Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem měl hodně, hodně, hodně dílů na VHS a nebylo odpoledne, kdy bych se nekoukal. Byl jsem na na Tomovi a Jerrym závislý! Bylo mi jedno, jestli jsem jeden a ten samý díl viděl pět dní za sebou, tahle sympatická dvojice mi dokázala vykouzlit úsměv na tváři, a já na oplátku zůstal věrně přilepen u obrazovky a byl jsem hodný... Dokud neskončil poslední díl! :D ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tom a Jerry prošel mým obdobím mládí a i přesto, že se na něj opět rád podívám a na některé díly klidně stokrát zaznamenal jsem, že právě nejlepší díly pochází ne od dílny Hanna a Barbery, ale od Chucka Jonese, tvůrce Roadrunnera a Kojota. Ty díly at už s Moby Dickem nebo v plechovkárně mě dost tak pobavili tenkrát a i nyní, že není možné, abych si právě je nepamatoval a také hlavně díky jim jsem měl Toma a Jerryho tak moc rád. (10/10) ()

Reklama

RedHot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po těch dvou bych dům uklízet opravdu nechtěl... mezi typicky groteskními výstupy obou postav (prolétávání stropem, vrhání koláčů, mlácení obřím kladivem) se tu a tam mihnou i prvky americké komiksové kultury. Například díl s názvem Myš na Broadwayi řekne českým capartům jen málo, zato malý Američan je ihned doma. A dostal jsem se i k momentu, kdy Jerry namaluje na obrázek Toma pěšinku a knír "na Adolfa" a následně na výtvor plivne. Takových perel je tam poskrovnu, ale právě to a neutuchající zásoba nápadů na to, jak zabít kočku několikrát za epizodu, činí seriál nepřekonatelným. Je třeba pochválit i úžasné souznění animace s hudbou. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Seriál W. Hanna and J. Barbera dokáže osloviť mladších i starších prostredníctvom jednoduchého príbehu o naháňačke mačky a myši. Klasika, na ktorej už odrástli viaceré generácie a ďalšie generácie ešte odrastú lebo Tom a Jerry asi nikdy nestratia diváka a budú zabávať naše deti, deti našich detí, deti deti našich detí,... . ()

reich 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší animovaný seriál, žádný jiný bych tolik nehájil jako právě tento. Díky Hanno-Barbero za nepřetržitý příval zábavy a humoru. Samozřejmě nejlepší díly s nejlepší animací jsou úplně ty první, opravdu geniálně zpracované postavičky zachovávající si podobu grotesky. Moje nejméně oblíbené díly jsou z éry Chucka Jonese. Opravdu nevím, co to koho napadlo, ale díly z éry z roku 1963 jsou příšerný a ta animace je strašná. Ovšem dá se opomenout, jelikož první éra je prostě jedna, ta jedinečná. Nejoblíbenější díly: všechny s mušketýry, V poslední vteřině, Kočičí serenáda. 95% ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Jedna série v šedesátých letech vznikala v Praze. Českým animátorům studia Bratři v triku tehdy šéfoval americký producent Gene Deitch. Žádný zdejší animátor Toma ani Jerryho v životě neviděl. (109)
  • Z důvodu politické korektnosti byly v některých pozdějších verzích odstraněny kontroverzní prvky jako stereotypizovaný obraz černošky, začerňování obličejů nebo kouření. (L_O_U_S)
  • Herečka Julie Walters uvedla: „Nemohla jsem se na ně dívat. Krutosti bylo až moc. Měla jsem všechny ty podivné obrazy malinkých zvířátek smíchané dohromady.“ Jejich vzájemné násilné chování je parodováno a vystupňováno ve fiktivní televizní show Itchy & Scratchy ze seriálu Simpsonovi (od r. 1989). (ČSFD)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama