Reklama

Reklama

Oz

(seriál)
  • USA Oz
všechny plakáty
Trailer
USA, (1997–2003), 54 h 37 min (Minutáž: 53–98 min)

Tvůrci:

Tom Fontana

Hrají:

Ernie Hudson, J.K. Simmons, Lee Tergesen, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Harold Perrineau, Terry Kinney, Dean Winters, George Morfogen, Rita Moreno (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(56)

Americký televizní seriál napsaný a vytvořený pod taktovkou Toma Fontany. Vyšlo šest sezón v rozmezí šesti let (1997-2003). OZ je přezdívka nápravného zařízení kdesi ve státech. Mnoho příběhů se odehrává v Emerald City, kde panují podivné pravidla. Zkráceně „Em City“ je experimentální typ vězení. Příběhem nás provází Augustus Hill (Harold Perrineau) bývalý drogový dealer a feťák nyní na kolečkovém křesle. (gruvacek)

(více)

Recenze uživatele Pumiiix k tomuto seriálu (1)

Oz (1997) 

Z první série mám veskrze kladné pocity, prostředí ve kterém se děj odehrává je dobré a věrohodné. Ovšem uvěřit, že by někde ve světě OZ – Em City fungovalo, tak jak je to ukázané v tomto seriálu je těžké…Herci jsou s citem obsazení (všechny rasy), hrají dobře a nepřehrávají a i když jsou to vrazi, dealeři a všelijaká verbež, dokážete si k nim po pár dílech vybudovat určitý vztah. Já si nejvíce oblíbil Beechera (Lee Tergesen) a Adebisiho (Adewale Akinnuoye-Agbaje). Poslední díl první série je nejlepší a nemá chybu, díky němu se alespoň na druhou sérii doopravdy moc těším. 8/10. Edit (17.7.2011) - Druhá série si drží kvalitativní laťku stejně vysoko jako předchozí a proto hodnocení neměním. Oz budu sledovat dále. 8/10. Edit (28.7.2011) - Třetí série 10/10. ()

Související novinky

Sirotek Thor konečně adoptovaný?

Sirotek Thor konečně adoptovaný?

29.12.2011

Nejdřív se na něj vykašlal režisér jedničky Kenneth Branagh, pak televizní tvůrce Brian Kirk a nedávno kvůli obvyklým „tvůrčím neshodám“ i Patty Jenkins (Zrůda). Následně studio Marvel oslovilo další… (více)

Reklama

Reklama