Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Bohatým předměstím Stockholmu otřese tragédie, která se odehrála ve škole. Z vraždy je obžalována zdánlivě vyrovnaná studentka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý seriál. Švédsko 2019 🙂 . Kriminálna dráma, ktorá ukazuje príbeh čo sa vlastne stalo ale aj súdny proces. Seriál má 6 časti, každá má okolo 50min. Jediné mínus, ktoré vidím je, že ukázali v podstate hneď na začiatku časť príbehu pri, ktorom som si myslel, že obvinená to spravila naschvál... Postupne sa ale dozvedáme celú pravdu. Posledná časť má milo prekvapila... 🙂 Herecké výkony sú dobré. Strih je na mňa moc rýchly hlavne pretože najprv ukážu príbeh potom súdnu sieň a o min zase príbeh. Mohli to trošku menej prehadzovať ale inak ok. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. Odporúčam každému kto má rád švédske kriminálky. 🙂 ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve škole se začalo střílet, na zemi v krvi leží jedna studentka, během chvíle přijedou policejní složky včetně záchranářů, nikdo neví co se stalo, všude okolo mrtvé. Po ohledání místa činu je studentka ve vazbě a obžalovaná z několika závažných činu, hrozí jí desítky let za mřížemi. Nevíme co se stalo, ani proč, jen víme, že tam zůstala jedna zdrcená mladá holka. A tak začíná pouť plná soudních líčení, získávání důkazů a odhalování záhadné střelnice ze školy, vzpomínky na život studentky, seznamování s postavami a získávání souvislostí s tím spojené. Každým dílem zjišťujeme fakta a vidíme, co se vlastně stalo, proč a co tomu předcházelo. Od začátku až do parádního finále. Tohle je další luxusní počin, který sledujete se zadrženým dechem s místy mrazivými a emočně drtivými momenty. ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Po skvělé knize přichází neméně skvělý seriál, který byl napínavý od začátku do konce, ačkoli jsem věděla, jak to dopadne. Nebudeme si nic nalhávat, knížka je ještě o něco lepší, Maja déle nejednoznačně zařaditelná, postavy propracovanější a jejich úlohy důležitější, ale i tak jsem všech 6 dílů zhltla jedním dechem. Herci, děj, budování napětí, odhalování minulosti, všechno to fungovalo. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Verím villon17. Hlbší ponor do postáv a väčšia nejednoznačnosť tu chýbali aj bez toho, aby som vôbec tušil, že je to podľa predlohy. Ale ako seriál na vrchole vlny seriálového "boomu" to dopadlo dobre. Hlavne tá rodičovská tragédia, aj keď na ňu nebol kladený žiaden extra dôraz, zasiahla naplno... (SPOILER P.S.: Komu príde rozhodnutie súdu až príliš mierne, ten asi nesledoval sudkyňu práve najpozornejšie. Ja som si tu babu všímal od prvej chvíle, bola ako postava perfektná a tak som bol prekvapený minimálne. Taký detail, ktorý poteší.) ()

ER 

všechny recenze uživatele

Solidní TV prdukce, která poukazuje na toxický vztah mladých lidí, jenž vyústí v tragédii. Právě vztah Maji a Sebastiana patří k přednostem seriálu, což už nelze tvrdit o násilném činu, který částečně postrádá logiku (např, chybí forenzní vyšetření vypálených kulek aj.). Celá vězeňská část pak ztrácí na dramatičnosti i díky dlouhé stopáži jednotlivých epizod. Pár věcí je podáno zkratkovitě a jsou jen řečeny u soudu jako vliv médií na svědectví. A tým obhájců mi už nesednul vůbec, klidně to mohlo zůstat u jednoho. Ale jako varování nebo poučení, kam se může dostat "slepá láska" , nabídnutá story funguje dobře. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • V čase 20:50 si můžeme všimnout, že matka Maji (Hanna Ardéhn) má u soudu spletený culík do drdolu, nicméně když je za chvilku přestávka soudu a matka odchází – v čase 19:41 – tak si můžeme všimnout, že má sice culík, ale ne spletený do drdolu, ale rozpuštěný. (Pavlínka9)
  • Jedná se o první švédský seriál v produkci Netflixu. (KGBelik)

Reklama

Reklama