Reklama

Reklama

Stroj jménem Arnold

(TV film)
  • Francie La Fabrique d'Arnold Schwarzenegger (více)

Obsahy(1)

Kulturista, herec a politik — tím vším byl urostlý Rakušan Arnold Schwarzenegger rád... Lze asi bez nadsázky tvrdit, že jméno Arnold Schwarzenegger zná celý svět a zdaleka ne jen okruhy filmových či sportovních fanoušků. Představitel akčních hrdinů se železnými svaly se zdá být věčně mladý. Mnoho těch, kteří obdivují jeho mužnou sílu, ale netuší, že tento „stroj“ se narodil pouhých osm let po skončení druhé světové války! Podle jeho životního příběhu určitě jednou vznikne velmi dojemný životopisný snímek. Bude pojednávat o chudém rakouském chlapci, který vyrůstal v domě bez elektřiny a tekoucí vody, ale byl neuvěřitelně houževnatý a cílevědomý. Stal se mistrem světa v kulturistice, začal hrát ve filmech, zazářil v největších hollywoodských trhácích a ve svých šestapadesáti letech se stal guvernérem Kalifornie. Prožil více vzestupů než pádů, ale pokud pády přišly, příjemné nebyly. Počítat k nim musíme krach manželství s bohatou, krásnou a vlivnou příslušnicí klanu Kennedyů Marií Shriverovou i závažné potíže se srdcem. Ale do doby, než takový výpravný film vznikne, musí se diváci „spokojit“ s dnešním dokumentem. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

Garson 

všechny recenze uživatele

Stroj jménem Arnold je výstižně natočený dokument o předurčeném osudu člověka,o jeho začátcích,úspěších i přešlapech.Na Arnoldovi lze obdivovat zejména tři neocenitelné vlastnosti a to:1)Náklonnost k Republikánům,což právem staví na vedlejší kolej všechny ty demokraty v čele s Hillary Clinton,Obamou a dalšími tragickými postavami novodobých amerických dějin.2)Cílevědomost-tu mu opravdu nikdo nemůže upřít a navzdory chudým začátkům se dokázal vypracovat a kdyby se narodil v USA tak by jistě usiloval i o nejvyšší metu své kariéry a pokusil by se získat i prezidentské křeslo.3)Smysl pro správné načasování-Arnold měl neuvěřitelný cit pro to,objevit se tam kde bylo potřeba,aby mu to přineslo nějaký užitek,vypadalo to jako by si sám řídil semafor na křižovatce a furt mu svítila zelená.Jak ukazuje dokument tak Arnold dokázal z kulturistiky,která byla téměř neznámým sportem vytvořit sportovní fenomén a sám se stát vzorem pro milióny mladých mužů dychtících aspoň po kousku seberealizace.Cílem dokumentu asi bylo i částečně poukázat,že je možné splnit si svůj americký sen i když je člověk ze vzdáleného koutu planety a to je na tom asi to nejsmutnější,že tenhle herkulovský sebeklamný pocit,který tenkrát Arnoldovi tolik pomohl už dávno neplatí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre ľudí čo čítali Arnoldovu knihu Total Recall ako ja, to nieje dokument, ktorý by priniesol niečo nové. Toto je dokument, ktorý zhrnie zo široká Arnieho kariéru, ale nevenuje sa jej do hlbky a kopec vecí tu spomenutých ani nieje. Ak chcete viac, kúpte si jeho knihu. Toto je dokument, pre ľudí, ktorý o Terminatorovi vedia asi toľko, že ma svaly a hral v pár filmoch. Každopádne som sa nenudil a ako zhrnutie ma to bavilo. 80% - 4* ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzský dokument o Arniem, který jeho filmografii prolétne z rychlíku, neřeší moc soukromý život tak jako jeho politickou kariéru, ale je zajímavý jeho životem od příjezdu do Ameriky do osmdesátých let - dobové rozhovory, záběry, kde mne rozsekala jeho účast v televizní seznamce ikdyž už jako úspěšný sportovec. Hrdina mého dětství. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na to, čo všetko Arnold prežil, je 50 minút naozaj veľmi málo a vinou čudne krátkej minutáže je to celé značne povrchné. Občas sa to síce celkom úspešne pokúsi preniknúť cez jeho auru a ukázať ho ako normálneho civila - dokument sa snaží byť vyvážený a objektívny, raz pozitívny, raz negatívny -, ale mám dojem, že v konečnom efekte bol skôr mierne negatívny. Pripadá mi voči Arnoldovi nefér tvrdiť o ňom, že je sexuálny predátor, najmä keď ho porovnáme s Billom Cosbym, ktorý sypal ženám do nápojov drogy, aby ich mohol znásilniť. Jeho filmografia je poňatá v enormnej skratke. Som sklamaný a unudený. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tiež sa radím k Arnoldovým fandom, mám jeho knihu Total Recall, no tento dokument je len takým letmým nahliadnutím na jeho osobu a život. 50 minútový dokument nestačí ani zďaleka, to by nestačilo ani na jeho kulturistickú kariéru, o filmoch a politike nehovoriac. Súkromný zbabraný život odbijeme niekoľkými vetami. Ako píše užívateľ Shakers je to skôr dokument pre ľudí, ktorí o Arnoldovi veľa nevedia. My, ktorí ho poznáme a chceme sa o ňom dozvedieť a vidieť čo najviac, to ani zďaleka nemôže stačiť. Veľkým sklamaním je prierez jeho filmovou kariérou, kde mnohé významné filmy nedostanú priestor, celé je to len taký letný vánok, ktorý rýchlo prefučí a ani sa nestačíte nadýchnuť a už sú tu záverečné titulky. Nechcem sa chvastať, ale ja sám by som to urobil min. o level vyššie, myslím to smrteľne vážne. A keď to myslím vážne, netočím o "Veľkom Arnoldovi" malý 50 minútový dokument. 60%. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama