Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Napínavý příběh se točí kolem temného domu s tajuplnou a temnou historií, který stojí uprostřed Seattlu. Už při jeho stavbě přišlo o život několik dělníků a během posledních sta let v něm za záhadných okolností zemřelo pět mužů a zmizelo beze stopy osmnáct žen. Navíc se zdá, že dům žije vlastním životem a podle vlastní vůle mění své uspořádání i počet pokojů. Od roku 1995 už však dům údajně nejeví žádné známky svého neobvyklého života. Jeho majitelem je v současné době poslední žijící potomek rodu Rimbauerů, Steve Rimbauer, jehož přítelkyně, profesorka Joyce Reardon je domem doslova posedlá a snaží se odhalit jeho tajemství. Navíc potřebuje úspěch při pátrání po tajemství domu pro záchranu své kariéry, ohrožené nenávistí a zlobou profesora Carla Millera, který se postaral o to, že ji na katedře psychologie hodlají zbavit funkce. Dává tedy dohromady skupinu šesti lidí, z nichž každý je nejen ztroskotanec, který nemá co ztratit, ale také je vybaven nějakým druhem nadpřirozené vlastnosti. Za honorář pěti tisíc dolarů se mají podílet na její snaze odhalit tajemství domu a záhadných událostí. Věří, že v domě řádí a vraždí duch Ellen Rimbauerové, šílené manželky architekta, který dům navrhl a postavil. Skupinu vedle Joyce a Steva tvoří starý jasnovidec Viktor Kandinsky, usměvavá starší dáma Cathy Kramer, která ovládá automatické psaní pomocí spiritistických tabulek, obtloustlý třicátník Emery Waterman, který dokáže vidět do minulosti a také vidí duchy, pohledná blondýnka Pam Asbury, která má vidiny když se něčeho dotkne, sympatický telepat Nick Hardaway, který čte myšlenky a je až nezdravě veselý a nakonec Rachel Wheaton a její sestra Annie, patnáctiletá autistická dívka, která je nadaná nejen schopností telepatie, ale také telekineze a zdá, že pro Joyce a zkoumání domu bude tou nejdůležitější osobou. Mimo těchto šest odvážlivců se však do domu tajně vetře také mladý fotograf Kevin Bollinger, kterého poslal profesor Miller s úmyslem profesorku Reardonovou pomocí fotografií ze seancí diskreditovat a zesměšnit před odborníky i veřejností. Místo skandálních záběrů však fotografa čeká záhy smrt a tak se Kevin stal po letech klidu první obětí a další paranormální jevy na sebe nenechají dlouho čekat. Jenže Joyce to nestačí, potřebuje opravdu nezpochybnitelný důkaz a to čeho se dočká je mnohem víc než doufala a bohužel mnohem víc než si přála. Kevin je totiž první, ale zdaleka ne poslední obětí domu, který neustále sílí a roste. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Dům v růžích je jedna z nejlepších minisérií co jsem viděl. 1. díl byl takový uvádějící do děje, postavy se teprve seznamovaly. A ke konci se teprve začalo něco tak drobet dít. Ve druhém díle se pozvolna rozbíhá tajemná atmosféra a duchové začínají zlobit. Ve třetím díle už to je tajemný a atmosférický orgasmus. Konec stojí zato. Celkově je to povedený snímek podle knihy Stephena Kinga. 75% ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Vynikající televizní projekt se scénářem Stephena Kinga (nejedná se o žádnou jeho adaptaci), což je cítit v mnoha scénách i hláškách. Je zvláštní, že horory z televizní produkce jsou často mnohem atmosféričtější než snímky z produkce čistě filmové. V Rose Red je nedostatečný rozpočet znát pouze v několika závěrečných tricích. V drtivé většině jde však o tu nejpoctivější televizní práci s žánrem, jakou jsem kdy viděl. Pomalé, táhlé nájezdy transfokátorem (do tajemné chodby, k domu nebo na ožívající sochu), doprovázené výbornou instrumentální hudbou, jsou na RR to nejlepší. Atmosféra houstne také díky všudypřítomnému šepotu a nádherným záběrům na děsivé výstřelky architektury, opět doprovázené hudebními motivy. I zajímavá přehlídka postav, čerpající k Kingovy záliby v mentálních superhrdinech, si většinu diváků získá. Nejděsivější momenty přicházejí samozřejmě s paranoidním Emerym. Nechybí ani dětský princip v podobě autistické Annie a jejího oblíbeného "Theme From A Summer Place". Sympatické skloubení formy a obsahu nakonec dělá z RR jeden z nejlepších hororových snímků o strašidelných domech. 80% PS: koncepce strašidelného domu jako monstra a živé entity je zde mnohem lépe podaná než v naprosto nezvládnutém románu (a otrocky natočené Garrisově televizní adaptaci) The Shining. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pro mě ne až taková bomba. Každý další díl hodnotím jako slabší toho předchozího. Atmosféra tu jakási je, mě ale dům, který zabíjí lidi nějak nevtáhnul. Což je mi líto. Nevím ale, zda je to zpracováním anebo prostě příběhem samotným. První díl byl příslibem, protože vše bylo tajemné a divák byl v očekávání. V dalších dílech už se to tam jen plácalo. Takže pro mě průměr. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Pro mne další nezáživná a zdlouhavá adaptace na kingovské téma. Bylo zde sice pár překvapivě dobrých scén, ale jinak si myslím, že King by si zasloužil víc pečlivosti, když se jedná o nejúspěšnějšího amerického autora hororů. Z jeho knih čpí tak mrazivá atmosféra, že málokterý film se ji svou kvalitou dokáže přiblížit jen z půlky, a tohle není výjimka. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dům v růžích je docela nevyrovaný seriál (3-dílný film, chcete-li). Na jedné straně tu jsou nic moc herci, místy nuda a někdy vyloženě trapné, klišoidní scény či pochybné jednání hlavních postav (k tomu si musím já osobně přidat ještě otřesný dabing, ale uznávám, že to je můj problém). Pak je tu však spousta pozitiv, jako výtečné budování strašidelné atmosféry, několik povedených lekaček, mrazivé napětí, slušné efekty a výborně dokreslující hudba. Podtrženo sečteno, těch kladů je přecejenom o trošku víc, proto hodnotím slabšími 4*. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (13)

  • Podle Stephena Kinga zamýšlel Steven Spielberg natočit děsivější příběh o strašidelném domě a požádal ho o napsání příběhu. Ze spolupráce sešlo, protože se Spielberg přesunul k jiným projektům, takže byl film natočen jako další z Kingových minisérií pro televizi ABC. (HappySmile)
  • Herci museli navštěvovat taneční hodiny v Blue Skies Studios v Seattlu. (HappySmile)
  • Skleněná podlaha v Domu v růžích odkazuje na Kingův příběh The Glass Floor (1967). (HappySmile)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama