrchní hlídač Smith je určitě člověk na svém místě, který umí řešit problémy velice efektivně. A k tomu medvěd, kradoucí piknikové košíky, jeho malý-velký přítel a Cinda."No, tak Raťafáku, hodnej pejsek, pusť mě." ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý kedysi dávno bežal v TV v slovenčine som mál rád, no tento film ma nebavil. Narozdiel od krátkych seriálových epizód, tu sa nachádza veľa nudnej vaty a aj dosť otravných speváckych vystúpení. Navyše som si nemohol ani za nič zvyknúť na český dabing, úplne iné hlasy než v slovenčine a už len to premenovanie Yogiho na Béďu mi príde na hlavu. Celkový dojem teda úplne priemerný, neviem, či som sa čo i len raz zasmial. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když se filmařina dělá poctivě. Parádní animák s ještě parádnějším dabingem. Za dialogy by měli dávat cenu (Zdena Psůtková), písničky jsou pro radost a dlužno dodat, že ústřední trojka Bruder, Janoušková, Šecová si ostudu neudělala, italskou sonátu pak zapěje sám Milan Chladil. Vtípků a gagů je tu stejně jako u prvních Tom a Jerry nepočítaně. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Jak jsem to tak dneska po letech zase viděl, můžu k tomu říct jenom jedno: Je tam všecko. Všecko, co mám na filmech, nebo vlastně spíš na životě, rád. Láska, svoboda, širé dálky i vědomí, že někde čeká místo, kam člověk (medvěd) patří; hudba a zpěv, legrace (chytrá, nepitvořivá), jídlo i trocha toho zdravého absurdna. Ono je to vlastně možná spíš tak, že mi Béďa ty věci napřed ukázal a teprve tím jsem si je zamiloval, že ano, když jsem ho jako dítě znal nazpaměť a v den, kdy ho u nás v kině promítali naposled (což z tehdejší perspektivy znamenalo, že už ho člověk nejspíš nikdy neuvidí), jsem měl do té doby neznámý pocit, že už mě v životě nic dobrýho nečeká. No a vida, dneska po mé jeskyni pobíhají malá medvíďata a můžem si spolu Béďu pouštět z DVD a dokonce se jim líbí tak jako mně tenkrát. Není to paráda? ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Méďu Béďu znám již od útlého dětství, a tak jsem se na celovečerák s radostí podíval. Dočkal jsem se ale profláknutého příběhu, který si myslím nemohl nějak zvláštně bavit ani děti. Občas se sice nějaký vtípek dvoum medvědům povedl, ale to je asi tak vše.. Krátkometrážní příběhy jsou o něco jinačí kalibr. 62% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Tak jako mnoho jiných kreslených postav z dílny známých tvůrců měl i Béďa svůj lidský předobraz. Tím byla postava Eda Nortona v podání Arta Carneye ze seriálu Honeymooners (od r. 1955). (Cherish)
  • Méďa Béďa byl prvním celovečerním snímkem dvojice Hanna a Barbera a současně i prvním celovečerním animovaným snímkem, který vznikl na základě televizního programu. (Cherish)
  • Méďa Béďa byl jednou z postav od Hanny a Barbery, které nosily kolem krku "límeček". To dovolovalo udržovat tělo postavičky statickým a překreslovat jen hlavu, pokud mluvila. Redukoval se tak nutný počet kreseb i rozpočet. (Cherish)

Reklama

Reklama