Reklama

Reklama

Sbohem noci

(festivalový název)
  • Francie L'Adieu à la nuit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Muriel chová kone a pestuje stromy v idylickom prostredí francúzskeho vidieka. Návšteva vnuka Alexa, ktorý sa prišiel rozlúčiť pred cestou do Kanady, ju poteší, veľmi rýchlo však zistí, že Alexovou cieľovou destináciou v skutočnosti nie je severná Amerika, ale Sýria. Čas beží rýchlo a Muriel musí urobiť všetko preto. aby vnukovi zabránila vstúpiť do radov džihádistov. (RTVS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to tak, že kto nemá iné problémy, ten dokáže vymýšľať najväčšie somariny. Film sa nad dôvodmi až tak veľmi nezamýšľa, ale skôr nad tým, aké sú dôsledky, a pre koho. Možno najväčšie pre tých, ktorí si to najmenej zaslúžia. Film si vyžadoval dosť veľké zjednodušenie situácie a deja, a sústredil sa na prežívanie hlavnej postavy v podaní Catherine Deneuve. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nevím,co měl film evokovat, ale záběry u hrobu matky s jutovým pytlem měl silně znechutily.A to tak silně že jsem pochopila, že vše je o intoleranci,nesnášenlivosti,vymývání co nejmladších mozků oblbovaných lží.Fanatická nenávist Alexe k otci ,který si pořídil novou rodinu.Zasáhne to i další členy rodiny kteří si doposud spokojeně žili.To byl vlastně ústřední element příběhu.A varování že vaši dobrou výchovu může někdo cíleně zničit.Nedostižná Deneuve. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Muriel velmi miluje svého vnuka Alexe, jehož životní postoj a inklinace k radikálnímu džihádismu jsou však pro ni velkým zklamáním. Všemožně se snaží zabránit mu v cestě do Sýrie, což se jí nakonec podaří, ale šťastnou ji to neudělá. Poslední záběry na strhanou tvář Catherine Deneuve (odrážející bolest její duše), ze které se dá vyčíst malý záblesk naděje, patří k nejsilnějším momentům filmu. (65%) ()

John80 

všechny recenze uživatele

Catherine Denevue navštívi jej vnuk na vidieku,ktorý sa chystá odísť do Sýrie , babička sa mu v chce zabrániť 3* ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama