Reklama

Reklama

Zdivočelá země - Série 1

(série)
Česko, 1997, 11 h 30 min (Minutáž: 53–107 min)

Režie:

Hynek Bočan

Předloha:

Jiří Stránský (kniha)

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Martin Dejdar, Jana Hubinská, Jiří Schmitzer, Jiří Langmajer, Jakub Wehrenberg, Jakub Zdeněk, Radim Kalvoda, Jan Teplý ml., Václav Chalupa, Zbyněk Fric, Oldřich Vlach, Jan Hartl, Josef Somr (více)
(další profese)

Epizody(12)

Recenze (9)

Grázl83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově skvělý seriál, něco podobného se už asi nepodaří natočit. O seriálu jsem slyšel už dávno, ale podle upoutávek to vypadalo, že je to všechno o koních, které nemám rád a tak jsem se mu vyhýbal. Ale koně jsou pouze pojítko celého seriálu. První díl mě nebavil, ale potom mě to chytlo a vše skouknuto během pár týdnů. Doporučuji všem, kteří chtějí vědět něco o komunismu. Geniální melodie podkresluje skvělý seriál, který sráží hlavně místy naivní a nesmyslný děj. ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých letech, kdy jsem viděl seriál pouze útržkovitě v tv a byl jsem k němu spíš kritický, jsem na něj shodou náhod narazil znovu. Ano, některé momenty působí trochu lacině, ale nemůžu mu upřít jisté umělecké kvality. Paradoxně, první série má podobné vyznění jako Třicet případů majora Zemana, jen z opačného břehu 😁😁😁. Když teda pominu poslední díly, které se s tím opravdu nemazaly...určitě tohle patří k té dobré části české seriálové tvorby devadesátých let. ()

Reklama

niska98 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme si udělala tentokráte čas na tento seriál, který už jsem měla nějaký ten rok v plánu. První sérii mám za sebou a musím říct, že jsem příjemně potěšena. Postava Tondy jako hlavního protagonisty byla super, stejně jako ostatní a scénáristy a herce musím nejvíc pochválit asi za cowboye. Tedy "kauboje". Bohužel mému životnímu tempu trochu vadila délka dílů ale jinak nemůžu nic vytknout. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je o tom, kterak se válečný pilot Maděra vrací do rodné vsi, aby tam v klidu choval koně. O tom, že bude i tam bojovat s Němci, se zkorumpovaným byrokratickým aparátem, rabujícími tlupami či závistivými komunisty, se mu asi ani nesnilo. Ani o tom, že vedle koňů bude chovat krávy, zakládat JZD a navzdory jeho naprostému nezájmu o politiku se ho právě politika zle dotkne. V každém díle se něco děje, příběh je velmi poutavý a má moc přivázat diváka k obrazovce. Maděra musí stíhat hasit jeden průšvih za druhým, takže nebýt občasných časových skoků, nabyl by člověk dojmu, že ten člověk nemůže mít ani minutu klidu. Každopádně skvělý počin, ve kterém je politické angažovanosti a aktivismu méně, než by člověk od České televize a seriálu s tímto tématem čekal. ()

pold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli je major Zeman propaganda, tak tohle je turbopropaganda. Ten Zeman je nicméně alespoň trochu ukotvený v realitě, a řemeslně kvalitní.  Na tohle se koukat nedá, je to odfláknuté, a krom zjevné nenávisti autora nefunguje vůbec nic.  Upřímně, jediné, na co se může divák těšit, je to, až Dejdara po zásluze zavřou. Ačkoli, dvě pozitiva nacházím. Velmi koukatelná Hrubešová, a jako obvykle skvělý Holub, kterému nedokážu nefandit. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (25)

  • Natáčeno na dvoře Chýnov u Radič, Praze - Loretánském náměstí, Starém Městě - Husova ulice (budova STB), v budově Ministerstva dopravy na nábřeží Ludvíka Svobody (krajský úřad), nábřeží Edwarda Beneše (Ministerstvo obrany). [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Sucho roku 1947 bylo opravu enormní a označuje se dnes jako pětisetleté. Objevil se zásadní problém s potravinami a pamětnici vzpomínali, že to bylo místy horší, než za války, potraviny také enormně zdražily. Situaci politicky využili komunisté, kteří poukazovali na nezištnou pomoc Ruska, které nám posílalo vlaky s obilím, a to v době, kdy v Rusku byl na mnoha místech hladomor. (sator)
  • Při rvačce v hospodě ve skladu proviantu, kde jsou na policích plechovky s jídlem, je slyšet při jejich pádu, že jsou prázdné. (sator)

Reklama

Reklama