Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (217)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmy z nemocničného prostredia nepatria medzi tie, ktoré obľubujem. Necítim sa príjemne pri ich sledovaní. No niekoľko dielov tohto amerického seriálu som si pozrel a uznávam, že sa jedná o pomerne kvalitnú filmárčinu. Herci podávajú veľmi dobré výkony, ktorými stvárňujú charaktery svojich postáv. Dobrá je aj kamera, strih a réžia. No najviac mi v spojitosti s "Pohotovosťou" utkvelo v pamäti to, že sa v nej výrazne zviditeľnil famózny George Clooney, ktorý si tu zahral doktora Rossa. Jeho ďaľšia herecká kariera potom napredovala raketovou rýchlosťou. *** ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I am afraid! Not of being with him, but of being without him. Seriál vonící opravdovostí. Mark, Carter, Doug, Carol, Peter, Lizzie, Romano, Abby a Kerry. Oni jsou jednotlivými částmi souměrně nesouměrného, dokonale fungujícího lidského těla A tak stejně jako jednotliví hrdinové odcházeli, začala Pohotovost upadat, lidská bytost umírat. Ale ty začátky, ty byly nádherné. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

U této lahůdky z lékařského prostředí mě velice zaujala jedna věc - tvůrci nestáli o to, aby byl divák příliš vtahován citově do děje a aby jakkoliv chápal o čem mluví,když plácají ty své latinské názvy a jiné hatmatilky co si dují do hlavy na školách....Zde je divák skutečně jen DIVÁKEM což čas od času uklidní a hlavně je to poutavé. A rozhodně je to jeden z můstků co odstartoval kariéru charizmatického George Clooneyho. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Jak prostředí nemocnic v reálném životě nenávidím, tak ho v tomto seriálu zbožňuju a zrovna na takové pohotovosti bych se rád nechal hospitalizovat. Velmi dlouho jsem tento seriál ignoroval, protože jen ttak z doslechu mě prostředí nemocnice příliš nelákalo, nesledoval jsem Nemocnici na kraji města jako moje matka. Jedním z kladů Pohotovosti, který velmi oceňuji je dobrý poměr citové a profesionální části životů jeho hlavních postav. Z pár epizod Chicago Hope, které jsem viděl jsem nezískal tak dobrý dojem. Pohotovosti navíc nahrává samotné prostředí, ve kterém se odehrává, je atraktivnější a akčnější. Další světlou stránkou je charakterová pestrost personálu pohotovosti, kde si snad každý najde svého oblíbence (u mě John Carter). Pro mě osobně jde o jeden z vrcholů seriálové tvorby. 6.7.2013: hodnocení sníženo na 4* (druhá půlka je holt slabší) ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

ER neboli Pohotovost, tak to je můj seriál seriálů, naprostý klenot z dílny studia Amblin Stevena Spielberga a pera Michaela Crichtona. Na něj se dívám při každé repríze a vždy jej hltám jako kdybych jej viděl poprvé. Tolika slavnými tvůrci za kamerou a tolika slavnými herci před kamerou, ať již v hlavních rolích či rolích epizodních, se nemůže pochlubit snad žádný seriál. Pohotovost je skvěle natočená, skvěle zahraná, skvěle napsaná. Během těch několika stovek dílů se dotkneme a zamyslíme snad nad všemi možnými i nemožnými společenskými problémy či životními situacemi. Vše naprosto otevřeně a do hloubky, jindy zase s mírným nadhledem a nadsázkou. Někdy se jemně zasmějete, avšak záhy se zase málem rozpláčete, stejně tak, jak to chodívá v reálném životě. Scény na operačních sálech jsou mistrně natočeny, kameramané odvedli naprosto poctivou práci. Herci hrají skvěle, perfektní je ústřední melodie Jamese Newtona Howarda, nezapomenutelní jsou slušnák Dr. Green, rebel Dr. Ross, břitký Dr. Romano a mnoho mnoho dalších. Nejsilnější pro mě byla epizoda, ve které zemřel Dr. Green, tehdy jsem měl popravdu co dělat, aby se mi nespustily slzy z očí - je to pro mě jedna z nejdojemnějších scén jakou jsem kdy viděl. Seriál Pohotovost prostě miluji! ()

Galerie (861)

Zajímavosti (50)

  • Ve scéně, kdy je Carol Hathaway (Julianna Margulies) jednou z rukojmích v malém obchodě, si lze v některých záběrech v místnosti všimnout českých vlajek, kalendáře Josefa Lady, staré mezinárodní poznávací značky CZ, loga Pilsner Urquell a v čase 21:44 je dokonce vidět nad pokladnou velkým nápisem napsáno „Vítáme Vás“. Mimochodem, prodavačku v obchodě všichni oslovují „paní Nováková“. (Radchelka)
  • Některé epizody režírovali představitelé hlavních postav, jako například Antony Edwards, Laura Innes, Paul McCrane atd. (ČSFD)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama