Reklama

Reklama

Třídní boj

  • Francie La Lutte des classes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jak každý ví, děti nedělají rozdíly mezi sociálními třídami, barvou pleti ani náboženstvím. Proč má ale Corentin, devítiletý syn Paula a Sofie, ve státní škole v Bagnoletu jen kamarády, jako je on? A když všichni jeho přátelé odejdou na soukromou školu v Paříži, rodiče se vyděsí. Od této chvíle je Corentin ve třídě jediný. Ale jediný co? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (7)

Jack.Pott 

všechny recenze uživatele

Třídní boj je vlastně parodií na levicový liberalismus, ale zároveň jej obhajuje. Upozorňuje, že otevřením hranic levicoví liberálové vpustí na svoje území dogmatiky, konzervativce a reakcionáře - svoje oponenty. Ale síla evropské kultury je tak silná,, že se nakonec budeme mít rádi :-).  Fašisti samozřejmě nesouhlasí... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Soužití různých kultur ve francouzské multikulturní společnosti a nekonečné kulturní války, které se staly koloritem západní Evropy, by mohly být živnou půdou pro skvělou komediální tvorbu. Základním předpokladem je ale vedle talentu tvůrčí odvaha a ochota odhodit pouta politické korektnosti. Utahovat si z rádoby nekonformních postojů dnešních stárnoucích salónních levičáků by bylo fajn, kdyby ten humor nebyl jalový a nelekal se vlastního stínu. Pokud je jeho vrcholem padesátník, který se šatníkem zapomněl na rockových koncertech v 80. letech a outfitem se podobá našemu Ozzákovi z Comebacku, něco není v pořádku. Je možná příznačné, že nejvtipnější (protože tvůrci nemusí hledět na společenskou "zodpovědnost" a obávat se reakcí) jsou výstupy s jinak okrajovou postavou židovského souseda, tedy člena komunity, která v současné Francii nemá na růžích ustláno. S ohledem na pohlednou a sympatickou Leilu Bekhti se nakonec přikloním ke třetí hvězdičce, ovšem s vědomím, že filmu s tak promrhaným potenciálem vycházím až moc vstříc. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Ak by som to mal hodnotit ako komediu,tak je to odpad,nemal som pocit,aby to bolo vtipne,skor pojednava tento film o problemoch medzi ludmi,ktori vyznavaju rozne nabozenstva a taktiez rozhoduje farba pleti,co je vo Francuzsku asi kazdodenny problem,vidim to na priemer aj vdaka herecke Leile Bekhti,ktora bola presvedciva...:-) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Tisickrát raději se podívám na sociální francouzskou sociální komedii s dramatickým nádechem než na tisíce amerických nereálných blbostí. Leila Bekhti mě okouzlila už poněkolikáté a Edouard Baer vystupuje tradičně nejsilněji v alkoholických scénách. Zatraceně aktuální snímek zvláště pro Francii, nicméně problémy, kterých se dotýká, existují i v jiných státech. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama