Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (217)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Me hodnoceni serialu tu je jiz notnou dobu, protoze je to takova moje "droga", ale komentar pisu hlavne proto, ze jsem neuveritelne znechucen pristupem TV Nova, ktera da premierovou 10. radu na cas ve vsedni den pred druhou hodinou odpoledni - to je hnus. Jelikoz byla mezi odvysilanim 9. a 10. rady v CR docela velka pauza, tak mne to ze zacatku ani moc nevadilo, protoze jsem netusil, ze me tento serial znovu tak pohlti, ale jak vidno, ani v desate serii se v kvalite nepolevilo a stale je to strhujici serial. Edit: září 2008 - Tak a TV h@vna už dala novou řadu na !!! půl deváté ráno !!! - prosím, prokažte nám laskavost a prodejte televizní práva někomu jinému chátro zpráskaná ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál nejspíš nikdy nezapomenu. Snímek, který se stal matkou pro řadu dalších lékařských seriálů. Pro mě tento seriál má daleko realističtějši děj než například seriál Chicago Hope ... zalíbilo se mi, že děj žil v každém koutu nemocnice. Hlavně nezapomenutelné rychlé přechody kamery z oddělení na oddělení. ()

Reklama

Tery16 

všechny recenze uživatele

Podle mě jednoznačně nejlepší seriál. Je tam vtip, smutné chvilky, napětí - prostě vše jako v životě. Nejvíce jsem si oblíbila asi Cartera, Carol a taky Romana (i když ostatní jen uráží, musím uznat, že se při každé jeho druhé replice zasměju). Kvůli tomuhle seriálu jsem dokonce na chvíli přemýšlela, jestli nebudu doktorkou. Navíc jsem se toho i dost přiučila (především některé odborné názvy), protože seriál je založený na opravdových lékařských postupech. Objeví se tu i dost známých tváří, ať už v roli lékařů, pacientů nebo příbuzných. Taky miluju každý "speciální" díl jako natáčení na pohotovosti, cesta Douga a Marka kvůli mrtvému otci, jeden den z pohledu čtyř doktorů, Benton v zapadákově, přepadení v obchodě atd. Čím více dílů jsem viděla, tím více jsem si ER zamilovala. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Jak prostředí nemocnic v reálném životě nenávidím, tak ho v tomto seriálu zbožňuju a zrovna na takové pohotovosti bych se rád nechal hospitalizovat. Velmi dlouho jsem tento seriál ignoroval, protože jen ttak z doslechu mě prostředí nemocnice příliš nelákalo, nesledoval jsem Nemocnici na kraji města jako moje matka. Jedním z kladů Pohotovosti, který velmi oceňuji je dobrý poměr citové a profesionální části životů jeho hlavních postav. Z pár epizod Chicago Hope, které jsem viděl jsem nezískal tak dobrý dojem. Pohotovosti navíc nahrává samotné prostředí, ve kterém se odehrává, je atraktivnější a akčnější. Další světlou stránkou je charakterová pestrost personálu pohotovosti, kde si snad každý najde svého oblíbence (u mě John Carter). Pro mě osobně jde o jeden z vrcholů seriálové tvorby. 6.7.2013: hodnocení sníženo na 4* (druhá půlka je holt slabší) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj keď neznášam nemocnice (po pár operáciach ich už má človek doživotne po krk), tak paradoxne seriály z lekárskeho prostredia mám rád. Pohotovosť pokladám za jeden z najlepších a piatu hviezdičku mu nedám, lebo ho postihla kliatba úspešných seriálov a to, že ho neúmerne naťahovali. Ale prvých osem sérií s tou hlavnou pôvodnou zostavou postáv je fakt top. A rozlúčka s dobrosrdečným Greenom bola fakt dojímavá. Nebudem vymenovávať všetky postavy. Z tých hlavných sa stali solídne hviezdy, ktoré sa presadili aj vo filmoch alebo iných seriáloch. A v epizódnych úlohách tu so cťou účinkovalo viacero hviezd. Mne gigantickú radosť spravilo objavenie sa Alana Aldu v piatich epizódach šiestej série ako staršieho doktora s nastupujúcim Alzheimerom. Jeho postava až príliš výrazne odkazuje na to ako asi mohol po rokoch dopadnúť Pierce z MASHu. Najšokujúcejším momentom pre má bol odchod neskutočne sympatickej postavy Lucy Knightovej. Seriál dokázal byť riadne nekompromisný. No a postava Kerry Weaverovej tam tak dlho chodila s barlou, že som si začal myslieť, že aj jej predstaviteľka má hendikep. Seriál zaujme aj vizuálom s dravou kamerou, ktorá neustále rotuje okolo doktorov pri snahe ošetriť pacienta. To sa stalo doslova normou, ktorú okopírovali aj ďalší. Potešil ma aj crossover v jednej epizóde s mojou seriálovou srdcovkou Third Watch a samozrejme nesmel chýbať Bosco. Po odchode Greena a niekoľkých ďalších pôvodných mohykánov na konci ôsmej série, som ešte vydržal sledovať deviatu sériu, ale nové postavy ma už toľko nezaujali a pár dielov desiatej som si pozrel už len preto, že som chcel vidieť ako definitívne zatočia so seriálovým parchantom doktorom Romanom. Tá scéna s vrtuľníkom stála za to. No a nakoniec som si ešte pozrel pár dielov poslednej série v ktorých sa objavili pôvodné postavy a to vrátane tých mŕtvych. Posledný diel to celé pekne uzatvoril. Takže prvých 8 sérií je za 10/10 a ten zvyšok sa dá považovať za stále nadpriemerný spin-off. No a CZ dabing patrí tiež k špičke. Len som si zo začiatku nemohol zvyknúť na Kanyzu na Clooneym, ktorého som mal napozeraného s hlasom Beneša z filmu Od súmraku do úsvitu a ten tu daboval Cartera. ()

Galerie (861)

Zajímavosti (50)

  • Keď Lydia Woodward písala scenár pre epizódu, ešte netušila, že sa réžie chopí Tarantino. Po zistení sa pokúsila urobiť scenár "hnusnejší". (Real Tom Hardy)
  • Devatenáctá epizoda 8.řady je crossoverem se seriálem Třetí hlídka, který je produkován téměř stejnými producenty jako Pohotovost. (ČSFD)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama