Reklama

Reklama

Devět královen

  • Česko Podraz (více)
Trailer

Obsahy(1)

Juan (Gastón Pauls) se jednoho rána pokusí nemotorně uplatnit stejný podvod na dvě různé pokladní v samoobsluze. Když je odhalen, ujme se ho muž, který ho celou dobu tajně pozoroval. Marcos (Ricardo Darín) se však za policistu pouze vydává: ve skutečnosti je zkušeným podvodníkem, jenž si nevinně vyhlížejícího mladíka vytipoval jako svého nového komplice. Juan se pod Marcosovým vedením rychle vypracuje v mistra přetvářky, který umí šikovně manipulovat s city svých bližních a vymámit na nich prakticky libovolnou částku. Před sehranou dvojicí je teď úkol ukrást a výhodně prodat vzácný aršík devíti známek z období Výmarské republiky nazvaný "Devět královen". Tu vlastní ostražitá dáma jménem Berta (Elsa Berenguer). Špičkoví podvodníci rozjíždějí smrtonosně elegantní hru, v níž neváhají překvapovat jeden druhého. Kromě pravých známek je však ve hře i jejich dokonalá kopie z padělatelské dílny Bertina bratra Sandlera (Óscar Núnez). Důležitou roli sehraje i bohatý sběratel Vidal Galdolfo (Ignasi Abadal) a Marcosova krásná sestra Valeria (Leticia Brédice), jež se sourozencovým životním stylem zásadně nesouhlasí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

castor 

všechny recenze uživatele

Argentinský film, na který si musela (obecně) kina u nás dlouhé roky počkat. A rozhodně díky svému elegantnímu pojetí má co říct. I když i tady dojedeme na několik překombinovaných momentů. Každopádně tenhle podraz po argentinsku toho času dokazoval, že tahle jihoamerická země není jen velmocí uječených telenovel. Naladí autentické prostředí velkoměstských ulic, potěší vybraní herci i několik slušných nápadů. ()

LiDoOp 

všechny recenze uživatele

Kdybych k tomuto filmu býval nedělal titulky, dal bych za pět. Film, jež sleduji po pár vteřinách si zkrátka nelze užít a to ani poté, co se podívám na celý. Hlavní hrdina Gastón Pauls (to jméno slyším poprvé a nejspíš i naposledy) zahrál svoji postavu bravurně. Z vyjukaného zajíčka se na konci vyklube podlý a vyčuraný zlodějíček. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

9 královien je maximálne zábavný film. Je to najlepšia vzorka argentínskeho mainstreamu, ktorá sa musí páčiť snáď každému bez rozdielu. Najväčšiu prácu si dal scenárista, aby logicky pozliepal celú zápletku so všetkými zvratmi do uveriteľného celku. Režisérovi stačilo tento materiál iba "normálne" natočiť a zvoliť vhodný casting. Toto všetko sa našťastie vydarilo. Ak chcete vidieť tvrdý život argentínskej nižšej vrstvy v nejakom nezávisláku, obráťte sa inde, toto je vážne iba nezáväzná zábava. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Parádny heist film u ktorého celý čas nevieme, kto na koho vlastne šije podraz. Medzitým celý čas sledujeme jak starší ostrieľaný podvodník učí fígle toho mladšieho. Ten s tetou, ku ktorej príde kamarát synovca po nejaké peniaze, dokonca pred pár rokmi na SK skúšali aj nejakí naši podvodníci. Jak som o tom čítal v novinách, tak som si hneď spomenul na tento film. Takže okrem iného to funguje aj ako edukačný film, hehe.  Mňa najviac bavilo sledovať všetky tie podvody z psychologickej stránky. Jak sa podvodník neustále zahráva s obeťou. Je to odporné a fascinujúce zároveň. Podľa miery svedomia každého človeka, ale tá odvaha niekoho chladnokrvne oblbovať je obdivuhodná. Na opakované zhliadnutie film funguje ešte lepšie. Divák si lepšie vychutná jak jeden z dvojice neustále vytvára situácie, vďaka čomu si ten druhý myslí, že to má pod kontrolou, ale všetko je úplne naopak. Takže pointa podľa mňa dokonale dáva zmysel a zároveň si divák všimne, že skoro každý z pomocníkov mali motiváciu sa na podvode podieľať a až tak prehnaná nakoniec pointa nie je. Pochvalu si zaslúži ústredné duo. Nenápadný nevinne pôsobiaci Gastón Pauls a hlavne bezcitný famózny Ricardo Darín, ktorého som vďaka tomuto filmu pred rokmi objavil. Výsledkom je skvelý heist film v ktorom napriek bezchybne prepracovanom podvode hrajú prim skvelé postavy. Zlé jazyky hovoria, že existuje aj nejaký USA remake. Za mňa nič také neexistuje. 9/10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Argentině (Puerto Madero, Buenos Aires) v květnu 2000. (GASTON73)

Související novinky

Reklama

Reklama