Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze uživatele Stanislaus k tomuto seriálu (8)

Tom a Jerry (1940) 

Nerozlučné duo kočka-myš a "kámoši jak hrom", jejichž dokonalé bitky a naschvály se staly za těch pár desítek klasickými a o nic méně vtipnými. Tom a Jerry je v podstatě taková animovaná verze grotesek s Laurelem a Hardym. Zkrátka kreslený seriál nejen pro děti, který nestárne a je stále stejně atraktivní a zábavný. ()

Předvánoční noc (1941) (S01E03) 

Dokonce i takoví odvěcí "nepřátelé" jako Tom a Jerry ví, že Vánoce jsou především svátky klidu a míru. Nejvíce mě pobavila "líbačka pod jmelím". ()

Ve válečném stavu (1943) (S01E11) 

Tom a Jerry si opět "hrají" a tentokráte k tomu zvolili opravdu drsný kalibr, takže z toho nakonec vylezla celkem pořádná bitka, ze které může vzejít pouze jeden vítěz. Padák alá podprsenka byl nejlepší! ()

Potíže s myší (1944) (S01E17) 

Kde jinde uvidíte zoufale se snažícího Toma s rezatým tupé na hlavě, aneb chytit myš není vůbec jednoduché, ani když jsou k tomu přímé instrukce. ()

Klid, prosím (1945) (S01E22) 

Jerry dokáže být někdy opravdový šmejd, o čemž by mohl chudák Tom vyprávět. Opět pěkně drastická honička, kde můžete vidět mimo jiné i štěkajícího Jerryho. ()

Kočičí koncert (1947) (S01E29) 

Tom tentokráte jako mistr klavírista a Jerry opět jako mistr provokatér, aneb opravdová symfonie "na život a na smrt", která vyniká zejména po animátorské a hudební stránce. ()

Malý sirotek (1949) (S01E40) 

Co je malé, to bývá i milé, což platí dvojnásob o nové Jerryho posile proti Tomovi v podobě myšího sirotka, který je v rámci jídla ekvivalentem pro bezednou popelnici. ()

Dva myšketýři (1952) (S01E65) 

Tom, Jerry a jeho malý myší kolega soupeří tentokráte v dávných dobách ve Francii a jejich bojištěm je stůl s opulentní hostinou. Akorát ten konec byl celkem drsný, vzhledem k tomu, že to má být pro děti. ()

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama