Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejúspěšnější písničky roku 1967... V pořadu plném melodií z konce šedesátých let minulého století uslyšíte nejoblíbenější písně v podání předních interpretů populární hudby, mj. Don diri don a Pojď se mnou lásko má (W. Matuška), Podívej, kvete růže (H. Vondráčková), Nepiš dál a S nebývalou ochotou (M. Kubišová), Šala la li a Chrám svatého Víta (V. Neckář), Bylo léto (L. Ročáková), Co jsem měl dnes k obědu (J. Suchý), Můj otčenáš (K. Hála) a To byl vítr stříbrný (Y. Simonová). Autorsky se na nich podíleli textaři Z. Rytíř, I. Fischer, R. Černý, J. Suchý, J. Štaidl, Z. Borovec, skladatelé B. Ondráček, L. Štaidl, J. Šlitr, Z. Marat, M. Smékal a mnozí další. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

otík 

všechny recenze uživatele

Není nic jednoduššího, než sezvat zpěváky do studia vybaveného několika schůdky, bílým pozadím i bílou podlahou a nechat je zazpívat celou, většinou ale spíše jen část písně, která byla v roce 1967 úspěšnou. Moc pořad nechci vychvalovat. Sice z hlediska archivu jistě dobrý a zábavný počin, bohužel z hlediska písní spíš megamix než nějaké umění. Škoda. Kromě zmíněných zpěváků vystoupili ještě: Lenka Hartlová, Yvonne Přenosilová, Naďa Urbánková, Milan Drobný, Jaromír Mayer, Jiří Šlitr a vokální sbor Lubomíra Pánka. Hana Hegerová v tomto pořadu nevystupuje. Hudební montáž: Mojmír Balling ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prierez českými pop hitmi roku 1967. Úsporne abstraktné štúdiové kulisy v podobe schodov, pletív a geometrických tvarov priliehavo sedia jednotlivým úryvkom piesní, nakoľko zbytočne neodvádzajú pozornosť a umožňujú zamerať sa na pieseň. U mňa víťazia Yvone Přenosilová, Waldemar Matuška, Marta Kubišová a Suchý so Šlitrom. Len tak, medzi nami, tá Helenka Vondráčková, to nikdy nebola žiadna speváčka. Tá si mala tie ruže obdivovať pobrukovaním sama u seba doma v Řitce, v záhradke. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Pokračování dřívějších televizních supraphonských alb pod novým názvem zachovává to nejpodstatnější: výtvarné řešení jednotlivých klipů, které, jak se dnes ukazuje, zůstává překvapivě nadčasové a funkční, i dynamické tempo, jež v rychlých prostřizích sází jeden hit za druhým. Sklípek (Přenosilová), Svatovítský chrám (Neckář), Krásné je žít (Chladil), Don, Diri Don (Matuška), Já do hry dávám víc (Pilarová), S nebývalou ochotou (Kubišová), Chytila jsem motýlka (Vondráčková) a další slavné písně zůstávají v povědomí posluchačů dodnes. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama