Reklama

Reklama

Velké dobrodružství Čtyřlístku

  • angličtina Great Adventure of the Lucky Four (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Na kraji Třeskoprsk, v malém domku, bydlí čtyři kamarádi. Fifinka, Pinďa, Bobík a Myšpulín u táborového ohně vzpomínají na dobrodružství, která zažili v uplynulém roce. Každý z hrdinů vypráví příběh, který považuje za úplně nejlepší. S Pinďou zažijeme povedený horolezecký výlet na Ďáblův palec, s Myšpulínem napínavé pátrání po ukrutném Vlkodlakovi, s Bobíkem fantastickou cestu do vesmíru a s Fifinkou vánoční návštěvu u malých čertíků. Čí příběh bude nejkrásnější? (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jsem přesvědčen, že vůči tvorbě pro děti bychom neměli být z principu shovívavější, ale klást na ni přinejmenším stejné nároky jako na filmy určené dospělým (samozřejmě s ohledem na cílovku). Proto se mi příčí vzít Velké dobrodružství Čtyřlístku na milost coby obstojnou českou alternativu k zahraničním animovaným pohádkám.___Ano, čtyři příběhy, z nichž film sestává, jsou krátké, rychlé, barevné a relativně vkusné (a dva z nich apelují na ekologické svědomí diváků), animace zachovává poetiku komiksů a epidemie product placementu se oproti Čtyřlístku ve službách krále nekoná. Současně je to až urážlivě primitivní jak vizuálně (což při častých detailech bije na velkém plátně do očí dvojnásob), tak dialogy a zápletkami, postavenými na jednom příběhovém vzorci a výrazně snížených kognitivních schopnostech postav.___Jediným vzorem pro dívky je pak hyper-submisivní Fifinka, která ve snaze být přínosná poprvé vykřikne „upeču buchty“, podruhé „umyju okna“ a potřetí „zadělám na buchty“. Možná dětské publikum přeceňuji, ale přijde mi to lepší, než jej podceňovat tak flagrantně jako tvůrci filmu. 40% ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy snad jen z nostalgie. Vizuální stránka mi zas tolik nevadila ,více se to blíží komiksům, ale trhané animace si mohli odpustit. Film je sice pro nejmenší děti, na druhou stranu až příliš okatě tlačí na ekologickou notu, používá výrazy, kterým ti nejmenší neporozumí a chování postav je občas dost divné. Takže nejdříve se dozvíme, že byl čtyřlístek na borůvkách kde je to zakázané, do toho pes pochčije myš, odletí barák, bobík rozkopne dveře u hradu, kde mají po otevírací době...asi normálka, ale dějově příšernost...nevím proč nezfilmují nějaké staré příběhy, které jsou nejlepší. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Štěstí nosí čtyřlístek, zbaví nás všech bolístek". Tenhle filmový Čtyřlistek tedy určitě nějaké ty bolístky má. Tou první je dost nesourodý děj filmu složený ze čtyř krátkých příběhů dosti odlišného zaměření, které propojuje jen málo uvěřitelný rámec. Moc nechápu, proč si jako jednotlivé postavy mají sami vyprávět u táboroveho ohně příběhy, co předtím sami zažily. Ty příhody (ač mají moderní kulisy - navigace, internet apod.) přitom nejsou tak nápaditě, jak bych si představoval. Malé dítě, jako moje Julca, možná létající domek či podvodní stroj na čištění dna rybníků zaujmou. Mě však ty různé Myšpulínovy vynálezy přišly takové bez invence. Tu jsem postrádal i u hudby, která byla hodně "dětská". Asi i dabing bych si uměl představit zajímavější. Tak 3 hvězdičky ve finále za klasické výtvarné zpracování a úsměv na tváři mě dcery... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně zlé, animace mi vůbec nevadila, má blízko ke klasické animaci v časopisech, takže fajn. Ale příběh byl fakt totálně infantilní (sice ano, Čtyřlístek je pro děti, ale tak hloupé to být nemusí). Pinďův příběh je jakž takž, Myšpulínův je asi nejlepší, Bobíkova cesta do vesmíru ujde, ale Fifinčina povídka o čertících a andělech je fakt praštěná. Celkově snad až moc dlouhé, mezivyprávění mezi příběhy být nemuselo. Podprůměr pro menší děti. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na ty čtyři hvězdy to asi úplně není, ale dal jsem je i prvnímu filmu a tenhle je lepší a na pět to taky není, takže jinak to nejde. Klasická animace, ve které je prostě to největší kouzlo Čtyřlístku, se rozhodně vpylatila, protože ten film vypadá fakt hezky. Nelíbil se mi příběh s čištěním vesmíru a vůbec jsem nepochopil, proč si ty příběhy vyprávějí jen sami mezi sebou, ale jinak s tím vlastně nemám problém, protože se mi to vážně líbilo (víc než Čtyřlístek ve službách krále) a užil jsem si to. A překvapivě docela hodně. A navíc je v jednom příběhu i Zádrhel, takže je všechno v pořádku. Dalšímu filmu v tomhle stylu bych se vůbec nebránil, ale spíše bych uvítal, kdyby zfilmovali geniální Poklad kapitána Kida, Nebezpečný ostrov nebo Trosečníky pouště. A seriál by taky nebyl špatný, tahle forma celovečerního filmu v tomhle formátu je fakt trošku zbytečná. Ale jinak je to krásné. 70%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Tento film vychází z povídky Ďáblův palec, která byla samostatně uvedena na Zlín Film Festivalu. (NinadeL)

Reklama

Reklama