Reklama

Reklama

Policie New York

(seriál)
USA, (1993–2005), 194 h (Minutáž: 41–66 min)

Hrají:

Dennis Franz, Mark-Paul Gosselaar, Gordon Clapp, Charlotte Ross, Henry Simmons, Jacqueline Obradors, Garcelle Beauvais, Esai Morales, David Caruso (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(261)

Obsahy(1)

Policejní jednotka newyorské policie řeší každý den drsné případy, které často přinášejí velmi netradiční situace. Ale osobitý přístup detektiva Andyho Sipowicze a jeho partnera jim jistě pomůže... (oficiální text distributora)

Recenze (38)

tron 

všechny recenze uživatele

V čase premiéry obľúbený a „iný“ seriál, ale beh s časom nevyhral a dnes je „len“ solídne drsnou kriminálnou fuškou, hoci je mi rozhodne bližší, ako všetky tie afektované C.S.I. dokopy. Dobré herecké obsadenie, kvalitné scenáre a vôbec, zaujímavý „realistický švih“ tvorcom tohto pomerne ceneného (a pomerne právom) seriálu uprieť nemožno. Nič vyložene nadpriemerné by som v tom však, česť výnimkám a niekoľkým fanúšikovským jedincom, nevidel. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nepřátel se nelekejme, na množství trojek a dvojek nehleďme. Dodatečně dopisuju komentář ke kriminálce, která se mně oproti některý nespokojencům moc líbila s hlavním hrdinou a sympaťákem Dennisem Franzem. Ten byl pro mě největší motivací a tahounem při sledování NYPD. Pro mě moc příjemný, lidský a reálný podívání se všemi prolínajícími se postavami policejního sboru s jejich soukromými starostmi a strastmi. Sipowicz byl jedničkovej polda a je to jeden z mála seriálů, které bych si pohodově střihla ještě jednou. Stejně jsem úplně všechny díly nestihla dát. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Obyčejný, doslova obyčejný seriál, který neurazí. Typická americká produkc,e občas ty kecy jsou hodně směšný. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Myslím, že některé epizody mají pěknou atmosféru a vynikající zápletky. Na rok 1993 dle mého moderně natočená kriminálka. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

mně to přijde prostě jen jako další průměrná kriminálka - vleklý příběh, nudné dialogy... úplně špatný to samozřejmě není! ...může to být sebevíc ze života, ale když mě to nevtáhne do obrazovky, když se dovedu soustředit ještě na další věci a přemýšlet, co budu zejtra snídat, nedokážu hodnotit víc než třemi hvězdami... sorry. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento seriál bol vo svojej dobe pomerne obľúbený aj na našich televíznych obrazovkách. Zaujal okrem iného trasúcou sa kamerou, aj keď z dnešného pohľadu skôr "nestatickou". Pôsobí pomerne realisticky, aj keď všetko má svoje limity, oproti detailným preletom guliek cez ľudské telo v CSI je príjemne staromódny. Najviac z hercov zaujal Dennis Franz, je dôkazom, že hlavnou postavou nemusí byť vždy svalnatý fešák. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý som zbožňoval. Hrdinami sú "obyčajní" ľudia, pôsobí to reálne... a chcel som byť policajtom... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

V komentářích časté srovnávání "Policie New York" s řadou C.S.I. je na místě. Stojí tu proti sobě dvě koncepce - ta první ukazuje policejní práci takovou, jaká většinou pravděpodobně je - namáhavou, občas nudnou, založenou na znalosti prostředí v němž se oběti a pachatelé pohybují a neoddělitelně spjatou s životem a osobními problémy samotných detektivů, kteří se tu a tam mýlí (jak jinak - jsou to jenom lidi) a než případ uzavřou, tak se něco nachodí a prohrabou se hromadou hlášení. Druhá koncepce je zaměřená spíš na sofistikované vědecké metody práce s důkazním materiálem a působí poněkud sterilně - zkrátka se z ní nějak vytrácí lidský rozměr (snad s výjimkou řady Las Vegas) a spolu s ním i uvěřitelnost (zvlášť srovnáme-li poměr zločinnosti a úspěšnosti při jejím odhalování ve skutečném světě). A když si tyhle dva úhly pohledu postavím vedle sebe, je mi mnohem bližší ten starší a podobnější reálnému životu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

docela fajn kriminálka s příjemnýmí herci,kde se o vyšetřování starají klasický poldové,podle klasických vyšetřovacích metod a ne podle všech těch nesmyslů jako v CSI.dennis franz je navíc fakt kvalitní herec asi s největšími zkušenostmi ve filmu s celého seriálového obsazení. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Vo svojej dobe prelomová séria. Na Slovensku aj v ČR však boli odvysielané - ak sa nemýlim - len prvé 4. sezóny, takže celkovú kvalitu neviem posúdiť. Tvorcovia zmixovali rodinné vzťahy s dosť drsnými kriminálnymi prípadmi a pohrali sa aj s vizuálnou stránkou - neustále rozlietaná kamera, trhané zábery, vnútorná dynamika obrazu, naturalizmus. Taktiež pridali - na televíziu do tej doby nevídane (predsa len HBO prišlo neskôr) - otvorené sexuálne scény a drsný slovník hlavných protagonistov. TECHNICKÁ POZNÁMKA: Po "mnohých" rokoch začala sériu opäť vysielať PRIMA (od 12.2.2007) a zo záhadných dôvodov nenadviazala tam kde v roku 2000 skončila ČT (teda pri III. sezóne) ale vhupla rovno do VII. sezóny, navyše s úplne novým dabingom, kde SIPOWITZA nedabuje LADISLAV POTMĚŠIL ale JIŘÍ PRÁGER. (14.2.2007) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další povedený seriál který sice mě nevytrhne ze sedačky ale neumřu při sledováni, vždycky se najde nějaká zajímavost. Jednoduchá jednohubka která neurazí. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Strhující kriminální seriál, který odhaluje, jak doopravdy vypadá policejní práce a ukazuje mnohdy rozpolcené charaktery policistů a jejich velice nekonvenčí metody. A takovýchto realistických seriálů, které by ukazovaly odvrácenou stranu policejní práce, dnes vskutku moc není. Proto dávám pět hvězdiček. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (4) - 51. ročník (za rok) 1993 - *Nejlepší seriál (drama), *Nejlepší herec v seriálu (drama) - David Caruso, 52. ročník 1994 - *Nejlepší herec v seriálu (drama) - Dennis Franz, 53. ročník 1995 - *Nejlepší herec v seriálu (drama) - Jimmy Smits + nominace (9) - 51. ročník 1993 - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Dennis Franz, 52. ročník 1994, 53.ročník 1995 - Nejlepší seriál (drama), 54. ročník 1996 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herec v seriálu (drama) - Jimmy Smits, 55. ročník 1997 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Kim Delaney, 56. ročník 1998 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Kim Delaney, Nejlepší herec v seriálu (drama) - Jimmy Smits ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Až sa mi nezdá, ako pohodovo tento seriál na mňa vplýva. Vždy sa dá naň dívať, a príchod nového detektíva Simona dal celému seriálu nový lepší nádych. Inak chválim TV Joj za skvelý dabing, hlavne Sipowitza a Simona. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je Sipowicz takovou policejní elitou, nicméně pro mne je seriál lehce podprůměrný. Ačkoliv si hraje na realistično tak si to shrňme - k hlavnímu hrdinovi, který moc krásy nepobral a táhne mu snad na padesát se lísa nejhezčí členka sboru, šéf jim musí házet klacky pod nohy, aby se ti nejlepší a nejférovější strážníci a detektivové mohli předvézt, jak čisté charaktery mají a že svou práci svedou kdykoli a jakkoli. Jediná originální věc je homosexuální sekretář :-) V porovnání s Baltimorskou sérii Homicide : Life on street je to naprosto nesrovnatelné (herci, režie, případy a psychologie postav tam hraje opravdu první ligu i napříč žánry). ()

Související novinky

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama