Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní zbraní hrdiny akčního sci-fi spektáklu filmového vizionáře Christophera Nolana je jediné slovo - TENET. V temném světě mezinárodní špionáže bojuje o záchranu celého světa. Vydává se na extrémně komplikovanou misi, ve které pro časoprostor neplatí pravidla, tak jak je známe. (Vertical Entertainment)

Diskuze

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Jedním slovem - masakr. Jsem naprosto nadšená. Svět se změnil a nic už nebude jako dřív.   

na příspěvěk reagoval SeTTi

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Tak to byl luxusni prujem, ja cekal nejaky sice ulitli ale scificko a dostal jsem tezky fantasy :D no uz uz Interstellar stoji za píču a o Inception radsi ani nemluvim :D a ja bych i rekl, ze Nolanovi je uplne u prdele, jestli to dava alespon castecny smysl nebo tam jsou snad jen naznaky nejake logiky :D ten si da LSD a scenar prijde sam :D 

Uživatel duckman smazal svůj příspěvek.

MartinS96

MartinS96 (hodnocení, recenze)

SeTTi , L_O_U_S

Jsem v týhle diskuzi asi jeho největší fanda a za sebe doufám.... že už se na to vysere. :D Už s tím fakt není co vymyslet a on má prostě navíc. Chci prostě něco normálnějšího.

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

rounen

Tak já na filmy raději koukám v orginále. Klidně i s anglickými titulky, to problém není. Problém je prostě jen fakt, že jak jsem psal mi tenhle Nolanům film sedl ještě méně než Inception. Z toho jsem sice také nebyl na větvi, ale něco zajímavého jsem na něm viděl a to mě přinutilo si ho pustit znovu. Tady u toho to nehrozí. Celkově mi příjde, že už se Nolan motá v kruhu a jen recykluje hrátky s časem a prostorem, které tak dobře fungovaly v Intersellaru a Inception.

na příspěvěk reagoval L_O_U_S, MartinS96

MartinS96

MartinS96 (hodnocení, recenze)

SeTTi

To si pak člověk taky může stáhnout film v rozlišení 360p a lamentovat nad jeho vizuálem. Jeden hlas toho zase tolik nezmění, ale jak to tak sleduju tak to tady dělá takhle každej druhej.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

MartinS96

No a nebo mu můžu dát hodnocení na základě shlédnuté části. Otázka cti je mi popravdě ukradená. Drtivá většina z hodnocení, která člověk v životě udělá je čistě subjektivní a založená na zběžném pohledu. A to, že používám zdejší databázi, tak jak ji používám do toho díky bohu také spadá.

Tohle je vlastně téměř stejné téma jako jsme nedávno řešili u ST Discovery, kde jsem byl pomalu ukřižován za to jak můžu hodnotit epizodu na základě toho, že mi běžela v televizi a já na ní koukal tak nějak na půl zatímco jsem brouzdal na netu a koukal co je ve světě nového.

Chápu, že to hard core fanoušky neskonale vytáčí, ale takový je holt život. 

na příspěvěk reagoval MartinS96

MartinS96

MartinS96 (hodnocení, recenze)

Polovina filmu, prostě není celý film. Já to beru jako otázku cti, jak může člověk vůbec dokázat, že ten či jiný film viděl? Může hodnotit cokoliv co jde a přesto nevidět vůbec nic. To řešení žebříčku není argument, protože když film nevidím celý, nemůžu jej objektivně zhodnotit a tudíž řadit do nějakých žebříčků. Popřípadě si k němu můžeš napsat soukromou poznámku, nebo si to psát do deníčku.

na příspěvěk reagoval SeTTi

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

MartinS96

Ne, já je hodnotím proto abych je při prohledávání žebříčku za rok, dva nebo deset zbytečně neotvíral a nezkoumal o co šlo a jestli to stojí za zkouknutí.

A polovina filmu dá rozhodně dost informací na hodnocení.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

MartinS96

Nebo si připustit tu možnost, že ti lidi mají možná v něčem pravdu, to však neznamená že se ti to má hned přestat líbit a nebo uvažovat o snížení hodnocení. Já taky uznám ten fakt že https://www.csfd.cz/film/307153-zatah-2/komentare/ je dlouhý (hm jako Tenet) a že možná v něčem je překombinovaný, hraje se na tři strany ze čtyř a že to je brutální, jako že fakt brutální. A vidíš mně že bych si ten film vyřadil z topky, nebo snižoval hodnocení protože se tam sejdou lidi kteří to nepochopili ? Ne, proč bych to dělal, je to můj film a oni ať se třeba poserou do vejšky. Totéž to platí tady, sakra chlape trochu nadhledu. 

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tenhle film nesedne každému. On už Počátek byl takový...svéhlavý a tady to Nolan posunul ještě dál. 

Já to vlastně ani nedokoukal a v polovině bez milosti zmáčkl stop a film označil jako ztrátu času. Nic proti hercům nebo Nolanovi. Interstellar považuju jako jednu z nejlepších sci-fi, ale tohle je spíš jen hra s časem, která má za každou cenu zapůsobit.

na příspěvěk reagoval rounen

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

navíc to hodnocení považuji za dost umělé, mnohdy to diváci a fanoušci nepochopí, ale dají tomu pět hvězdiček, protože Nolan a to asi tak vypovídá o všem. 

na příspěvěk reagoval MartinS96

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

MartinS96

Ať si to klidně má stovku a je to všude na prvním místě, já sem k tomu svůj názor, rozbor a spoustu dalších věcí řekl a vědomí toho, že existují lepší artový filmy, je pro mně dostatečně satisfakční. To že ty filmy, tady mají mnohdy padesát tři procent a LIVINGDEAD, k tomu napíše nějaký děsivý blábol, je však hodně smutné.

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Já na to určitě kouknu o Vánocích znovu a uvidíme... To co popisuješ jsem měl i u Počátku, kde jsem si na podruhé začal všímat mnoha dalších věcí a o to víc mě to bavilo... jenomže Počátek se mi dost líbil i na poprvé. Popravdě Tenet pro mě v sobě nemá ani nic moc ohromujícího a není tam ani jedna scéna, u které bych si řekl jo tohle je vynikající... Neříkám, že je to špatný film... ale není dobrý.

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

Grunsk

Ja som práveže od premiéry vychladol a začal som si všímať ten komplikovaný ale nezaujímavý príbeh. 

Grunsk

Grunsk (hodnocení, recenze)

dragon94

Ten film je výborně sestavený. Po prvním hlédnutí v kině jsem trochu souhlasil s některými, že je to studený jako psí čumák, hlavní hrdinové jsou divní a děj je zbytečně komplikovanej. Po dalším shlédnutí si, člověk začne všímat detailů, kterém mu zákonitě prvně unikly. A  tu chvíli, začíná tak nějak přicházet všemu na chuť. Ten film je dobře promyšlený a hlavně detailně zpracovaný a hlavní protagonisti jsou přesně tak strozí, jak odpovídá dané situace.

na příspěvěk reagoval Sepp37

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

Christopher Nolan odhalil svůj příští film

Christopher Nolan odhalil svůj příští film

09.09.2021

Režisér Christopher Nolan byl jedním z prvních filmařů, kteří se loni rozhodli vyzkoušet sílu kin během pandemie, když de facto vlastnoručně protlačil svůj snímek Tenet k letní premiéře. Místo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama