Reklama

Reklama

Cesta do neznáma

(seriál)
  • USA Sliders
USA, (1995–2000), 64 h 35 min (Minutáž: 43–85 min)

Hrají:

Jerry O'Connell, John Rhys-Davies, Kari Wuhrer, Charlie O'Connell, Robert Floyd, Will Sasso, Peter Jurasik, Zoe McLellan, Michael McMillian, Connor Trinneer (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Mladý student fyziky Quinn Mallory (Jerry O'Connell) objeví způsob, jak cestovat do paralelních vesmírů. Cítí, že se mu právě podařilo vynalézt něco, co by mohlo mít neuvěřitelný přínos pro lidstvo a rozhodne se svůj objev prakticky demonstrovat před přáteli. Jenže všechno nevyjde tak jak by si Quinn představoval, je totiž spolu se svou kamarádkou Wade Wellesovou(Sabrina Lloyd), universitním profesorem Maximilianem Arturem (John Rhys-Davies) a zpěvákem Rembrandtem Brownem (Cleavant Derricks), kterého až do toho osudného dne neznal, nasát červí dírou, která je pošle na dlouhou cestu, ze které nemusí být návratu... (Dudek)

(více)

Recenze (58)

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z kultovních seriálů 90. let. Pamatuju si ho z roku 1998, kdy jsme ho s bráchou hltali a vlatně díky němu zbožňuji ve sci-fi paralelní reality. Dlouho jsem potom sháněl zbývající série a a nakonec se povedlo. No a jak hodnotit? Nejlíp po sériích. 1. řada - 100%. Absolutní bomba. Génius Quinn, obyčejná holka Wade, hašteřivý, geniální a občas prakticky nepoužitelný profesor Arturo a černošský ex-zpěvák se selským rozumem Rembrandt vytvořili skvělý tým a tvůrci vytvořili skvělé paralelní světy. Řešili se problémy typu vláda žen nad muži, nedostatek antibiotik, hipísácký svět, nebo kontrola populace. Akce byla spíše za odměnu a občas a celkově paráda. 2. řada - 90%. Stále stejná sestava, stále fantastické díly (mafiánský svět, svět zakázaných technologií, vyhynulí muž nebo svět ovládaný mladými), občas ale i béčkové. Jinak ale stále super. 3. řada - 50%. Obrovský propad a SPOILER: V půlce hodně trapně a lamersky umírá Arturo a už to není ono KONEC SPOILERU. Tahle řada začala vykrádat ve velkém různé filmy, objeví se např. Oheň, Noční můra v Elm Street, Mad Max, Chvění a místo inteligentních námětů jsou tu najednou androidi, druidi, Jack Rozparovač, zombie, mostra atd... Silně béčková řad. 4. řada - 70%. SPOILER: Přicházíme o Wade, objevuje se Quinnův bratr Colin KONEC SPOILERU. Obyčejné díly jsou trošku kvalitnější i když na první dvě série to nemá, ale navíc se seriálem táhne hodně slušná dějová linka boje s Kromaggy, která má šmrnc a pozvedeá seriál výše. Také je to o dost více akční. 5. řada - 40%- SPOILER: Přicházíme i o Quinna - hlavního hrdinu a Rembrandt se třemi "nováčky" to prostě neutáhnou. KONEC SPOILERU. Příběhy mě přestávají bavit, některé jsou vyloženě na odpad, sice pár fajn dílů se najde i tady... ale celkově je to slabé. No a ve finále přichází největší prasárna - děj není ukončený!!! Celkově? Fajn seriál, který ale šíleně rychle upadal. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, první tři série OK, další solidní nesmysl. Od momentu kdy skupinu opustí John Rhys-Davies a příjde Meggie (Kari Wuhrer) jde to do kopru. Příběhy v prvních třech sériích jsou do velké míry ještě reálné, ale postupně je každá další solidní fantasmagorie. Protože jde pouze o epizodní seriál hodnotím tedy jen první tři série! Po dokoukání všech pěti se vůbec nic nezměnilo. Poslední dvě série jsou jako pěst na oko a tvůrci si toho byli setsakra vědomi, což lze poznat z neustálých odkazů na původní sestavu. Odchodem Aruta seriál začal upadat, nahrazením Vade Meggie se ze seriálu stala skoro nekoukatelná záležitost a odchodem Quina a příchodem Malloryho a nejotravnější postavy seriálu Diany jsem ze seriálu udělal pouze zvukové pozadí při práci. Takže co se týče postav je to jasné ale dějově mě ten seriál přestal bavit v momentě kdy se Quin dozvěděl, že je adoptovaný a jeho rodiče jsou vlastně z jiného světa. Od tohoto momentu se z prakticky epizodního seriálu stává seriál se silnější linkou v pozadí což mu neuvěřitelně uškodilo, protože logika jednotlivých epizod šla k nule. Korunu tomu nasadil neukončený závěr seriálu. Škoda je to jeden z těch které začali dobře ale dopadlo to hrozně. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Sliders je ten nehorší příklad totalně zničeného seriálu. Doslova zabitý společností Fox, aby byla mrtvola později ještě znásilněna společností NBC. Pomyšlení na to co provedli mi vždy pořádně hne žlučí a bodne u srdce. První dvě série jsou výborné, z oblíbeného téma paralelních vesmírů (např. ve Star Treku) si udělali hlavní myšlenku a tak si mohli vymyslet prakticky jakoukoli realitu. Často jsou ty výmysly hodně naivní a děravé a je to spíše určené pro starší děti, nicméně díky všudypřítomné nadsázce to moc nevadí. Sestavě zcela vévodí profesor Arturo, jedna z nejlepších seriálových postav vůbec, jehož arogance (nejlepší byl už v dabingu, ale v originálu je ještě o třídu lepší, v perfektním hlubokém britském akcentu) je neskutečně zábavná a s Rembrantem tvoří krásný protiklad. Dnes by někdo mohl namítnout, že je zosobněním černošských stereotypů. v devadesátých letech se to naštěští ještě mohlo. Wade je sice občas svou naivitou trochu otravná, ale při pohledu do těch jejích nádherných očí by jí člověk odpustil cokoli. No a Quinn tak nějak do počtu a pro ženské obecenstvo (v každém druhém dílu si najde záminku se svlíknout do půl těla), ale není špatný. Jenže ve třetí sérii vzal přímo Fox otěže seriálu, začal kopírovat často béčkové filmy přidávat pohádky, přeměňovat ho v akční seriálové klišé roztahané do zbytečně mnoha dílů, musela přibýt silikonová sexbomba a superzáporák, navíc se přesunuli ze San Francisca někam do vidlákova. A když se jim na to představitel nejlepší postavy John Rhys-Davies vykašlal po neshodách s tragickými scénáristy, tak seriál dojel ve smrtelné křeči třetí sérii. Dál už ani původní producent Tormé nemohl pokračovat. To ale ještě nebylo to nejhorší, seriál převzala NBC na Sci-fi channel a protože se jim na to vykašlala i Sabrina Lloyd, tak její postavu potkal osud ještě horší než Arturův. ČT zcela prozřetelně poslední dvě série vůbec neodvyslílala, dobře udělali. Běžně mám snahu hodnotit podle lepších sérií a né průměrů, problém je, že první dvě série zahrnují pouhou čtvrtinu celkového počtu dílů. 1. série 85% (Prince of Wails, The Weaker Sex) 2. série 72% (Love Gods, Post Traumatic Slide Syndrome) 3. série 36% (Double Cross, State of the ART) 4. série 31%, 5. série 10% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Návrat do dětství, notná dávka nostalgie a doba, kdy dabing znamenal mnohem více, než jen několik narychlo odčtených stránek. Na Sliders je skvělé, že svými efekty nedělají ostudu tehdejší době, ale zároveň dokáží obstát i v současné konkurenci. Bohužel, už nejsem malý špunt a tak mi půlka týmu leze krkem (především ukňouraná, ukecaná, hloupá Wade nebo místy příliš neurotický Maximillan). První série se nese po celou dobu v temném, až dusivém tempu politických thrillerů. 75% _____ 2. série: Tvůrci se konečně odklánějí od žánrového konceptu nastoleného první sérií a pomalu rozvíjí potenciál, jež cestování dimenzemi nabízí. Ústřední parta se konečně dostává do míst, která nejsou jenom klonem San Franciska, ale navštěvují mnohem různorodější světy (planeta dinosaurů, obří vězení aj.) 70% _____ 3. série: Někdy méně je paradoxně více. Téměř dvojnásobný počet epizod je spíše na škodu. Fillery a opravdu špatné epizody jsou vykoupeny odvážnými kroky v mytologii fikčního světa a výraznými kroky v hlavní dějové linii, která doposud byla na druhé koleji. Záver série bohužel otevírá bránu seriálu do průměrných, až odpadních vod. Změna stanice, castingové změny a redcon zvraty budoucnosti seriálu příliš nepomohly. 65%_____ 4. série: ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě série jsou zcela jasně čtyřhvězdičkové, zatímco ty poslední - z toho, co jsem viděl, tak sotva za 1 hvězdičku, ale neviděl jsem vše, protože jsem ztratil zájem. Herci se střídali jak na běžícím pásu, jednotlivé epizody se stávaly stále trapnějšími... Po rozpadu původní sestavy Mallory-Arturo-Wade-Brown šel seriál jednoduše do kytek... Škoda. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhala v kanadském Vancouveru a amerických městech Los Angeles a San Francisco. (Terva)
  • Natáčení probíhala v kanadském Vancouveru a amerických městech Los Angeles a San Francisco. (Terva)

Reklama

Reklama