Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Investiční bankéř Markus založil svoji úspěšnou kariéru na bezohlednosti. Machinace nakonec finančního žraloka dostanou za mříže. Osud na sebe vezme podobu vězeňského kápa, který po Markusovi požaduje nemalý obnos. Nezbývá než se uchýlit do izolovaného křídla pro nejopovrhovanější zločince, kterému smysl, rytmus a hierarchii dává pěvecký sbor. Namísto pokory nalézá Markus příležitost, která ho vždy hnala kupředu – stoupat vzhůru přes mrtvoly, i když jde jen o pozici sbormistra a pěvecký repertoár. Frederikke Aspöck vede svou bravurně zrežírovanou severskou komedii v rytmu temného cynismu a skepse. (Artcam Films)

(více)

Recenze (15)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Drsná, hyperčerná, dobře zrežírovaná a bohužel taky trochu nedopečená dramedie o střetu amorálního prospěcháře s nemocnými lidmi. Svým způsobem navazuje na tradici hraničních etických počinů Anderse Thomase Jensena, ovšem zcela bez snahy nadměrně humanizovat. Sympatie, paradoxně. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dominantní alfasamec zvyklý ovládat a mít formální i neformální vliv na chod věcí čelí situaci, na kterou ho život nepřipravil. Jeho finanční operace znamenaly pro příliš velkou skupinu důvěřivců příliš velkou ztrátu peněz na to, aby mohl zůstat na svobodě. Vazební věznice není právě přívětivé místo k životu, zvlášť když se jeden z mocných bossů podsvětí řadí k těm, co si lížou rány z nepovedené investice. Dokáže se nové situaci přizpůsobit a využít šance začít znovu a líp, nebo se prosadí staré manýry? Slušný nápad a silná herecká sestava ale nedokážou zakrýt fakt, že se scénářem si to chtělo ještě chvíli hrát a ani Aspöckova režie nepatří k těm oslnivým. Nakonec je z toho slušných 65 % celkového dojmu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Lehka komedie, ktera ma zaroven temne dramaticke podtony. Mohla by byt charakterizovana jako provokativni mistrovstvi. Hierarchie je usporadana okolo sboru a Marcus umi snadno manipulovat lidmi. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Výborný Jacob Lohmann, který táhne celý snímek, který je sice velmi koukatelný ale bohužel nenabídne příliš mnoho. Celý se vlastně odehrává ve vězení a jelikož je to dánský film tak víme jaké jsou v severských zemích ve vězení podmínky (takový výchovný příjemný pobyt). Čistý průměr. (KVIFF2019) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě opravdu překvapil. Je to oddechová komedie, při které sledujete vývoj hlavní postavy, jak se ze zlomeného člověka najednou stává lev. Nejprve hlavní postavu litujete, pak si ji oblíbíte a nakonec ji z celého srdce nesnášíte, alespoň takové pocity jsem měla já. U filmu se pobavíte nad dánským humorem, který je opravdu ostrý a rozhodně si nebere žádné servítky. Parta vězňů je různorodá, každý má osobitou povahu, pro kterou si postavy oblíbíte. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Průměrná severská komedie, jež u diváka nebuduje k postavám téměř žádný vztah stejně tak, jako ho ony nebudují mezi sebou. Dějový oblouk je tu takový neurčitý, protože se tu nic moc zásadního nestane. Nemám moc, co bych k tomu řekla. Na jedno zabití času postačí, ale asi opravdu není nutné tento film vidět. Jediným důvodem by mohl maximálně být výkon Jacoba Lohmanna, který se té role zhostil dobře a hrál velmi přirozeně a příjemně. KVIFF 2019 ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Hořká komedie, která by se mohla odehrávat také v našem prostředí. Ovšem naše justice není filmová dánská justice, a není to bohužel tak jednoduché. Manipulativní a machistický hajzlík, který se snaží získat moc i ve vězení a podmanit si skupinku vězňů včetně dozorců. Ale v této skupině to funguje trochu jinak, než je zvyklý. Dává proto vyniknout své aroganci. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak tohle drama z vězeňského prostředí prošpikované skrz naskrz cynickým humorem jsem si opravdu užila. Příběh investičního bankéře Markuse se dotýká velmi aktuálních témat dnešní doby, přičemž hlavní hrdina s diváky dokáže manipulovat stejně bezohledně jako se svými spoluvězni a důvěřivým bachařem, jen aby dosáhl svých vlastních sobeckých cílů. Jde o názornou ukázku toho, jak lehce se necháváme obalamutit. Český název filmu snad ani nemohl být trefnější. (80%) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Lidské, bezcitné, bezcharakterové, jdoucí přes mrtvoly, morální x nerozvinuté, stručné. Slušně upřímný stručný příběh o tom, že pokud jste sviňáci tak sviňáky zůstanete a to za každých okolností. Nemůžu říct, že bych hlavnímu hrdinovi fandila, ale za poslední jeho kousek palec nahoru. Děj ubíhá nenásilně a poklidně, dánský suchý humor je příjemný. Škoda, že ostatní postavy nebyly rozvinuté. Příjemný a morálně poučné. ..nevěř nikomu.. (KVIFF2019) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2019] Jeden z těch lepších. Tady asi hlavně dokážu ocenit, jak český název filmu docela koresponduje s jasným i tajným sdělením filmu. Jednoduché, ale nové. Lehce vtipné. Ukázka toho, jak vlastně fandíme hlavní postavě, protože jí je. Jednoduché. Ale pak se vlastně ukáže, že se fandilo někomu komu by se nemělo. To vše okolo manipulativní kaše, která nechutná vůbec špatně. Tady Dánsko ukázalo své jiné já, ale na rozdíl od jiných z Varů, to lepší. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený film s divným příběhem a divným vykreslením postav a bez mnou těžko pochopitelné pointy. Falešně se mi nelíbilo obsahem, zpracování dobré a koukatelné. ()

Reklama

Reklama