Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Louise je mladá žena, jejíž život má k ideálu dost daleko. Rodiče zemřeli při autonehodě, vztahy se sestrou jsou napjaté a ženatý milenec prázdnotu v jejím životě také nezaplní. Trpí pocitem samoty a zbytečnosti, a tak si jednoho dne vymyslí zvláštní hru - rozhodne se věnovat hodinu svého času náhodným kolemjdoucím. V této hodině jim je k dispozici absolutně ke všemu... tedy tak zní alespoň jedno z pravidel, která si v rámci hry stanovila. Brzy ale zjistí, že ne vždy je toto pravidlo schopná dodržet, ne každý se rozhodne využít hodinu jejího života pouze pro zábavu a povyražení. Hra, která měla sloužit coby chatrná záplata na ránu v její duši, se tak stává spíše solí do této rány nasypanou... (Trash)

(více)

Recenze (9)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Aby se osvobodila od ubíjejícího stereotypu a získala pocit alespoň nějaké potřebnosti, rozhodne se Louise pro nebezpečnou hru. Zcela náhodně vybraným lidem na ulici nabízí hodinu svého života, kterou s ní mohou strávit zcela podle svých přání. Samozřejmě se jedná i o nejrůznější, často až bizarní sexuální přání, ale to by nebylo to nejhorší. Potkává se například i se zprvu sympatickým mladým mužem, který jí ovšem začne vyprávět o tom, jak zabil člověka. Louise se také ocitne v pasti zoufalé žádosti o pomoc při euthanasii smrtelně nemocného. ___Přiznám se, že do tohoto filmu jsem šel i kvůli originálnímu, zdánlivě „lechtivému“ tématu... Cizí holka, mladá a fešná, mi nabídne hodinu svého života... wow! A to jsem měl za to! Je to velmi syrový film, u kterého mě několikrát zamrazilo až do morku kostí. Citlivým povahám raději nedoporučuju... Opravdu se nejedná o žádnou kanadskou verzi Amélie z Montmartru! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Uff...tak tohle je opravdu na míle vzdálené melancholické, optimistické a povznášející Amelii. Svět ve kterém žije hlavní ( zajímavá ) hrdinka Loise, která se ve své osamělosti rozhodla nabídnou náhodným kolemjdoucím hodinu svého života, tak idylický rozhodně není. Naopak se na svém poněkud pochybném dobrodružství potkává s bolestí a také se vší špínou opravdového života....originální, upřímné, občas lehce bizardní a rozhodně nezapomenutelné - hodně silných pět hvězdiček. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka se rozhodne věnovat každý den hodinu svého života cizímu člověku. Díky tomu prožívá mnoho zajímavých, komických i naprosto bizarních příhod. Hra, jejíž pravidla si vymyslela, má však nebezpečně blízko k ruské ruletě. Spektrum motivů hrdinčina jednání balancuje mezi touhou pomáhat bližním, adrenalinovým sportem a skrytým masochismem. Představte si takovou odvážnější a méně snovou Amélii z Montmartru, ovšem s tím rozdílem, že tahle "Amélie" svou snahu pomáhat zaplatí peklem na zemi... Od Srdce na dlani nečekejte, že půjde byť jen z poloviny o tak "milý a kouzelný" film, jakým je slavný francouzský snímek, jenž zde pro přiblížení zmiňuji. Pokud ale chcete interesantní originál; syrovou, ale přesto velice lidskou tragikomedii, máte ji mít. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Mladá střelená dívka neví roupama co dělat. Nechodí do práce a nechává se vydržovat od své sestry bydlíc zcela zdarma v rodinném činžáku. Většinu času tráví potulováním po ošklivém městě nebo povalováním v posteli. Jednou týdně ji přijde osouložit starší obtloustlý ženatý přítel. Pokud to na ni přijde i v jiné dny, provozuje s ním sex po telefonu. Jelikož se zákonitě cítí neužitečná a nevytížená, vymyslí si hru. Koupí si minutku, kteroužto česká hospodyňka používá na vaření knedlíků, a chodí po ulici nabízet sebe na jednu hodinu komukoliv na cokoliv. Co všechno pak provozuje si asi dokážete představit. A následuje zákonité "jak kdo s čím zachází..." Film jest vítězným snímkem 33.ročníku MFFKV, z čehož lze usoudit, jak slabý byl výběr soutěžních snímků. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

To se takle jednou z čista jasna rozhodla docela pěkná holka znuděná životem zabít čas kratochvílí,která není zrovna z nejmoudřejších. Oslovovat na ulici cizí lidi s nabídkou“dám vám hodinu svého času udělám cokoli a nic za to nechci“ Člověk by si řekl,že by z toho mohlo vzejít spousta bizardních situací opak je ,ale pravdou mezi šoustáním enormně odpudivého slizounka, utěšováním nočního hlídače a kremací jednoho psa se toho moc něděje ikdyž zákonitě muselo přít i to že tuhle naivní hodinářku ošoustá do prdele duo ožralých a natěšených neandrtálců. A co z toho vyplývá? Nudíte se? Pořiďte si medvídka mývala. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek získal několik ocenění, mimo jiné Křišťálový Glóbus na 33. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v roce 1998. (Trash)

Reklama

Reklama