Reklama

Reklama

Praštěná holka

(seriál)
  • USA Clueless
USA, (1996–1999), 22 h 44 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Amy Heckerling

Hudba:

David Kitay

Hrají:

Rachel Blanchard, Stacey Dash, Donald Faison, Elisa Donovan, Sean Holland, Doug Sheehan, Michael Lerner, Twink Caplan, Wallace Shawn, Gabrielle Union (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Příběhy dobrodružného života středoškoláků z Beverly Hills zachytil v seriálu z roku 1996 režisér Paris Barclay. S humorem a nadsázkou ukázal svět mladých, vymezujících se proti snobskému životu těch „dospělých“, tedy těm, kterým je víc jak třicet. Vypráví o tom, že v ničem není třeba vidět problém. Když se na věc podíváme z tohoto úhlu pohledu, není nic tak složité a nic není třeba důkladně promýšlet. Televizní seriál mají v Americe v oblibě především mladé dívky. Střílí si například z Beverly Hills 90210, vtipné nadsázce neunikne ani počínání současných módních návrhářů a prostředí jejich salonů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Kity162 

všechny recenze uživatele

No, mě to prostě přijde jako rozkošný a vtipný seriál. Sice tady lidi tvrdí, že je to tuctové, něco jako ze světa barbie, ale mně se to zdá paradoxně ojedinělé. vždyť mně zas tak nepřijde, že by bylo nějakých serialu (mozna ani ne filmu) o prostě slušných slečnách, které jsou třeba i v 18 panny stejně jako tady hlavní postava. Zkrátka mi to přijde ojedinělé v tom, že je to slušná holka a celkem vtipná. Škoda jen, že to má jen dvě serie (teda co vím já). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Seriálů o nádherných, bohatých a přesto občas utrápených studentech není nikdy dost. Třeba taková Cher se uměla narodit do patřičně zazobané rodiny a považuje to za důkaz svých schopností. Školu si také vybrala spíše podle kvalit vozového parku rodičů svých spolužáků, než podle kvality výuky. Obstojně číst už Cher totiž umí, psaní jí také celkem jde a bez větších problémů rozezná 7 číslic z desítkové soustavy. S takovým vzděláním se směle řadí k vědomostnímu nadprůměru prestižní školy a může se naplno věnovat smyslu svého života - skvěle vypadat, hodně nakupovat a vysmívat se těm, kteří nedokáží být dostatečně krásní. Mám řidký vlas, břišní svaly lehce vyklenuté do prostoru, nevkusně chlupatou hruď a holou řiť - já tomuto seriálu prostě musím rozumět. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že se nedá natočit seriál na motivy světa panenky Barbie? Myslíte si, že nikdo nemůže natočit seriál o životě teenagerů z high society, jejichž největší starostí je, co si vzít ráno na sebe? Myslíte si, že se cukráři nemohou podílet na výtvarné stránce filmu? Tak tenhle seriál vás dokonale vyvede z omylu. Bohužel jsem nějak nepostřehl náznak toho, že by to tvůrci nemysleli tak úplně vážně a po tom, jak dalece je seriál blízko původnímu filmu, pátrat opravdu nehodlám. Ale s ohledem na naprostou nevinnost, tolerancí pro cílovou věkovou skupinu a pro opravdu odzbrojující filmový zážitek, beru na milost. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

"Třeba bych se mohla stát moderátorkou, nebo princeznou malé země..." Barbie a její kamarádi chodí ve chvílích, kdy si najdou čas mezi nakupováním a dalším nakupováním, na středí školu a řeší tam svoje rozvázané tkaničky a zlomené podpatky. Jasně že je to naprosto strašná ptákovina, ale vzhledem k tomu, že v podobně ujeté společnosti momentálně žiji a také k tomu, že jsem schopna pochopit nadsázku, tak jsem se místy celkem bavila a několikrát jsem se i uchechtla. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

"Příběhy dobrodružného života středoškoláků"?!?! :))) nejdobrodružnější je na tom dokoukat aspoň pár dílů... mně se povedl zatím jen jeden, takže radši nehodnotím... ;-) - - - update - - - no, tak pár epizod zdárně za sebou a názor potvrzen: je to trapárna. většina rádoby vtipných hlášek vyzní v tom lepším případě naprázdno, v tom horším se otřepete hrůzou a záchvěvem trapnosti... ale něco se tu a tam povede... 30% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Takřka skandální, téměř všeobecné zdejší nepochopení nadsázky tohoto kouzelně barevného, retro stylem a všemožnými stereotypy naplněného seriálu je zarážející. Příjemná, odpočinková záležitost, které, ač nemám rád srovnávání, se většina produkovaných teen-seriálů nemůže rovnat. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Totální zhovadilost. Proč vůbec plýtvat filmem na příběh o holce, která řeší tak zásadní témata, jako: kamarádit se se šprtkou, kdežto já jsem kráska. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Průměrný sitcom u nás vysílán bez smíchu. Příjemná hlavní hrdinka i její tatík (ten první představitel) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že jsme se na tento seriál dívali v pubertě :D :D Člověk to musí brát opravdu s velikým nadhledem, jinak to totiž nejde :D Nevinnost nadevše, tolik peněz, že nevíte co s nimi, rozmazlení puberťáci, výrazné oblečení a barvy, po kterých Vás po určité době začnou bolet oči a samozřejmě "problémy života a smrti" :D :D Nic víc než zábavu a pohodu jsem v tom nehledala a musím říct, že v seriálu jsem narazila na množství dobrých vtipů a narážek :) ()

Compadre odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tohle bylo úplně k zblití....megadebilní ubohost z pitomé střední školy o problémech úplně debilních studentů. Nevim co na tom mělo bejt vtipnýho. Já sem se nesmál ani vteřinu. Všude je sice vidět snaha o neustálé vtipné scénky, ale podle mého mínění z nich nevyšla ani jedna. Už to nechci nikdy vidět. Hnus! ()

jamalka odpad!

všechny recenze uživatele

Teda, viděla jsem asi 5 minut a nic tak hrozného jsem už dlouho neviděla. Ty debilní dialogy vymýšlí jako kdo? ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Po tom co se tam navezli do Bruce Willise a jeho Posledního skauta.. nemůžu jinak. Trapárna, hlavní hrdinka je blbka. Ja vim, asi tu nadsázku, která má v tomhle seriálu být nechápu. Edit komentáře: Po pár dílech se to celkem dá, ale Bruce Willise jim stejne neodpustím :-) ()

Reklama

Reklama