Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (217)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znělka od Jamese Newtona Howarda kdysi odstartovala dlouhou řadu naprosto zaslouženě oceněných scénaristických, režijních i hereckých počinů. Jako prozatím bezkonkurenčně nejlepší epizodu (když nepočítám extrémně citově vypjaté epizody, o kterých mluví Tyler) označím Four Corners, vyprávěnou z pohledů Cartera, Greena, Bentona a Weaverové, navíc ve stylu Mementa, postupně po úsecích od konce k začátku...brilantní kus s dokonalou zápletkou. S přibývajícími léty je Pohotovost stále lepší a lepší - řekněme tak do desáté série. Odchodem Johna Cartera pro mě Pohotovost ztratila takové "to něco", a i když třeba Neela je fakt kus, a veteránů je stále na place spousta, už to prostě nefunguje tak jako kdysi. I tak trvám na tom, že třeba takoví Chirurgové jsou ve srovnání s E.R. k posmání. Jdu ze stovky na 90% pro seriál jako celek. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jestli ER něčím není, tak sladkobolným seriálkem, který by z diváků ždímal slzy a přesvědčoval psychickým nátlakem, že i ti "chudáci doktoři jsou vlastně jenom lidi". To, že se slzy čas od času dostaví a jsme emocionálně zdrbnutí, je zcela mimo plán. Točeno někdy až polodokumentárním způsobem, kamerou, která při resuscitační akci krouží nad tím vším stále dokola, scénář, který není vycucaný z paty nějakým nedoukem, ale naopak stojí na skutečných diagnozách a reálných procedurách a postupech - to všechno zasazeno do všedního, někdy dost jednostranného, někdy naopak až dobrodružného civilního života doktorů - to je to, co baví. Nemůžu nevzpomenout díl, který mám obzvlášť v oblibě, kdy Ewan McGregor drží jako rukojmí zákazníky krámku československého imigranta (Jana Rubese) a na zdi visí vlajka a fotka Václava Havla - ne snad, že by to bylo jen pro tohle:-)). ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta jeden z mých nejoblíbenějších seriálů z nemocničního prostředí (až do příchodu Grey's Anatomy :-)). Bohužel tvůrci nectili pravidlo, že v nejlepším se má přestat a hnali seriál dál k dalším a dalším dílům, které mě začaly nudit. Někdy kolem jedenácté sezóny jsem přestala seriál sledovat. Takže hvězdička dolů, bohužel. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

První série strhující, na ty poslední raději rychle zapomenout. Zajímavé komentáře: kleopatra, Tyler, Vesman, Hopper ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tento nemocničný seriál my nič z dnešnej podobnej produkcie neprebije a to moc takýto žáner nemusím, George Clooney jednoznačne dominoval, popri nom sa výborne ukázali Julianna Margulies, Noah Wyle a Anthony Edwards. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý nejlepší seriál z nemocničního prostředí, protože Chicago hope se mi zdá o hodně lepší :) ne o hodně, ale o jednu *. To však stačí. Díl režírován QT musel být hodně krvavý :) ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Atraktivní lékařské prostředí, strhující tempo, láska ale i bolest, svérázný humor a sympaťák George Clooney. Prostě ER hltám už od úvodních slov " televize Prima (Nova, Markíza) uvádí ..." až po závěrečné titulky ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

O něco realističtější než Chicago Hope, pro mě jsou zde navíc i zajímavější postavy. Dost mě mrzel odchod George Clooneyho, přesto i osudy ostatních pořád stály za to, abych týden co týden zapínal TV. Některé díly byly opravdu strhující (např. epidemie v nemocnici). ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::Jestli-že máte rádi seriály z nemocničního prostředí, vřele doporučuji tenhle. Lepší opravdu není :) ::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Martin Davitch a James Newton Howard: 1. Theme From ER - James Newton Howard ,2. Dr. Lewis And Renee ,3. Canine Blues ,4. Goodbye Bbay Susie ,5. Doug And Carol ,6. Healing Hands - Marc Cohn ,7. The Hero ,8. Carter, See You Next Fall ,9. Reasons For Living - Duncan Sheik ,10. Dr. Greene And Mother's Death ,11. Raul Dies 12. Hell And High Water 13. Hold On 14. Shep Arrives 15. Shattered Glass 16. Theme From ER (TV Version) - James Newton Howard 17. It Came Upon A Midnight Clear - Mike Finnegan ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vtedy sme sa delili na dve skupiny. Na fanúšikov Nemocnice Chicago Hope a Pohotovosti. Ja som bol v tíme za Pohotovosť a nikdy som to neľutoval. Adrenalínová, kultová zvučka, skvele nakrútené príbehy, ktoré boli silné, inteligentné a strhujúce, to všetko z masívnej produkcie Stevena Spielberga a Michaela Crichtona (ktorých spolupráca zakaždým dopadla výborne najmä preto, že Spielberg bol jeidný v Hollywoode, kto si trúfol maniaka Crichtona ignorovať - JURSKÝ PARK 1 - 2, TWISTER). Vynikajúco, na jednotku, však dopadol i ukážkový, dokonalý, neuveriteľný kasting (Clooney, Wyle, Innes, Edwards, La Salle, Benrubi, Margulies). Ešte i dnes si pametám tie doby temných 90. rokov, hlboké, sparné, letné noci a do nich sa ozvali prvé sekundy bombastického intra a už ma mali. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned ze začátku mě to chytlo, postavy byly zajímavé, ale moc jsme se jim do života nepletli, spíš to bylo zaměřené na drama na pohotovosti. A já to žrala. Dokázala jsem si je oblíbit, zamilovat, a tak jsem byla ráda, že není jen jedna série a já s nimi mohla zachraňovat životy či o ně přicházet delší dobu. Bohužel postupem času se z lékařského drama stalo spíše drama až telenovelových rozměrů. Dejme tomu, že do té šesté série to ještě šlo, ale pak se to pořádně rozjelo. Všichni měli trauma, trable, brali drogy, … V podstatě se to drželo při chodu tím, že tvůrci trápili mé oblíbené postavy, případně je zabíjeli, případně je někam odklidili, aniž by řekli, co se s nimi stalo. V podstatě jsem to snesla do konce osmé série, ale jak zmizeli z pohotovosti úplně všichni ze začátku, tak jsem to vzdala. Prošla si pár dramaty těch nových, absolutně nezajímavých špatných kopií předchůdců, abych si na konci 15. série užila hostování mých oblíbených. Konec tedy byl trochu jako školní sraz, byl příjemný, sentimentální. Ale těch sedm sérií mezi tím... brrr, Afrika mě nebere. Takže do šesté série jsem to milovala, pak odešla postava, kterou jsem měla nejraději - Carrol, zbožňuju tě, hlavně s Rossem pohromadě - a přišlo nebetyčné drama. Pěkný seriál. Má své kouzlo. Pokud chcete akci na "sále" či unavené doktory se soucitem, myslím, že tohle by se mohlo líbit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Moment, prosím vás, ještě jednou a pomalu. Kolik jednotek a čeho intravenózně..? ER - Rolls-Royce mezi seriály z lékařského prostředí, ve kterém příjem pacienta probíhá v takovém tempu, že by se rozvážný primář Sova vůbec nechytal.. Tušíte, co jediné může být důvodem toho, že matka osprchuje dítě studenou vodou, vystrčí ho v mrazu na balkón a přivodí mu zápal plic? Ne? Tak já vám to řeknu. Následná návštěva u pediatra Douga Rosse.. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že "Pohotovost" sleduji až od konce šesté série, takže jsem toho hodně prošvihnul...Přesto si mě tenhle seriál neskutečně získal. Možná je to i tím, že ze mě jednou bude také lékař, ale určitě na tom má zásluhu spousta jiných věcí. Především jsou to skvěle napsané dramatické scénáře, vypilované dialogy a do jednoho (!) skvělí herci. Vůbec charakteristika jednotlivých lékařů, sester a pomocného personálu je špičková, každá z postav má něco, čím je nám blízká, každý z nich má své chyby, problémy, touhy, sny...Co ale tenhle seriál vyzdvihuje v mých očích k tomu nejlepšímu, co se kdy na televizních obrazovkách objevilo, je hluboká lidskost, která je z něj cítit na mnoha místech - za sebe zmíním jen Greenův odchod v epizodě "On The Beach"...Děkuju TV Prima za to, že v nedávných měsících zopakovala "ER" od prvního dílu. Měl jsem tak možnost zjistit, jaké byly začátky "Pohotovosti" a konečně jsem poznal doktora Douga Rosse (skvělý George Clooney) a sestru Carol Hathawayovou (Julianna Margulies) - dvě zásadní postavy prvních sériií. A zpětně vidím, že "Pohotovost" byla na špičce od samotného počátku...ve všech výše zmíněných ohledech. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne ten najlepší možný seriál z nemocničného prostredia. Absolúltne dokonalý vo viacerých smeroch!! ()

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama