Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koprodukční thriller napsaný a režírovaný izraelským filmařem Yuvalem Adlerem. Je natočen podle uznávaného hebrejského románu The English Teacher od Yiftach Reicher-Atira, bývalého zpravodajského důstojníka... Rachel (Diane Kruger) je nevyzpytatelná špiónka izraelské zpravodajské služby Mossad. Během pohřbu svého otce v Londýně zmizí beze stopy. Jediným vodítkem k místu jejího pobytu je záhadný telefonát bývalému manažerovi Thomasovi (Martin Freeman), kterého poté Mossad povolá z Německa do Izraele. Rachel je součástí obrovské špionáže proti íránskému nukleárnímu programu a Thomas se musí vrátit k jejím postupům, aby zjistil, jakou možnou hrozbu může pro jejich operaci nyní představovat. Zároveň se snažil chránit ji. (TV JOJ)

(více)

Recenze (31)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Názov filmu a čas vysielania neveštil nič dobré. Napriek tomu som pár minút vydržal a oplatilo sa, lebo som si film celkom užil. Diane Kruger bola uveriteľná, príbeh bol aktuálny a dobre napísaný, v atmosfére boli zreteľné temné tóny, takže som nemal najmenší problém so silnými tromi hviezdičkami, ktoré filmu podľa mňa patria. A mám pocit, že súčasné zaradenie filmu do šedej zóny je dôsledkom ani nie päťdesiatky hodnotiteľov. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa ako vraždiace monštrá z Mossadu chodia po svete a strieľajú kde koho a ešte sa tvária ako to je pre dobrú vec, veď vlastne oni sú vyvoleným národom a tí druhí sú zlí teroristi, to hneď strhne dva hviezdy jedným šupom. Navyše, Diane Kruger je agentka, ktorá si ani svoje povinnosti neplní riadne. Má niekoho sledovať, votrieť sa mu do priazne a doučovať ho a ona namiesto toho skočí rovno na posteľné aktivity. Celkovo sme dostali viac romantickej línie než akčného napätia, s celkom dobre vsunutou ťažkou voľbou na záver. To je však jediné pozitívum. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jestli někdo čeká agenty vybavené superšpionskými hejblaty a nadpozemskými bojovými schopnostmi, bude zklamán. ostatně autorem předlohy je izraelský zpravodajec, takže se dalo čekat, že se film bude více blížit skutečnosti. Je zde popsán nábor agentky, její zaučení, první nasazení do jednoduchých akcí a po osvědčení i do ostré operace. A chtě nechtě tu Izraelci přiznávají, že i když je Mossad nejvýkonnější tajnou službou na světě, ani on není neomylný a jeho pracovníci jsou také jenom lidé. První polovina obsahující vesměs výše zmíněné procesy se mi líbila, ale jakmile se do filmu vloudila romantika, začalo se to trochu táhnout. Nemám nic proti zamilované agentce, která se snaží být loajální k organizaci a zároveň ochránit svého milence, jenž je v očích velení nepřítel, ale tvůrcům se to vnitřní dilema nepodařilo tak úplně prodat. Film by to hodně devalvovalo, nebýt Diane Kruger, kterou jednoduše můžu. Dojem částečně napravuje i závěr, který dává jasně najevo, že s Mossadem se nevyjebává. Mohlo to být lepší, ale spokojen jsem i tak. 70% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No čo, nie každá žena agentka je ako Nikita. Niektoré na to idú cez postel a city. TO by ale potom nemali robiť prácu, ktorú robia. Aj keď ich na to naverbuje Hobit bez prstena. Príbehovo to nemá veľmi čo ponúknuť, žiadne špianonáže, dvojití agenti, len tliachanie, ťahanie informácií, občas vzrúšo na iránskych hraniciach. VIac by sa tomu hodilo romantický thriler, ktorý nevie zaujať. 2 z 5 ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

zajímavý příběh, ve velmi zajímavém prostředí - myslím, že jsem viděl Teherán ve filmu prvně, aniž by tam byli teroristi... Leč na thriller je to trochu nudné...60% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Diana Kruger jako agentka Mosadu, která se jako učitelka angličtiny infiltruje v Iránu k atraktivnímu obchodníkovi pod krytím jehož firmy nakupuje ten teokratický režim zakázané komponenty. Prostředí Iránu, špionážní téma současnosti, sympatické obsazení a izraelský režisér , tož očekával jsem hitovku, zvláště když jsem tam viděl pár tváří z mé oblíbené Faudy ( teda třeba sympoš Yaakov Zadov Daniel aka Eli tady měl jen němou rolí úchyla , který si šáhnul ) jenže nastalo jedno z největších zklamání. Tahle špionážní romantika byla nejen vyprávěna zmateně mixem časových rovin, ale byla hrozně nezáživná, bez napětí, bez pořádné akce s několika nevěrohodnými scénami a dokonce stupidními dialogy. Ajajaj. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Se nedivim,že je Mossad tak úspěšnej.Ty schůze vypadaly jako když se domlouvají kdy přeletí kukaččí hnízdo.Takže rozhodně nenápadní ,to tedy voni jsou.A celkem i píchací. ()

Dárius

všechny recenze uživatele

Tolik a tak dlouho jsem se těšil-výsledek-nuda nuda a nuda.Nebýt Dianky tak to snad ani nedokoukám.Toto múže srovnávat s Redfordem-Tři dny kondora-jen hloupoučkej-však víte... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Asi bych měl přestat si vybírat filmy jen podle známých tváří. Občas sice natrefím na nějakou lahůdku, ale často taky na nějakou šílenost, jako je Agentka v utajení. Diane to nebaví, Freemana to nebaví a tak se ptám -> Co na tom má bavit mě? ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Ukrutně nudné. Kdybych měl dát přirovnání mezi točeným pivem a pivem z plastu, tak ten plasťák by byl ještě lahůdka, proti tomuto výtvoru. A dokonce i ta Diane Kruger byla celou dobu jak zabalená v igelitu. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

The Operative je špionážka s kúskom romantiky. Uvidíte, že sa nedá dôverovať každému, ani agentovi v tajnej službe a ten sa dokáže hocikedy odtrhnúť, hoci aj na druhú stranu, len aby zachránil svojich milovaných. Napätie aj akcia. 3,4* ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Film o agentce v utajení :). Nuda jak sviňa, něco typu Rosamundy. Jen se můžete na tu babu furt koukat a poslouchat kecy a vyprávění. Vydržel jsem 25 minut při soustavném přetáčení. (0%) ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Podanie agenta v tomto prípade MOSADu je také, ako nik nečaká. Ustráchaná dievčina, ktorá vyučuje angličtinu. Je to film, ktorý natočil izraelčan a musím povedať, že by sa asi jeho spoluobčanom nepáčil. Mne áno. Dáva tu priestor na vytvorenie si predstavy, čo všetko sa deje za neviditeľnými stenami. Kto, čo maskuje, predstiera, kto koho vydiera, alebo musí zabiť. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Líbilo. Velmi civilní, chladné, blíže k realitě než typické akčně "špiclovské" blbosti, kterých byly natočeny už tuny. Vítám i otevřený konec, neb by se mi zde nelíbil ani happy ani sad end a navíc tato možnost dává prostor pro případné pokračování příběhu. Kruger bez připomínek - uvěřitelná, s Freemanem se poslední dobou roztrhl Bilbo Pytlík, ale je to schopnej herec, takže proč ne, že? Neokoukaní herci v dalších rolích se vyloženě šikli a krom drobných blbin, jako třeba vymýšlení si adopce, nemám snímku moc, co vytknout. Krásné "four stars". ()

Reklama

Reklama