Reklama

Reklama

Hotel Herbich

(seriál)
Česko, 1999, 10 h 41 min (Minutáž: 5–53 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Blanka Bohdanová, Jiří Langmajer, Bára Munzarová, Simona Postlerová, Jan Kačer, Květa Fialová, Zuzana Bydžovská, Zlata Adamovská, František Němec, Pavel Kříž, Rudolf Hrušínský ml., Jan Hartl (více)
(další profese)

Epizody(13)

Před 2. světovou válkou vlastnil český podnikatel Hanuš Herbich luxusní hotel s překrásným parkem a tenisovými kurty. Plnil si svoje sny, chtěl aby si lidé toto místo oblíbili, byli tam šťastní a hlavně se vždy vraceli. Avšak po válce roku 1948 o svůj hotel přišel a po několika měsících skonal na infarkt. Zůstala po něm rodina a po obratu totality k demokracii roku 1989, kdy byla na cestě obnova soukromého vlastnictví, chtěla navrátit zpět svůj majetek. Matka Ada Herbichová leží v nemocnici a jediné co chce, je opět stmelit svou rodinu. Z Německa, kam před lety emigroval mladší syn, se vrátil Tomáš a se svým bratrem Karlem a sestrou Helenou po velkém boji o navrácení, začali plnit otcův sen a rekonstruovat hotel Herbich. (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

playboy_05 

všechny recenze uživatele

V titulní roli dvě starý panny, jeden synáček který se megalomansky snaží hrát si na hotelovýho magnáta (celej Džejár), druhý synáček věčně ufňukaný z každé nespravedlnosti, dcera agentkou STB a alkoholička, nevlastní syn kotelník,...snad sem na nikoho nezapomněl. Pana Donutila mám rád, ostatní herce ani trochu, ta jedna hvězdička je za něj. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale nosné postavy tří sourozenců, které ztvárnili tři skvělí herci, u mě přebíjí nějaký ten historický či společenský lapsus. 70%. ()

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejúděsnějších seriálů posledních let. Celou dobu se tam lacině politikaří, mnozí výteční herci se totálně ztrapňují. Odehrává se to těsně po revoluci a přitom tam jezdí auta, která byla vyrobena až v době natočení tohoto braku, v nemocničním vybavení se vyskytují počítače :-), navíc tehdy supermoderní. A aby nějaká restituce proběhla takhle bleskově, to už je čirá sci-fi. A třešnička na dortu je závěr tohoto seriálu ve stylu "padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina". Jenže, a v tom je ten háček, to vše je zde myšleno smrtelně vážně. P.S.: Ty drobné technické nesrovnalosti samozřejmě nejsou důvodem, proč dávám odpad. Uvedl jsem je jenom jako špičku ledovce, protože kdybych se pustil do podrobné analýzy velmi pochybeného příběhu, neobešlo by se to bez spoilerů. 0% ()

H34D odpad!

všechny recenze uživatele

Tento seriál se málem stydím ohodnotit, protože z hodnocení mimo jiné vyplívá, že jsem se na ten šílený brak skutečně díval (naštěstí jen na pár dílů). Alespoň pro mé ospravedlňění hovoří počet udělených hvězdiček, kterých je tedy celkem 0. Hotel Herbich pro mě tvoří zlom v české seriálové tvorbě... Zlom v pravám slova smyslu, protože jsem tímto počinem nad "obyčejnými" českými seriály, zlomil hůl a definitivně se obloukem vyhnul veškeré budoucí tvorbě typu Pojišťovna štěstí apod. Skutečně nevidím jediný důvod, proč se na tyto hovadiny dívat, vždyť existuje tolik jiných krásných způsobů jak nekvalitně zabít čas... 0/10 ()

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi dost líto Hynka Bočana a těch skvělých herců, kteří se v tomto výtvoru ztrapnili. Seriál nejen, že mě nedokázal ani na minutu zaujmout, ale navíc nemá s realitou nic (nebo hodně málo) společného. Jeden z úpadků našeho seriálového renomé. 5%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi, ale opravdu velmi slabý seriál, který ode dna nevytáhne ani jediný z hereců. Na špatném scénáři se veledílo staví špatně. Hotel Herbich ovšem nemůže na slovo "veledílo" koukat ani hvězdářským dalekohledem. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Divný příběh, není se čeho ve vypravování chytit, herci se motají ode zdi ke zdi, dá to hodně přemýšlení oč zde má jít.. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nemám proti tomuto seriálu žádných výhrad, po úvodním rozjezdovém dílu mě chytnul, takový typický český seriál na ČT 1. A moc pěkná Donutilova písnička při závěrečných titulcích. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu nepovedlo. Až příliš velké rozdíly mezi ČR a Německem, předvídatelný příběh. Škoda, že se s realizací ještě nepočkalo, chtělo to ještě "uležet". ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Žádné veledílo, ale mně se tento seriál celkem líbil. Některé herecké výkony byly také velice dobré (Donutil, Hartl, Němec). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dost naivní a málo uvěřitelný příběh z doby, kterou si ještě pamatujeme, ale taková spíše nebyla. Herecké obsazení je ale výtečné. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Bohuzel tento Bocanuv serial postrada kvalitnejsi herecke vykony a celkova zapletka serialu je velmi podprumerna a nevyrazna. Jednoznacny omyl a vystrel do prazdna. ()

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama