Reklama

Reklama

Berlin Bouncer

(festivalový název)
  • Německo Berlin Bouncer (více)
Trailer

Obsahy(1)

Berlínský noční život v proměnách času: od rozděleného města přes klubovou scénu devadesátek až k dnešní party metropoli. Kdo stál na začátku toho všeho? Na základě tří napínavých biografií legendárních berlínských vyhazovačů vypráví film Berlin Bouncer o vzestupech a pádech tohoto trendu. Frank Künster přišel ze západního Německa do města, jehož hranici s východním Berlínem tehdy ještě v americké uniformě hlídal Smiley Baldwin, a ve kterém Svena Marquardta, jakožto mladého východoněmeckého punkera a fotografa, náhle překvapil převrat. Brzy se zapletou do sítě divokého berlínského nočního života devadesátých let a později se z nich stanou uznávaní selektoři těch nejlepších klubů města, jejichž dveře a tajemství dodnes chrání. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film se točí okolo života tří dlouholetých vyhazovačů, kteří zažili ranou klubovou scénu ve sjednoceném Berlíně po pádu Berlínské zdi, což je svěží nápad. Nejzajímavější z tria je známá osobnost Berghainu Sven Marquadt a vlastně by asi nevadilo natočit o něm samostatný dokument, protože jako umělec má zajímavé názory a umí je podat. Další vyhazovač Frank je taky zajímavý týpek a trochu nudný je spíš bývalý vojenský policista Smiley - sice mnoho let v kšeftu, ale zdá se, že si soukromí spíš chránil a moc příběhů nemá, spíš sdílí filozofii povolání. Pro milovníky Berlína to bude lepší trojka, nevím, jak si užijí dokument ti ostatní. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Opravdu unikátní námět, který funguje tak do poloviny filmu. Když se autoři zaměřují na tři hlavní hrdiny a jejich noční šichty u dveří - jede to a dostanete přesně to, co jste očekávali. Bohužel se pak spíše po zbytek dokumentu zabředne do příliš osobního života hrdinů, který už není tolik zajímavý a linka zpomaluje a zpomaluje. Poté už to jen zachraňuje upřímný a autentický Sven Marquardt, který vás baví ať se děje cokoliv. Slabší 3* ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama