Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Bohatým předměstím Stockholmu otřese tragédie, která se odehrála ve škole. Z vraždy je obžalována zdánlivě vyrovnaná studentka. (Netflix)

Recenze (65)

larelay 

všechny recenze uživatele

neskutocne zdlhave, neuveritelne otravne postavy, doslova na zabitie. dopozerala som so sebazaprenim. skoda. Severania tentoraz sklamali. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma dostalo, Škandinávia opäť raz nesklamala a ponúkla nádherné dramatické divadlo. Jediné čo by som vytkol a čo možno bude vadiť aj iným, bolo totálne hlúpe chovanie tej dievčinky. Áno, hovorí sa, že láska je slepá, no ale že by bola až tak?... Tá jej hlúposť a nelogická naviazanosť na toho rozmaznaného bohatého fracka miestami až rozčuľovala. Našťastie ale o to tu nešlo. V prvom rade ma veľmi oslovilo ako sa tu narábalo s kartou imigrácie, čo ako vieme, je momentálne vo Švédsku dosť vážny problém. Konanie jednotlivých postáv sa dalo krásne a ľahko interpolovať aj do vyšších úrovní a vo väčšom merítku. Tiež tu bolo nádherne poukázané na fakt, akú veľkú moc majú médiá a čoho môžu byť príčinou... Je tu množstvo tém na rozmýšľanie, pričom zároveň aj po dramatickej stránke bola táto miniséria veľmi dobre spracovaná - postupná gradácia deja, zo začiatku iba množstvo otázok, ktoré sa ale zaujímavo rozpletajú, vývoj postáv a dôsledky ich konania.... Veľká spokojnosť a povinná jazda pre každého, kto má rád podobné projekty alebo témy. Medzi 4-5 hviezdami, veľmi ťažké rozhodovanie. 89/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snáď jedinou vadou a dôvodom pre "iba" štvorhviezdičkové hodnotenie je fakt, že posledné dva diely sú o dosť intenzívnejšie ako prvé štyri, ktoré obsahujú sem tam aj nejakú tú vatu, ale pri záverečnom účtovaní to ani nebudete brať do úvahy. Tekuté piesky sú veľkou emocionálnou bombou, skvele dramaturgicky vyskladanou a napísanou. Otvára viaceré témy, avšak ak tu máme napríklad prisťahovalcov, tak aj tak sú v centre pozornosti vzťahy, respektíve ich nefunkčnosť. Na začiatku všetkého bolo kedysi jedno nevydarené manželstvo a v podstate všetko zlo je len následkom jeho zlyhania. Ale chyby môžeme hľadať aj u Majiných rodičov, v médiách, ale najmä dobe, v ktorej je prvoradou hnacou silou túžba si užívať život naplno bez akejkoľvek zodpovednosti, napríklad aj za výchovu svojho syna. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběhem poutavé, ale na seriálovou podobu zbytečné. Vše podstatné by se v klidu vešlo do 100 minut a film by možná i vyzněl lépe. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Verím villon17. Hlbší ponor do postáv a väčšia nejednoznačnosť tu chýbali aj bez toho, aby som vôbec tušil, že je to podľa predlohy. Ale ako seriál na vrchole vlny seriálového "boomu" to dopadlo dobre. Hlavne tá rodičovská tragédia, aj keď na ňu nebol kladený žiaden extra dôraz, zasiahla naplno... (SPOILER P.S.: Komu príde rozhodnutie súdu až príliš mierne, ten asi nesledoval sudkyňu práve najpozornejšie. Ja som si tu babu všímal od prvej chvíle, bola ako postava perfektná a tak som bol prekvapený minimálne. Taký detail, ktorý poteší.) ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Po skvělé knize přichází neméně skvělý seriál, který byl napínavý od začátku do konce, ačkoli jsem věděla, jak to dopadne. Nebudeme si nic nalhávat, knížka je ještě o něco lepší, Maja déle nejednoznačně zařaditelná, postavy propracovanější a jejich úlohy důležitější, ale i tak jsem všech 6 dílů zhltla jedním dechem. Herci, děj, budování napětí, odhalování minulosti, všechno to fungovalo. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

První švédský seriál od Netflixu a na poprvé velmi dobrý výsledek. Musím pochválit herecké obsazení i příběh - do poslední chvíle jsem pochyboval, jak to tedy bylo a závěr mě uspokojil. Navíc to má výborný soundtrack - především je skvělá scéna, kdy hrála Rosa himmel od Molly Sandén. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Bylo to sice poněkud zdlouhavé, to ano, ale vystavěno to bylo zajímavě. Kromě té hrůzné ústřední scénky se všichni chovali docela dost uvěřitelně - a vytáhl se hlavně advokát. A konečně po dlouhé době někdo ukázal, o čem by jejich práce měla být. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně povedená minisérie,která po celých šest dílů dokáže diváka udržet v nevědomí a nechápání toho co se stalo/děje.Hanna Ardehn se svoji role nečitelné a extrémně nepochopitelně a divně se chovající Majy ujala se ctí a celou dobu jsem si nebyl jistý,jestli jí litovat,nebo ji nenávidět...80% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na konci příběhu mi přišlo, že nešlo ani tak o silnou příběhovou linku, než o něco trochu jiného. A to i o něco, co se nám snažili vnutit tvůrci. A to, že případ je na první pohled jasný tak, jak ho vykreslují média. Což určitě není. Hlavní podle mě bylo ukázat, jak na základě ne všech informací dokážou rozhodnout média o výsledku již předem a následná mediální masáž to pak podporuje do té míry, že tomu všichni věří. To je ta hlavní zpráva i pro nás. Než něčemu začneme věřit, je dobré si nejdřív uspořádat fakta. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Libila se mi rezie a hlavne kamera. Zajimavy namet, ktery nas zavede mezi svedskou smetanku. Na plny pocet to zdaleka neni, ale zfouknul jsem to na jeden zatah. Velka skoda, ze serial postrada napeti. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Začátek dobrý, ale hlavní hrdinka se později chová jako strašná nána a finální verdikt je až přehnaně moc optimistický, na to, co se událo. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Silný námět, kde ale od začátku do konce tušíme, jak to asi bylo, Tempo se nese pomalu, takže divákovi umožní vplížit se mezi řádky, na druhou stranu je možná pomalé až příliš, takže občas mezi těmi řádky bezcílně tápe. 70% ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Maja: „Pracoval ste na pohřbech?“ Kňaz: „Ano, pracoval.“ Maja: „Je to těžké?“ Kňaz: „Někdy ano. Někdy je to krásné. Koneckonců, sme lidé. Musíme truchlit. Je na nich něco krásného, téměř osvobozujícího.“ Nebyť posledných dvoch dielov, táto miniséria by odo mňa dostala len tri body. V čom bol problém? Vo mne... Po desiatich minútach som zistila, že pozerám na seriál, ktorého knižnú predlohu som čítala asi pred rokom. V pamäti vám zostanú pocity, ktorá vyprodukovala vaša fantázia. A tie sa nezhodovali s poňatím švédskych tvorcov. Možno zo všetkých postáv mi najviac prekážala Maja (podľa knihy som si pamätala jej počínanie logickejšie a menej zmätené), okrem toho jej vrúcnemu vzťahu s malou sestrou tu nebolo dané dostatok priestoru. Postoj jej rodičov ma vo filmovej podobe rozčuľoval a zarážal. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dvě hlavní postavy, Maja jako namyšlená fifina a sociopat Sebastian ostříhanej podle kastrólu. Mé sympatie k nim zůstaly tudíž na bodu mrazu. Jinak seriál šlapal na jistotu, školní střelba, domácí i sexuální násilí, všichni včetně dospělejch prdlouši, prostě samý atraktivní témata. Nejvíc za ušima měl tak Majin obhájce, díky kterýmu nebudu závěrečnej verdikt raději komentovat. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Někdy prostě nepochopitelně zůstáváme ve vztazích, ve kterých už nechceme být....Sebastian byl doslova na  zabití a Maja...vlastně si to všechno udělala sama, protože od něj už dávno měla odejít...Dlouho jsem tomu seriálu odolávala, ale pak jsem si už řekla - tak už to zapni a zhltla jsem to na jeden zátah...Myslela jsem si, že to bylo jinak....a jsem ráda, že v závěru - a to jsem si myslela, že ukážou - ukážou, co se skutečně stalo...Miluji severskou filmografii, tudíž jsem byla spokojena v mnoha směrech...Za mě to má skvěle poutavou atmosféru a několikrát jsem měla slzy v očích, protože ty momenty tam nebyly vůbec snadné... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nějaké ty pubescentní výlevy a nulový progres nás zavedl do bodu, kdy člověk hledí na takové nic, které nám chce ukázat kriminální drama v pohledu mladších generací. Trochu podobný případ jsem měl u Unbelievable, ale tam to dopadlo dobře. Zde se to nedá po druhém dílu vydržet. Adept na nejhorší seriál roku bychom alespoň měli. ()

WayDott 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu sledovačka se zatajeným dechem. Nejhorší bylo jak vůbec nechápala co se vlastně stalo, proč je ve vězení. Poslední díl možná trochu zdlouhavý, ale člověk alespoň pochopil postoj soudu. ()

Reklama

Reklama