Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Louise je mladá žena, jejíž život má k ideálu dost daleko. Rodiče zemřeli při autonehodě, vztahy se sestrou jsou napjaté a ženatý milenec prázdnotu v jejím životě také nezaplní. Trpí pocitem samoty a zbytečnosti, a tak si jednoho dne vymyslí zvláštní hru - rozhodne se věnovat hodinu svého času náhodným kolemjdoucím. V této hodině jim je k dispozici absolutně ke všemu... tedy tak zní alespoň jedno z pravidel, která si v rámci hry stanovila. Brzy ale zjistí, že ne vždy je toto pravidlo schopná dodržet, ne každý se rozhodne využít hodinu jejího života pouze pro zábavu a povyražení. Hra, která měla sloužit coby chatrná záplata na ránu v její duši, se tak stává spíše solí do této rány nasypanou... (Trash)

(více)

Recenze (9)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Aby se osvobodila od ubíjejícího stereotypu a získala pocit alespoň nějaké potřebnosti, rozhodne se Louise pro nebezpečnou hru. Zcela náhodně vybraným lidem na ulici nabízí hodinu svého života, kterou s ní mohou strávit zcela podle svých přání. Samozřejmě se jedná i o nejrůznější, často až bizarní sexuální přání, ale to by nebylo to nejhorší. Potkává se například i se zprvu sympatickým mladým mužem, který jí ovšem začne vyprávět o tom, jak zabil člověka. Louise se také ocitne v pasti zoufalé žádosti o pomoc při euthanasii smrtelně nemocného. ___Přiznám se, že do tohoto filmu jsem šel i kvůli originálnímu, zdánlivě „lechtivému“ tématu... Cizí holka, mladá a fešná, mi nabídne hodinu svého života... wow! A to jsem měl za to! Je to velmi syrový film, u kterého mě několikrát zamrazilo až do morku kostí. Citlivým povahám raději nedoporučuju... Opravdu se nejedná o žádnou kanadskou verzi Amélie z Montmartru! ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka se rozhodne věnovat každý den hodinu svého života cizímu člověku. Díky tomu prožívá mnoho zajímavých, komických i naprosto bizarních příhod. Hra, jejíž pravidla si vymyslela, má však nebezpečně blízko k ruské ruletě. Spektrum motivů hrdinčina jednání balancuje mezi touhou pomáhat bližním, adrenalinovým sportem a skrytým masochismem. Představte si takovou odvážnější a méně snovou Amélii z Montmartru, ovšem s tím rozdílem, že tahle "Amélie" svou snahu pomáhat zaplatí peklem na zemi... Od Srdce na dlani nečekejte, že půjde byť jen z poloviny o tak "milý a kouzelný" film, jakým je slavný francouzský snímek, jenž zde pro přiblížení zmiňuji. Pokud ale chcete interesantní originál; syrovou, ale přesto velice lidskou tragikomedii, máte ji mít. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Uff...tak tohle je opravdu na míle vzdálené melancholické, optimistické a povznášející Amelii. Svět ve kterém žije hlavní ( zajímavá ) hrdinka Loise, která se ve své osamělosti rozhodla nabídnou náhodným kolemjdoucím hodinu svého života, tak idylický rozhodně není. Naopak se na svém poněkud pochybném dobrodružství potkává s bolestí a také se vší špínou opravdového života....originální, upřímné, občas lehce bizardní a rozhodně nezapomenutelné - hodně silných pět hvězdiček. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Komedie? Zvláštní film o deprivantce, která tak dlouho ,,chodila se džbánem až se ucho utrhlo". Patrně je to podle ohlasů zde, zajímavý film, ale můj šálek čaje to rozhodně není, čímž nesnižuji jeho kvality. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

To se takle jednou z čista jasna rozhodla docela pěkná holka znuděná životem zabít čas kratochvílí,která není zrovna z nejmoudřejších. Oslovovat na ulici cizí lidi s nabídkou“dám vám hodinu svého času udělám cokoli a nic za to nechci“ Člověk by si řekl,že by z toho mohlo vzejít spousta bizardních situací opak je ,ale pravdou mezi šoustáním enormně odpudivého slizounka, utěšováním nočního hlídače a kremací jednoho psa se toho moc něděje ikdyž zákonitě muselo přít i to že tuhle naivní hodinářku ošoustá do prdele duo ožralých a natěšených neandrtálců. A co z toho vyplývá? Nudíte se? Pořiďte si medvídka mývala. ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Její sestra: Dám ti hodinu! Dám ti tolik hodin, kolik budeš chtít!" Velice zvláštní a krutý příběh o jedné ztracené duši a o draze vykoupeném poznání, že se srdcem na dlani se žít nedá... ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Mladá střelená dívka neví roupama co dělat. Nechodí do práce a nechává se vydržovat od své sestry bydlíc zcela zdarma v rodinném činžáku. Většinu času tráví potulováním po ošklivém městě nebo povalováním v posteli. Jednou týdně ji přijde osouložit starší obtloustlý ženatý přítel. Pokud to na ni přijde i v jiné dny, provozuje s ním sex po telefonu. Jelikož se zákonitě cítí neužitečná a nevytížená, vymyslí si hru. Koupí si minutku, kteroužto česká hospodyňka používá na vaření knedlíků, a chodí po ulici nabízet sebe na jednu hodinu komukoliv na cokoliv. Co všechno pak provozuje si asi dokážete představit. A následuje zákonité "jak kdo s čím zachází..." Film jest vítězným snímkem 33.ročníku MFFKV, z čehož lze usoudit, jak slabý byl výběr soutěžních snímků. ()

Reklama

Reklama