Reklama

Reklama

Rudolf II.

(TV film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Historický
Československo, 1988, 35 min

Obsahy(1)

Císař Rudolf II. (Martin Růžek) zkomponuje hudební skladbu, nemá však dost odvahy čelit případnému odmítnutí při představení jeho skladby. Kapelník dvorní kapely Presti (Marcel Vašinka) je přinucen, aby autorství jeho skladby vzal na sebe. Vše však dopadá mimo očekávání. (sator)

Recenze (3)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Hurníkově vtipné povídce o vrtošivém císaři vévodí vynikající Martin Růžek. Natáčení probíhalo v autentickém prostředí Vladislavského sálu na Pražském hradě. ()

sator

všechny recenze uživatele

Autor předlohy: Ilja Hurník Císař  Rudolf II. (Martin Růžek) zkomponuje hudební skladbu, nemá však dost odvahy čelit případnému odmítnutí při představení jeho skladby. Kapelník dvorní kapely Presti (Marcel Vašinka) je přinucen aby autorství jeho skladby vzal na sebe. Vše však dopadá mimo očekávání. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Stará poctivá scénáristicko-režisérská práce a pochopitelně ani herci se nenechali zahanbit. Martin Růžek jako by Rudolfovi z oka vypadl. Jen by mě zajímalo, zda má příběh nějakou oporu v historické skutečnosti, nebo se jedná čistě o autorovu fantazii. Pokud vím, tento Habsburk se hudbou nijak nezabýval. Není ale samozřejmě vyloučeno, že ve své, mírně řečeno, duševní nekonvenčnosti, mohl nějakou tu muziku vyplodit. ()

Reklama

Reklama