Reklama

Reklama

Flintstoneovi

(seriál)
  • Česko Flintstouni (více)

Série(6) / Epizody(166)

Obsahy(1)

Celý seriál se odehrává v městě Bedrock v době kamenné, přitom paroduje americkou společnost šedesátých let. I když to neodpovídá skutečné historii, zde se lidé setkávají s dinosaury, šavlozubými tygry nebo zarostlými mamuty. Používají auta na pohon vlastníma nohama nebo fotoaparáty, ve kterých je ukrytý pták, který po vyfocení snímku vyklobe věc, co viděl, do kamenné destičky. Hlavními postavami seriálu jsou Fred a Wilma Flintstoneovi a Barney a Betty Rubbleovi. V seriálu také hostovali (svým hlasem) např. Cary Grant, Tony Curtis nebo Alfred Hitchcock. (Payushka)

(více)

Recenze (85)

Manarit

všechny recenze uživatele

Asi se musím zdržet hodnocení, protože je pravda, že tenhle seriál nevěděl, kdy skončit, tudíž zatímco prvním dílům bych udělila i pět hvězd, u posledních by to možná nebyly ani tři. První část je skutečně povedená, vtípky jsou neotřelé a postavy skutečně úžasné a milé. Nicméně, zvlášt v posledních dílech se vtipnost postav proměnila spíše v nablblost a jelikož jsem jako dítě prvotní část neviděla, měla jsem flinstoneovi zafixované jako rodinu blbců, jakmile se přidaly jejich děti, šlo to zkopce. Po zhlédnutí začátku jsem byla skutečně překvapena. ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Absolútna klasika, ktorá sa pre mňa stala skutočným rozprávkovým kultom. Na Freda, Barneyho, Wilmu a Betty naozaj nikdy nezabudnem. Neviem však, či boli nadabované aj ďalšie série okrem prvých dvoch. Dabing je skutočne úžasný: ANDREJ HRYC, ZUZANA TLUČKOVÁ, INGRID ŽIRKOVÁ a IVO GOGÁL. Réžia slovenských dialógov: ŠTEFÁNIA GORDULIČOVÁ + Slovenské znenie vyrobila firma AV FINAL (Final preto, lebo tú firmu vlastní B.Filan) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nevěděl kdy skončit, což mu ubírá na kvalitě. Jinak příběhy sice o ničem, ale plné úžasných nápadů a hravosti tvůrců. Již jen ty domácí "spotřebiče" stojí za to. Navíc celý seriál stojí především na ohromně sympatických postavách, které si zamilujete, ale naopak dojíždí na určitou repetetivnost. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

LISTER: Kocoure? KOCOUR: Hmm? LISTER: Viděl si někdy Flinstounovi? KOCOUR: Jasně! LISTER: Taky tě Wilma přitahuje? KOCOUR: Wilma Flinstounová? LISTER: Možná jsme už moc dlouho v hlubokym vesmíru, ale ta její figura mě pokaždý tak rajcuje. Jsem ujetej? KOCOUR: Klidně bych se vsadil s kýmkoli, že Wilma Flinstounová je nejrajcovnější kost, jaká kdy žila. LISTER: To jsem rád. Já myslel, že mi měkne mozek ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako malý, tak se mi to moc líbilo. Jenže pak od roku 1997 až do 2013 v ČR nevysílali vůbec. A já z nostalgie jsem to hledal, jelikož od roku 2000 jsem nechtěně přetočili kazetu se seriálem. 16 let to nevysílali. Poté na SMÍCHOVĚ to odvysílali a já se radoval z těch dílů, zejména z těch prvních, ještě s hrubými obrysi. Ty hádky mezi Fredem a Barneym, to napálení druhých se mi moc líbilo. Hlavně ty zvukové efekty, jak je u Hanny a Barbery zvyklé. Pak ale od dílů s těhotenstvím, s Pebbles, pak ty různé setkání s mafiány, cestování po světě, začalo silně upadávat. A tahle série je jenom první série z mnoha Flintstonů. A zvášť, když od posledního dílu, zase odvysílali od začátku a dokolečka a dokolečka, se mi seriál znelíbil a už to nesleduji ani jako kulisu. Jediné, co bych chtěl sledovat je ta animace konkrétních animátorů, kde jsou pohyby postav výborné. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (71)

  • Počet obyvateľov Bedrocku je 2500. (Arsenal83)
  • V některých dřívějších epizodách se prehistorické městečko jmenovalo Rockville, a ne Bedrock, jak tomu bylo později. (Kmotr76)
  • Flintstoneovi se stali prvním animovaným seriálem, který se dostal do hlavního vysílacího času. (Ruuzha)

Reklama

Reklama