Reklama

Reklama

O zvířatech a lidech

(seriál)
  • Německo Tierklinik am Rande der Stadt, Die (více)
Rodinný / Drama
Česko / Německo, 1994, 10 h 47 min (Minutáž: 49–50 min)

Režie:

Hynek Bočan

Kamera:

Jiří Šámal

Hudba:

Petr Hapka

Hrají:

Karel Heřmánek, Ivana Chýlková, Valérie Zawadská, Helena Růžičková, Taťjana Medvecká, Naďa Konvalinková, Jiřina Bohdalová, Pavel Zedníček, Oldřich Vízner (více)
(další profese)

Epizody(13)

Seriál o zvířecích pacientech a lidech kolem nich vznikl v koprodukci České televize s německou firmou Gold film Phorzheim v roce 1994. Podle scénáře J. Melíška a O. Zelenky vznikl pod taktovkou režiséra H. Bočana a za přítomnosti mnoha populárních českých herců seriál, který se svým tématem řadí k nadčasovým, jak potvrzuje i vyrovnaný divácký zájem za všechna tři nepremiérová uvedení. Z hereckých osobností seriálu jmenujme Ivanu Chýlkovou v roli Olgy, Karla Heřmánka jako Hrubeše a Jiřinu Bohdalovou, Vlastimila Brodského, Petra Nárožného, Jana Hartla a Jana Potměšila v rolích veterinářů. Sestavu doplňují ošetřovatel Hanzel (Josef Somr), dvě sestry (Lucie Zedníčková a Naďa Konvalinková) a mnoho dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele kingik k tomuto seriálu (1)

O zvířatech a lidech (1994) 

Stoprocentně unylý seriál o radostech a strastech v jedné zoo, ve které nějak často churaví její zvířecí exempláře. Spojení zvířátek a lidí nenadchne už jen tím, jak je režie bídně pojata a nedokáže se vytasit s něčím, co by vytrhlo diváka z letargie. Slabé jsou i jednotlivé zápletky a jejich propojení, nevytrhnou to ani herci, kteří se mezi tím vším až moc ztrácejí. Pokud si tedy chcete prohlédnout cizokrajná zvířata, tak raději doporučuji návštěvu zoologické zahrady, než se podívat na seriál, který nebaví. Za ta zvířata, se kterými se nikdy netočí snadno, je hvězdička jako bonus. A nevyužité silné herecké obsazení zamrzí. 20% ()

Reklama

Reklama