Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ač patřil četař Thomas Beckett k nejlepším střelcům v armádě, byl pro svůj věk velením námořní pěchoty poslán do výslužby. Když se jednoho dne objeví u jeho dveří agent CIA s nabídkou, aby se vydal na přísně tajnou akci, neváhá ani chvíli, třebaže má pocit, že jedním z důvodů je jeho postradatelnost v případě neúspěchu. Ten pocit ještě zesílí, když je mu jako pomocník přidělen voják John Cole odsouzený k smrti za zabití důstojníka. Jejich úkolem je odstranit generála Valstoria, který je osobně odpovědný za etnické čistky. Beckett a Cole, kteří si na první pohled nepadli příliš do oka, se po vysazení setkají se Sophií, členkou místního ilegálního hnutí odporu, která je ukryje ve svém bytě. Další den stárnoucí Beckett úspěšně splní svůj úkol a společně s Colem se pokusí zmizet autobusem z oblasti prohledávané vojáky. Vojáci zastaví autobus a chtějí Američany zatknout, těm se sice podaří uprchnout, ale Cole je během honičky dopaden a odvlečen do vězení. Přestože se nemají příliš v lásce, čest Beckettovi nedovolí opustit parťáka. Obrátí se na Sophii a ta společně s partyzány naplánuje záchrannou operaci. O několik dnů později obklíčí vojenské vozidlo, které převáží Colea a jeho spoluvězně. Beckett zabije řidiče i stráže, ostatní pomohou z vozu oběma mužům. Tím druhým je politický vězeň a národní hrdina Pavel. Beckett netuší, že Coleovo zajetí bylo součástí strategie Pentagonu a plánu k mnohem významnější operaci, jejíž součástí bylo právě osvobození Pavla. (TV Nova)

(více)

Recenze (59)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ubohost, kterou nad stupidity typu "Marsovský masakr" nebo "Python 2" povyšuje vkus diváka neurážející kamera a inteligenci diváka neurážející příběh - až na to, že podobná zápletka už byla divákem mnohokráte viděna;) A protože téměř vymizela sniperská latina a naopak přibyl řvoucí nigga kropící zakuklence od pasu samopalem, nejde tenhle stále ještě film doporučit ani fanouškům bezduché akce. Ta druhá hvězda je v součtu za Kar-98 a za závěrečného záporáka, byť ani v jeho případě se žádný velký sniperský duel nekoná. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Tomom Berengerom, ktorý je vyrovnaným pokračovaním slušnej jednotky. Má dobrý príbeh o výbornom vojenskom odstreľovačovi na dôchodku, ktorý je povolaný späť, aby spolu s najlepším pozorovateľom v Srbsku odstránili vojenského veliteľa, ktorý má na svedomí etnické čistky, ale odstreľovač časom zistí, že celá akcia je omnoho väčšia, ako mu bolo oznámené. So spracovaním som spokojný, film samozrejme v žiadnom ohľade nepôsobí výnimočne, ale aspoň sa stále niečo deje a dej je po celý čas dostatočne zaujímavý, takže sa určite je na čo pozerať. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná, ale nemám z nej až také dobré pocity. Na rozdiel od jednotky sa už tu musí hlavný hrdina situáciám výraznejšie prispôsobovať a tak mu už len klasické strieľanie na diaľku z krytu nestačí, ale aj celkovo tu akcia pôsobí veľkolepejšie, je tu plno výbuchov, nasadenie rôznej techniky a aj počet zabitých dosť narástol, za čo môže aj vyšší počet spoločníkov, ale nie je moc dobre natočená, miestami pôsobí až príliš lacným dojmom a navyše často to pôsobí aj pomerne samoúčelne, napríklad celá scéna s tankom je dosť nezvládnutá. Najviac sa mi páči záverečný súboj odstreľovačov. Herecké obsadenie je iba priemerné, opäť výborný Tom Berenger v hlavnej úlohe, ale okrem neho už nikto výraznejšie nezaujme a jeho partner, černoch v Srbsku, ktorý má byť nenápadný je už úplne mimo logiky. Réžia a technická stránka v rámci svojej kategórie pôsobia celkom slušným dojmom, pokiaľ sa nič veľké nedeje, ale v tých výraznejších scénach ako naháňačka s električkou a podobne sa už prejavuje nízky rozpočet. A samostatnou kapitolou je to, že sa má film odohrávať v Srbsku a pritom z každého záberu až neskutočne cítiť Maďarsko, takže toto kazí dojem počas celého filmu. Rovnako ako jednotka je aj toto pokračovanie bez problémov pozerateľná oddychovka, ktorá je tentoraz dynamickejšia a akčnejšia, ale zase pôsobí lacnejšie a aj logika je na tom omnoho horšie. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 61%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Zobrazovať balkánsku krajinu s autami jazdiacimi v Budapešti s maďarskými poznávacími značkami vraví samo o sebe o "kvalitách" tohoto filmu. Trápny film, tváriaci sa , že je cool. A mimochodom ten popis k filmu spôsobuje záchvaty smiechu .... ( " ... ktoré je jedným z najnapínavejších a najviac vzrušujúcich trilerov všetkých dôb..." ) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pokračování po 9 letech. Jedničku jsem viděl dávno, ale toto se jí hezky vyrovnává, velký rozdíl to není. Tahle dvojka je na podobné úrovni. Zde už je Tom Berenger o dost starší, tím mu role padla ještě víc. Takže jak začít ? Rozhodně je to mírný akční, nenáročný film. Úvod filmu je dobrý, hned zaujme a hned se jde na věc. Takže mě i neakční scény baví. Po pár minutách se jde hned do akce, kde má Berenger se svým partákem odstřelit jednoho zločince. Trochu se to zvrtne a začne velké nahánění. Jsem spokojený s akcí. Zde opravdu byla akce výborně natočena, především výbuchy. Přestřelky také. Hlavně efektné odstřelovačské scény. No, akce je zde poměrně dost. Mohlo zde být více počet zabitých sniperem. Třeba to chtělo velkolepější finále. Hudba normální, moc jsem ji tady nezaznamenal a ani teda nebyla moc potřebná. Příběh je obyčejný, ani zde moc není, mohl být lépe spracován. Ale celkem dobrý menší zvrat uprostřed filmu co je vlastěn úkolem mise. Herecké obsazení je na tom dobře. U mě vede Tom Berenger. Má respekt, opravdu hraje svojí roli dokonale. Je drsný, nekompromisný, zkušený odstřelovač, zabiják a také je spravedlivý. Zbytek herců celkem v pohodě. No, rád bych dal čtvrtou hvězdu, ale to by chtělo více zapamatovatelných scén. Zde je akce poměrně dost, ale přeci něco tomu chybí. Řekl bych, ta pravá atmosféra, napínavost. Prostě měl být na film kladem větší důraz, aby byl divák napjatý a to se zde nestalo. Ale nevadí, i tak mě snímek bavil. bavily mě postavy, především hlavní, Tom Berenger. Jeho zkušené zabíjení, dobře natočená akce, lehce emotivní úplný konec filmu. Žádný obrovský zápor to nemá. Takže maximálně na 2 shlédnutí úplně ideální film. Hodnotím na dobrých 67% = *** ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tom Berenger nám zestárl o devět let a jde to na něm vidět. Krize středního věku a rozdvojené vidění mluví za své. Sniper 2 je sice o něco lepší, než jeho předchůdce, ale stále se jedná o dosti podřadný film. Celkem mě pobavily Škodovky 120, jakožto nejběžnější civilní auto v Srbsku, a to i v rukou policie. Nemluvě o tom, že všude jsou maďarské nápisy a SPZ, tam se totiž natáčelo a přece si tvůrci filmu nebudou dělat námahu s takovými drobnostmi, že?! Ale asi ty Škodovky nebudou tak bezpečné, když po jakémkoliv letmém ťuknutí vybouchnou naprosto nevídaným způsobem. A taky jsem nepochopil, proč do akce v Srbsku vybrali k Beckettovi jakožto společníka negra - tomu říkám splynutí s okolím. :D ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Náhodou, celkom dobré. Jednotka má skôr kultovú auru, než skutočné kvality (ale mám ju rád), takže dvojka sa príliš nenatrápila, aby dokázala byť solídnym pokračovaním. Scenár sa v polovici zlomí v akúsi rebelskú báchorku, ale je tu dosť snajperských scén, ktoré majú svoju atmosféru... Páčila sa mi tá priamočiarosť, keď sa tvorcovia ani nesnažia zakryť, že USA si hlavného hrdinu objednávajú na politickú vraždu... Ak prehltnete fakt, že do východnej Európy posielajú "nenápadného" černocha, budete sa (príjemne béčkovo) baviť... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka se nese v podobném duchu, jako předchozí díl. Jak co se průměrné kvality scénáře týče, tak i hereckých výkonů. Děj nám sice nabídne více akce, ale místy až moc přehnané scény mi trošku kazily celkový dojem. Tentokrát mi přišel závěr až moc natahovaný. Erika Marozsán byla hlavní ozdobou filmu, jen škoda, že se neodvázala trochu více (jak tomu bylo v jiných filmech) - Tom Berenger by to asi sám neutáhl. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Sniper je skupina mnoho filmu a pokud má dobrý podklad a je s čeho stavět pak jste jako u tohohle snímku spokojený. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre mňa prakticky na úrovni jednotky. Len sa tu menej nepobehuje v džungli ale v meste. Je tu našťastie viac normálnych akčných scén a aj pár pekných výbuchov, ale stále tu otravuje ten sniperský koncept a Berenger ma v tejto úlohe vôbec nebaví. No a Zanea nahradil ešte otravnejší Bokeem Woodbine. Na to, že to je TV film, tak pôsobí výpravnejšie ako jednotka. Kazí to len pár debilných scén so zadnou projekciou. Takže tom dávam rovnakých 4/10 ako jednotke. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Ron Mita, Jim McClain. .....Kamera : David Connell. .....Hudba : Gary Chang. Výstřel druhý opět za **** zásahy. ()

mustafa odpad!

všechny recenze uživatele

Typický béčko, ale hodně strašný béčko. Ve filmu hrají herci, kteří se celý film snaží dělat vážné grimasy, ale viditelně jim to nejde. Příběh je doslova strašný a tváří se jako by měl mít nějaký hlubší smysl, já ho tedy nenašel. Věty typu: "Buďto půjdete se mnou nebo beze mě" či "Ve válce není nikdo dobrý" jsou opravdu trapné a politováníhodné. Sice jenom kritizuju, ale opravdu na tomto filmu nevidím žádný klad, možná maximálně to, že jsem viděl další film, který můžu kritizovat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Primárně je to kopie prvního filmu. Opět se vrací Tom Berenger, aby byl tím správným mentorem nějakému novému člověku. Jinak se ale opět vydává do akce, která má tentokrát spojitost s válkou proti terorismu. Skoro se chce říct, jaký lepší moment si mohl Sniper pro návrat vybrat? ()

Reklama

Reklama