Reklama

Reklama

Devět královen

  • Česko Podraz (více)
Trailer

Obsahy(1)

Juan (Gastón Pauls) se jednoho rána pokusí nemotorně uplatnit stejný podvod na dvě různé pokladní v samoobsluze. Když je odhalen, ujme se ho muž, který ho celou dobu tajně pozoroval. Marcos (Ricardo Darín) se však za policistu pouze vydává: ve skutečnosti je zkušeným podvodníkem, jenž si nevinně vyhlížejícího mladíka vytipoval jako svého nového komplice. Juan se pod Marcosovým vedením rychle vypracuje v mistra přetvářky, který umí šikovně manipulovat s city svých bližních a vymámit na nich prakticky libovolnou částku. Před sehranou dvojicí je teď úkol ukrást a výhodně prodat vzácný aršík devíti známek z období Výmarské republiky nazvaný "Devět královen". Tu vlastní ostražitá dáma jménem Berta (Elsa Berenguer). Špičkoví podvodníci rozjíždějí smrtonosně elegantní hru, v níž neváhají překvapovat jeden druhého. Kromě pravých známek je však ve hře i jejich dokonalá kopie z padělatelské dílny Bertina bratra Sandlera (Óscar Núnez). Důležitou roli sehraje i bohatý sběratel Vidal Galdolfo (Ignasi Abadal) a Marcosova krásná sestra Valeria (Leticia Brédice), jež se sourozencovým životním stylem zásadně nesouhlasí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Matty 

všechny recenze uživatele

Podraz na argentinský způsob aneb Také artový film může být zábavný. Klasické schéma – dva podvodníci (zdánlivě učitel a žák) dostanou jedinečnou příležitost jak přijít k slušné sumičce peněz, jenže jejich perfektní plán brzy nabere povážlivých trhlin. Ve hře je tentokrát arch známek – Devět královen –, rodinné vztahy jednoho z podrazáků a možná i vyšší morální principy. Jde vůbec někomu o víc než balík peněz? Co všechno jsou lidé pro peníze ochotni udělat? Kdo v dnešní společnosti jedná morálně a kdo už nikoliv? Existují vůbec nějaké bariéry? Nečekaně svěží filmový závan z Jižní Ameriky kolem vás profrčí bez zdlouhavého otálení (film se odehrává během jediného dne), přičemž mimo jiné stihne velmi dobře pobavit. Sympatičtí herečtí představitelé dokáží i pouhým pohledem obhájit to, co dělají. Sice si uvědomují, že to není fér, ale zároveň dokonale zapadají do zbytku komunity, kde všichni kradou, podvádějí, vraždí... takže jaképak výčitky svědomí? Kdo na to žaludek má, ať to dělá a ti ostatní nechť poctivě makají – jsou to jejich životy. Tato teorie možná mnoho věcí příliš zjednodušuje, ale rozhodně má něco do sebe. Pominuli-li pak ne docela neprůstřelný scénář, nejvíc mě naštval konec, protože jsem si celou dobu říkal, že tentokrát se podrazit nenechám, ale nechal. 80% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fabián Bielinsky .. Svého žánru průměr. Stejně tak je průměrný podvodník Juan, kterého u jednoho nepovedeného kšeftu potká Marcos. Ten je zkušenější a hlavně ukecanější. Oba se dají dohromady a přes spoustu kotrmelců a kliček rozjedou jednu větší akci.. Herecky i filmařsky povedená záležitost z Jižní Ameriky, kterou příjemně zdobí několik povedených hlášek, scén a podvodnických fíglů.. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Klasický to neduh podrazových filmů - překombinovaný konec, který byl pro mě dost šokující, ale neuvěřitelný. Ovšem jako slušná zábava tenhle film postačí. Jak říká movie - hláška "Nekoukej na mě jak znásilněná panna" má šmrnc. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Chytré i zábavné, ale bohužel malinko rozmělčené. Nicméně nedělní večer jsem u thoo strávil hezký a hláška "Nekoukej na mě jak znásilněná panna" už je od teď kultovní! 3 1/2 * ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Slušný film o podvodnících, podvádějících všechny včetně sebe. Ke konci je tam pár dost zajímavých a zábavných momentů a překvapení, ale přesto všechno se nemůžu zbavit pocitu, že to všechno už jsem mnohokrát viděla. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jednou jsem prodal semínka ostnatého drátu." Podvádět se má s lehkostí a tohle je velmi slušná instruktážní příručka, kterak se to má dělat. Já na to tedy nemám talent ani žaludek, ale přesto mě Marcos s Juanem hodně bavili při svých kouscích, při kterých je dodržování pravidel fair play považováno přinejmenším za nevhodné. Navíc jsem rád, že ze země fotbalu a telenovel poměrně nečekaně přicestoval snímek, který je celkem ponurý, ale přesto vtipný, chvílemi napínavý a možná i trošku překombinovaný. Od něčeho takového se občas rád nechám povodit za nos. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Hehehe, za to, jak mě rozesmálo, když mu motorkář vytrhl kufřík z ruky, jim velmi ráda odpustím, že to hrají i na nás. Bezodpadková dramaturgie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Oveľa premyslenejšie, sofistikovanejšie a uveriteľnejšie, než väčšina amerických heist movie. Tento film má skrátka všetko, čo od podobných filmov čakáte - skvelý nápad, napätie a vychytaný záver. Myslím, že keby s niečím podobným prišiel Hollywood, už teraz je z tohto filmu klasika. Film začína pomerne kľudne, až by som povedal tuctovo, no po pár minútach sa začne rozbiehať kolotoč neskutočných situácií. Každú minútu drží film diváka v strehu, stále sa niečo deje, film nemá hluchého miesta, nevypĺňa zbytočne vatou hluché miesta a nepoľaví až do samého záveru, kedy zasadí finálny úder znamenajúci knock-out. No a samostatne by som chcel dať palec hore za výkon Ricarda Darína. 85%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Argentinský film, na který si musela (obecně) kina u nás dlouhé roky počkat. A rozhodně díky svému elegantnímu pojetí má co říct. I když i tady dojedeme na několik překombinovaných momentů. Každopádně tenhle podraz po argentinsku toho času dokazoval, že tahle jihoamerická země není jen velmocí uječených telenovel. Naladí autentické prostředí velkoměstských ulic, potěší vybraní herci i několik slušných nápadů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

9 královien je maximálne zábavný film. Je to najlepšia vzorka argentínskeho mainstreamu, ktorá sa musí páčiť snáď každému bez rozdielu. Najväčšiu prácu si dal scenárista, aby logicky pozliepal celú zápletku so všetkými zvratmi do uveriteľného celku. Režisérovi stačilo tento materiál iba "normálne" natočiť a zvoliť vhodný casting. Toto všetko sa našťastie vydarilo. Ak chcete vidieť tvrdý život argentínskej nižšej vrstvy v nejakom nezávisláku, obráťte sa inde, toto je vážne iba nezáväzná zábava. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Povedený argentinský podraz. U tohoto typu filmů sice předpokládám, že někdo někoho převeze, ale tohle mě opravdu dostalo. Nenápadný film, ale mimořádně vydařený. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Výborný podrazácký film, jen škoda, že v česku moc argentinkých filmů nevídáme, protože tamnější kinematografie je určitě přinejmenším zajímavá (soudímtak také podle toho, co jsem viděl ve Filmopolisu o argentinském filmu). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zdařilý podvnodnický snímek, který je ze začátku výborný při ukazování nejrůznějších fint na rychlé vydělání peněz ale bohužel ve chvíli, kdy přijde na řadu "velký plán" začne film ztrácet onu zajímavou působnost a bohužel začne nudit. Po skvělé první půlce docela škoda. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Asi už jsem těch podrazáckých filmů viděl moc, tenhle mě místy nudil a pointa mi byla už od půlky jasná. bohužel narozdíl od obvyklích podezřelích tenhle film na ní stojí a padá a vidět to podruhé je už o ničem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale moc mne to nebavilo. Nějaký podraz - jako v celkovém kontextu - člověk čeká od začátku, ostatně na tom je celé rozvíjení děje založené, takže se jen snaží sbírat střípky, aby pochytal co nejvíc před tím "překvapivým" finále, které se v určité chvíli dá odtušit. Ty úvodní seznamovací podvůdky mi přišly zbytečně zdlouhavé, některé rozhovory nezajímavé, budování falešných historek kostrbaté, a vtipné to vlastně ani nebylo, spíš takové smutné. Ale oba hlavní herci jsou dobře vybraní - jak ten rádoby zkušený, tak ten rádoby naivka. Docela slušné využití exteriérů. Ale stejně mi tam chybělo něco navíc, nějaký větší šmrnc, a podruhé to fakt vidět nemusím. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy mám v oblibě. Dobře, Devět královen do hlubin žánru asi nic podstatného nepřináší, ale skvěle pobaví a to je to, co jsem chtěl. Argentina není jen zemí tupých telenovel bez mozku. Právě tenhle film má mozek a šmrnc. Prostředí Argentiny tvůrci využily bezezbytku. Jistá neoriginalita se dá pokárat, naštěstí větší nebezpečí, a to předvídatelnost, nedostává příliš šancí. Zajímavé je, že jednoho z hlavních hrdinů jsem podle tváře poznal. Kdo to byl? Jeden nechutný (a samosebou intrikující) záporák z jisté telenovely... ()

Související novinky

Reklama

Reklama