Reklama

Reklama

O zvířatech a lidech

(seriál)
  • Německo Tierklinik am Rande der Stadt, Die (více)
Rodinný / Drama
Česko / Německo, 1994, 10 h 47 min (Minutáž: 49–50 min)

Režie:

Hynek Bočan

Kamera:

Jiří Šámal

Hudba:

Petr Hapka

Hrají:

Karel Heřmánek, Ivana Chýlková, Valérie Zawadská, Helena Růžičková, Taťjana Medvecká, Naďa Konvalinková, Jiřina Bohdalová, Pavel Zedníček, Oldřich Vízner (více)
(další profese)

Epizody(13)

Seriál o zvířecích pacientech a lidech kolem nich vznikl v koprodukci České televize s německou firmou Gold film Phorzheim v roce 1994. Podle scénáře J. Melíška a O. Zelenky vznikl pod taktovkou režiséra H. Bočana a za přítomnosti mnoha populárních českých herců seriál, který se svým tématem řadí k nadčasovým, jak potvrzuje i vyrovnaný divácký zájem za všechna tři nepremiérová uvedení. Z hereckých osobností seriálu jmenujme Ivanu Chýlkovou v roli Olgy, Karla Heřmánka jako Hrubeše a Jiřinu Bohdalovou, Vlastimila Brodského, Petra Nárožného, Jana Hartla a Jana Potměšila v rolích veterinářů. Sestavu doplňují ošetřovatel Hanzel (Josef Somr), dvě sestry (Lucie Zedníčková a Naďa Konvalinková) a mnoho dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Gemini k tomuto seriálu (1)

O zvířatech a lidech (1994) 

Ano, v jistém ohledu jde o stejný kousek jako byli svého času těžce koprodukční formeláci Ferda s Ferdou, a to je třeba vzít v potaz. Pak je ovšem také třeba vzít v potaz "kvalitu" české seriálové tvorby, dobře odvedenou práci hlavních představitelů, zajímavé scénáře jednotlivých dílů a dokonce i jakýsi ústřední příběh, no a v neposlední řadě i u mě osobně velmi oblíbenou hudbu Petra Hapky. A s těmihle argumenty v zádech prostě nemůžu jít pod 60%. ()

Reklama

Reklama