Reklama

Reklama

Flintstoneovi

(seriál)
  • Česko Flintstouni (více)

Série(6) / Epizody(166)

Obsahy(1)

Celý seriál se odehrává v městě Bedrock v době kamenné, přitom paroduje americkou společnost šedesátých let. I když to neodpovídá skutečné historii, zde se lidé setkávají s dinosaury, šavlozubými tygry nebo zarostlými mamuty. Používají auta na pohon vlastníma nohama nebo fotoaparáty, ve kterých je ukrytý pták, který po vyfocení snímku vyklobe věc, co viděl, do kamenné destičky. Hlavními postavami seriálu jsou Fred a Wilma Flintstoneovi a Barney a Betty Rubbleovi. V seriálu také hostovali (svým hlasem) např. Cary Grant, Tony Curtis nebo Alfred Hitchcock. (Payushka)

(více)

Recenze (85)

borec999 

všechny recenze uživatele

Keď už v TV nič iné nedávali, aj Flinstonovci zabavili. Nie je to taká kvalita ako Tom a Jerry(ale tvorcovia sú zhodou okolností rovnakí), Oggy a šváby alebo iné legendárne detské animáky. Postavy sú však celkom sympatické a pozerať sa to dalo- aspoň v detstve určite. Na druhú stranu priznávam, že ako dieťa ma Fred Flinstone,Wilma a ďalší nedonútili si kvôli ich príbehom ráno privstať. Jaba daba dú si ale pamätám i tak a z nostalgie mi to na lepšie 3* určite vyjde. 60% ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Absolútna klasika, ktorá sa pre mňa stala skutočným rozprávkovým kultom. Na Freda, Barneyho, Wilmu a Betty naozaj nikdy nezabudnem. Neviem však, či boli nadabované aj ďalšie série okrem prvých dvoch. Dabing je skutočne úžasný: ANDREJ HRYC, ZUZANA TLUČKOVÁ, INGRID ŽIRKOVÁ a IVO GOGÁL. Réžia slovenských dialógov: ŠTEFÁNIA GORDULIČOVÁ + Slovenské znenie vyrobila firma AV FINAL (Final preto, lebo tú firmu vlastní B.Filan) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nevěděl kdy skončit, což mu ubírá na kvalitě. Jinak příběhy sice o ničem, ale plné úžasných nápadů a hravosti tvůrců. Již jen ty domácí "spotřebiče" stojí za to. Navíc celý seriál stojí především na ohromně sympatických postavách, které si zamilujete, ale naopak dojíždí na určitou repetetivnost. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

LISTER: Kocoure? KOCOUR: Hmm? LISTER: Viděl si někdy Flinstounovi? KOCOUR: Jasně! LISTER: Taky tě Wilma přitahuje? KOCOUR: Wilma Flinstounová? LISTER: Možná jsme už moc dlouho v hlubokym vesmíru, ale ta její figura mě pokaždý tak rajcuje. Jsem ujetej? KOCOUR: Klidně bych se vsadil s kýmkoli, že Wilma Flinstounová je nejrajcovnější kost, jaká kdy žila. LISTER: To jsem rád. Já myslel, že mi měkne mozek ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Klasika, ktorá nikdy nepatrila medzi moje top. No treba uznať, že aj po toľkých rokoch má stále čo ponúknuť. Hlavnou témou je snaha o vytvorenie dokonalej manželskej a susedskej atmosféry. A ako to už v seriáloch býva, snaha našťastie pre diváka skončí vždy nejakým prúserom. Najväčším kladom seriálu je kreativita vo vymýšlaní pravekých zariadení, ktoré majú byť alternatívou moderných. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (73)

  • Flintstoneovi se stali prvním animovaným seriálem, který se dostal do hlavního vysílacího času. (Ruuzha)
  • Flinstonovci boli inšpirovaní sitcomom The Honeymooners (1955). Bol to jeden z prvých sitkomov, ktoré sa priamo zameriavali na dospelé publikum. (Arsenal83)
  • Pracovní píšťalka v úvodní sekvenci začala jako hlasité skřehotání ptáka, ale v pozdějších epizodách pták vydával skutečný zvuk píšťalky na pracovišti. (LUKICKK)

Reklama

Reklama