Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh z roku 1901, kedy si Elisa Sanchez Loriga (Natalia de Molina) prevzala identitu Maria Sáncheza, aby sa vydala za svoju pätnásťročnú milenku Marcelu Graciu Ibeasovú (Greta Fernández). (Arsenal83)

Recenze (16)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh Elisy Sanchez Loriga, ktorá si v roku 1901 zmenila identitu na mužskú, aby sa pokúsila "oženiť" so svojou lesbickou priateľkou. Áno, týmto sa preslávila. Sú homosexuálne orientovaní ľudia, ktorí sa preslávili niečím iným ako svojou orientáciou a je ich naozaj veľmi veľa. Táto sa preslávila týmto. No to je fakt úspech. Ale filmová propagácia naďalej tlačí spoločnosť k rozkladu, za to im gratulujem. Ak by bol film ponechaný v artovom režime a zdôrazňoval lásku medzi dvomi ženami len v tej citlivej oblasti, tak to by ešte šlo, ale on to zase musí ťahať do explicitnosti, aby sa ukojila aj hnusne škuľavá režisérka. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Komentáre na ČSFD bývajú mätúce. Tu som sa dozvedel, že je film podobný Rome (čo je pravda, oba sú čiernobiele), aj že je pomalý a nudný. Pričom v necelých dvoch hodinách zaberá kompletný vývoj vzťahu, niekoľko vkusných erotických scén, postupné budovanie odporu okolia, opakované striedanie lokácií a ústrednú nevšednú tématiku. Dobre sa to sleduje. Čiernobiela kamera robí hodne. Je to citlivé a tak trochu správne patetické. Dvakrát tam hraje fado, načo vo filmoch nie som úplne zvyknutý (jak to je krásne?!). A je to asi rovnako vzdialené nude, ako Cuaronovi.  75% ()

Reklama

katakomb 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem si na wikipedii, jak to bylo ve skutečnosti. A film zůstal až překvapivě věrný původnímu příběhu. Poslední písnička u závěrečných titulků je doják, tím, že je film černobílý, tak působí jednotně, má to klidný, uzemněný rámec. Herecky přesvědčivé, nijak tklivé nebo sentimentální, naopak místy velmi intenzivní. Jako fanoušek lgbtq kinematografie tohle řadím mezi dost dobré snímky - protože se nejedná o nic, co se veze na vlnách dnešních kulturních stereotypů, který nás ujišťuje o tom, že naše škatulky mají tu správnou etiketu a svět se točí stále stejným směrem.. je to zkrátka film o životě dvou žen, co se milovaly a musely se s tím nějak popasovat v době, kdy lesbický sex nebyl nijak starou sociálně zkonstruovanou kategorií. Na dnešní poměry asi obyčejný příběh v obyčejném filmu, na rozdíl třeba od filmu Nachové moře s podobným příběhem, ale v italském pojetí s poněkud živější kamerou a vším kolem.. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Nejsem tak protřelý filmy abych mohl říct cokoliv fundovaného. Někdo tady píše, že je to vizuálně okopírované, to já nevím. Mě se film líbil, byl zpracován hezky, byl to obrazový zážitek a víc mě zajímal asi příběh. Nenapadá mě nic a pokud to někomu přijde rozvláčné, tak ať koukne nan něco z japonských filmů aby poznal co ten pojem znamená :D. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Krásný, působivě černobíle natočený snímek o lásce dvou žen, odehrávající se ve Španělsku na přelomu devatenáctého a dvacátého století - v době, kdy vztah osob stejného pohlaví byl zcela nepřijatelný. Láska Elisy a Marcely byla neskutečně silná, čistá a upřímná a obě ženy za to, aby mohly žít společně, velmi srdnatě bojovaly a mnohé obětovaly. Isabel Coixet má jako režisérka i scénáristka můj velký obdiv a tento její počin ho jen upevnil. Nádherné představení opravdové, čisté lásky a vášně prostřednictvím pohledů očí, gest, výrazů tváří a krásně navozené atmosféry. Obě herečky jsou vynikající a maximálně přirozené a to vše ještě působivě doplňuje hezká hudba. Pro mne nebývalý zážitek. 90 %. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama