Reklama

Reklama

Nemocnice Chicago Hope

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1994–2000), 141 h (Minutáž: 60 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

James Frawley, David Semel, Dennie Gordon, Mel Damski, Martin Davidson (více)

Hrají:

Mandy Patinkin, Adam Arkin, Christine Lahti, Mark Harmon, Hector Elizondo, Peter Berg, Jayne Brook, Vondie Curtis-Hall, Thomas Gibson, Roxanne Hart (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(141)

Obsahy(1)

Vteřiny, které rozhodují o životě a smrti. Personál nemocnice musí být připraven, osobní problémy jdou stranou. Nad vším bdí nesmlouvavý ředitel. (oficiální text distributora)

Recenze (96)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Tento seriál měl tu smůlu, že se potkal ve stejnou dobu s Pohotovostí. Já osobně jsem měla (mám) radši NCH, víc mi sedl jeho humor a situace. Je pravda, že po odchodu herců Mandy Patinkin a Peter MacNicol, trošku seriál ztratil šťávu a hlavně vtip, ale i tak je pro mě v top seriálech z nemocničního prostředí. ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Občas jsou to zcela neuvěřitelné epizody, například ta, která popisuje situaci při darování orgánů. Sanitka přiveze mladého muže v bezvědomí, vypadl z okna. Na jeho orgány čeká šest lékařů, kteří je chtějí darovat svým pacientům. Ten dostane to a ta zas čeká na nové plíce. Mladý muž ale není stále prohlášen za mrtvého (chybí ještě jeden podpis lékaře a pár razítek...) a mezitím, co se lékaři hadají nad jeho tělem, mladík otevírá oči. On sice nikdy už nebude chodit, mluvit, nikdy se sám nenají, bude jenom ležet, ale i přesto chce žít. Lékaři odhadují, jak asi dlouho a vášnivá debata je rozděluje na dva tábory - část lékařů ho chce nechat zemřít , druhá část léčit - tedy spíše udržovat. Scená, kdy do problému vstoupí hospodář nemocnice, byla opravdu drsná. ... " Proč mu chcete dát injekci proti bolesti, stejně nic nevnímá, a stojí 3 dolary... Teď jste upustila skalpel a nový stojí 2 dolary..." A ten, kdo se chystá na operaci, doporučuji díl 9 u 1. řady.. Doktor přicházející na operační sál: " Vážení, tak dneska sebou hodíme, potřebuji stihnout pohřeb, a až mu vyndáme ten nádor, pošlete to na rozbor, ale ať to udělají hned, ne jako vždycky. A mám takový návrh, co kdyby nám dneska nepadalo nic na zem... Doktore, pacient ještě nemá narkozu...." Pobavil mě i díl následující, kdy jeden lékař se údajně infikuje od jednoho pacienta a musí do izolace, bohužel i všichni ti, se kterými přišel nějak do kontaktu. A tak se nám karanténa plní jeho kolegy, což se stává zdrojem humorných situací. " Opravdu jsem tu jediný, kdo s nikým nespal...." ()

Reklama

Bube1 

všechny recenze uživatele

Dlouho sem se rozhodoval, jak hodnotit. Série 1, 2, 6 jsou na plný počet a série 3, 4, 5 tak na dvě hvězdy. Nakonec zvítězil plný počet čistě z osobních sympatií k seriálu. Jak už zde napsalo mnoho lidí - nedostižný Mandy Patinkin nasadil laťku ''výstředním'' doktorům hodně vysoko! Po odchodu jeho a MacNicola to šlo do kytek, protože absolutně chyběl tahoun... No ale především za první sérii tomu dám ten plný počet. :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

První řada byla fajn, druhá ještě pořád ušla, ale později už vážně není o co stát. Solidní seriál z nemocničního prostředí, pokud ho dokážete přestat sledovat dřív, než úplně zesračkovatí. Úvodní série 85%, po odchodu Mandyho Patinkina strmý pád do podprůměru (a to nejsem kdovíjaký fanda tohoto herce). Celkově tak 60%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu přijít příliš na chuť těmto telenovelám alá nemocnice ... je pravda, že jsem v Americe ještě nebyla natož v její nemocnici, přesto si troufám tvrdit, že po zkušenostech s našimi "brrrrr" nemocničními seriály, si skutečnost filmaři přibarvují kvůli atraktivnosti sledování všude ..... Ovšem nemůžu tvrdit, že je zrovna Chicago Hope úplný odpad, to ne, je zde určitá líbivost, proto dávám dvě hvězdičky. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Herec Ken Jenkins si v seriálu zahrál dvakrát epizodní role a pokaždé se jednalo o jinou postavu. Nejprve byl hlavním hygienikem, který na čas zavřel nemocnici kvůli rozšiřující se bakterii (ve 20. epizodě 1. série - ''The Virus'') a poté hrál strojvůdce lokomotivy, který se nakazil TBC (ve 12. epizodě 6. série - ''Letting Go''). (Bube1)
  • Mandy Patinkin (dr. Jeffrey Geiger) v rozhovoru o seriálu prohlásil, že natáčení bylo tak náročné, že když ho přijel na týden navštívit syn, tak se s ním sešel pouze na pár chvil. Bylo to hlavně proto, že se často natáčely až 4 epizody současně. (Bube1)
  • Mandy Patinkin (Dr. Jeffrey Geiger) opustil seriál ve 2. sérii, protože nezvládal být tak daleko od své rodiny. Natáčelo se v Los Angeles a rodinu má herec v New Yorku. (Bube1)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Reklama

Reklama