Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Bohatým předměstím Stockholmu otřese tragédie, která se odehrála ve škole. Z vraždy je obžalována zdánlivě vyrovnaná studentka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Milwa 

všechny recenze uživatele

Drama nastolující otázku jak moc jsou odpovědní rodiče za své děti až příliš rychle vržené do reálného světa. Nevyzrálá holka je za asistence vlastních rodičů v 17 hozená do rodiny dvou manipulátorů a po finálním SPOILER: manipulativním pokusu o sebevraždu definitivně propadá pocitu viny. Nikdo z její "rodiny" a okolí ji nedokáže pomoct.... Rodiče jí v tom nechali od samotného počátku. Být zodpovědný je v 17 opravdu těžké a v disfunkční milionářské rodině s klukem, kterého nedokážete opustit snad i nemožné... Neumím si představit, že by mě rodiče v 17 nechali samotnou bydlet s klukem po cca týdenní známosti! Nikdy si nevšimli co jí je? Že je smutná? Šla maminka za ní když jí řekla "nikdy se mě ne zeptáš na nic důležitého"? Chudák holka, byla zmatená, potřebovala pomoct a všichni ji viděli jako silnou co to dá sama. Nemožné.... A rodiče tam být měli a nebyli. Herecké výkony skvělé, jen scény u soudu více seriálové než reálné. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Po skvělé knize přichází neméně skvělý seriál, který byl napínavý od začátku do konce, ačkoli jsem věděla, jak to dopadne. Nebudeme si nic nalhávat, knížka je ještě o něco lepší, Maja déle nejednoznačně zařaditelná, postavy propracovanější a jejich úlohy důležitější, ale i tak jsem všech 6 dílů zhltla jedním dechem. Herci, děj, budování napětí, odhalování minulosti, všechno to fungovalo. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nějaké ty pubescentní výlevy a nulový progres nás zavedl do bodu, kdy člověk hledí na takové nic, které nám chce ukázat kriminální drama v pohledu mladších generací. Trochu podobný případ jsem měl u Unbelievable, ale tam to dopadlo dobře. Zde se to nedá po druhém dílu vydržet. Adept na nejhorší seriál roku bychom alespoň měli. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavá série a nebýt toho okatého nadržování "chudákům" migrantům, dal bych za 5! Nejvíce mě pobavila hláška Labbyho matky, že většina imigrantů, kteří dorazí do Švédska patří ke vzdělanějším. Tak proto z předloňských 160 000 jich ve Švédsku našlo práci neuvěřitelných 585 lidí, vykonávajíc většinou pomocné práce. Ale dost žertování, zpět k dílu. Maja se zamiluje do rozmazleného, bohatého fracka a i přes některá varování jej odmítá opustit. Ani Sebastian to však nemá v životě lehké a tak se po násilném konfliktu s otcem rozhodne pro zoufalý a tragický čin, kterého se aktivně zúčastní i Maja. Je vinna? Musím přiznat, že rozsudek mě šokoval! ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Maja: „Pracoval ste na pohřbech?“ Kňaz: „Ano, pracoval.“ Maja: „Je to těžké?“ Kňaz: „Někdy ano. Někdy je to krásné. Koneckonců, sme lidé. Musíme truchlit. Je na nich něco krásného, téměř osvobozujícího.“ Nebyť posledných dvoch dielov, táto miniséria by odo mňa dostala len tri body. V čom bol problém? Vo mne... Po desiatich minútach som zistila, že pozerám na seriál, ktorého knižnú predlohu som čítala asi pred rokom. V pamäti vám zostanú pocity, ktorá vyprodukovala vaša fantázia. A tie sa nezhodovali s poňatím švédskych tvorcov. Možno zo všetkých postáv mi najviac prekážala Maja (podľa knihy som si pamätala jej počínanie logickejšie a menej zmätené), okrem toho jej vrúcnemu vzťahu s malou sestrou tu nebolo dané dostatok priestoru. Postoj jej rodičov ma vo filmovej podobe rozčuľoval a zarážal. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první švédský seriál v produkci Netflixu. (KGBelik)
  • V čase 20:50 si můžeme všimnout, že matka Maji (Hanna Ardéhn) má u soudu spletený culík do drdolu, nicméně když je za chvilku přestávka soudu a matka odchází – v čase 19:41 – tak si můžeme všimnout, že má sice culík, ale ne spletený do drdolu, ale rozpuštěný. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama