Reklama

Reklama

Recenze (5)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tento dokument a taky FYRE: Největší večírek, co nikdy nebyl... což doporučuji - je to zajímavý pohled na jednu akci z více úhlů.... Byl obžalován jako sériový podvodník a s tím naprosto souhlasím. Absolutně nechápu, jak někdo dokáže takto žít...Je to s*áč. To v tom dokumentu taky zaznělo :D Nicméně - koupit si lístky na něco, co vlastně neexistuje? To je jako když kupujete byt, který staví developer a on tam udělá plno změn, jelikož na ně má dle smlouvy nárok a vy pak bydlíte v něčem, v čem nechcete být...aspoň z pár % mi to toto připomíná. Nicméně - v dokumentu je hezky vysvětlena i generace milleniánů a jejich styl života, který i když jako millenián , neuznávám a měli si vyndat hlavu z toho věčného IG,Twitteru a já nevím čeho všeho a žít skutečně život kolem sebe.... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: "Hezké" doplnění prvního dokumentu "Fyre", který ukazoval přímo dění na festivalu, zatímco tento doplňoval rozhovory a "zákulisními machinacemi". Nutno vidět oba. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Po fantastickom dokumente Fyre: The Greatest Party That Never Happened tu máme verziu čislo dva. Nie je to pokračovanie, len iní dokumentaristi. V porovnaní jednoznačne odporúčam pozrieť prvý dokument. Tento sa viac sústredí na tvorcu festivalu, veľká časť dokumentu je venovaná po-festivalovému rozhovoru s ním. Prvý dokument čerpá viac z autentických mobilových, či kamerových záznamov počas jednotlivých etáp prípravy festivalu. Tie sú tu rozobraté menej detailne, rovnako menej detailne je rozobratá posledná fáza dokumentu, zaujímavá najmä pre človeka z 'brandže' a to samotná logistika stavby festivalu. Tento dokument je na natočený o pár mesiacov neskôr, takže na rozdiel od prvého, prezradí aj legislatívne rozuzlenie. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Jak lze lidi zblbnout díky marketingu, přeposílání zpráv a stavení pyramidy na písku. Výborné vidět, kam až to může zajít, ale na konci se divák zamyslí nad tím, kdo to celé způsobil a zjistí, že tonehraje. Jednak ten pán je psychicky nemocný (a k tomu neuvěřitelně charismatický a uvěřitelný) a jednak v tom nemohl jet sám. Ale to už je tenký led, po kterém už producenti nechtěli jít. ()

redsparrow 

všechny recenze uživatele

Určitě je dobré vidět oba dokumenty, minimálně proto, že nezaujatost prvního je dost pofidérní. Tenhle je ještě o malinko lepší a šťouravější, více rozpitvává skutečné zákulisí místo ukazování bulvárních "šokujících" záběrů z mobilů účastníků. I když se mohli tvůrci do chudáčka Billyho a lidí z týmu kolem něj pustit o dost víc, aspoň je krásně v rozhovoru vidět, že na jasné otázky v klidu vrší další a další lži, což je na tom právě to neuvěřitelné. Už jen to, že k nějakému rozhovoru vůbec svolil vypovídá o jeho mentálním zdraví. Ve finále si ale stejně nejsem jistý, která strana, jestli organizátoři nebo samotní podvedení je víc vymaštěná, ale to je asi ještě na úplně jiný dokument. Detail za všechny, zatímco Woodstock před 50 lety kvůli špatné organizaci skončil naprostou apokalypsou včetně požárů a mrtvých lidí, mileniálové v klidu vypili svoje zásoby chlastu ukryté v batůžku Luis Vuitton a veškerou svojí nelibost koncetrovali do napsání opravdu krutě rozhořčených tweetů. A to je dobře :) ()

Reklama

Reklama