Reklama

Reklama

Mladý Charlie Hansen žije v roce 1968 se svou babičkou Agathou v Demopolisu v Alabamě poté, co jeho rodiče v Chicagu zahynuli při autonehodě. Babička Charlieho postupně rozveselí a koupí mu myšku, kterou pojmenuje Daisy. Jednoho dne chce Charlie koupit krabici hřebíků, aby Daisy vycvičil a postavil pro ni také domeček. Osloví ho ale čarodějnice, která se ho snaží nalákat na karamelku. Ale Agáta ho přivolá a čarodějnice zmizí. Poté, co Charlie o setkání vypráví babičce, dozví se, že čarodějnice jsou skutečné. Babička říká, že čarodějnice proklela její kamarádku z dětství, Alici, a ta pak strávila zbytek života jako slepice. Aby Charlie čarodějnici unikl, rozhodnou se s babičkou, že se ubytují v nedalekém hotelu, kde je šéfkuchařem její bratranec Eston. Druhý den vezme Charlie Daisy a lano na trénink do velkého sálu. Tam potká obézního, ale přátelského chlapce jménem Bruno. Když se Charlie připravuje na trénink Daisy, do velkého sálu vstoupí skupina čarodějnic vedená jejich všemocnou vůdkyní, Hlavní vrchní čarodějnicí. Charlie se schová pod pódiem a zaslechne, jak Hlavní vrchní čarodějnice plánuje dát všem dětem na světě lektvar namíchaný do cukrářských výrobků, který je promění v myši. Čarodějnice čeká na příchod Bruna, kterému předtím dala tabulku švýcarské čokolády s příměsí lektvaru. Poté, co Bruno dorazí, promění se v myš a uteče do ventilační šachty, kde se ukrývají Charlie a Daisy. Hlavní vrchní čarodějnice Charlieho objeví a násilím ho pomocí lektvaru také promění v myš. Bruno i Charlie poté utečou do hotelového pokoje. Později zjistí, že Hlavní vrchní čarodějnice bydlí v pokoji pod nimi. Také vyjde najevo, že Daisy mluví a byla kdysi osiřelá lidská dívka Mary, kterou čarodějnice proměnila v myš. Podaří se Charliemu přemoci čarodějnice? (TV Nova)

(více)

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama